Predstavljamo: Entourage (Svita, Holivudska škvadra) – serijala.com
Trenutno čitaš
Predstavljamo: Entourage (Svita, Holivudska škvadra)

Predstavljamo: Entourage (Svita, Holivudska škvadra)

Otvorite li ovih dana novine ili teletekst u potrazi za TV programom, vrlo ćete vjerojatno naići na Holivudsku škvadru te ćete (ukoliko nemate 15 godina) brzinom svjetlosti okrenuti na neki drugi program pretpostavljajući da je riječ o još jednoj tinejdžerskoj sapunjari koja se bavi potresnom tematikom o nemogućnosti pronalaženja “suknje koja ide uz tu majicu.” Međutim, riječ je o (još jednom) biseru domaće televizije, čiji prijevod originalne HBO-ove serije Entourage ne može biti veći promašaj. Domaći HBO puno se bolje snašao s prijevodom, prekrstivši seriju u Svita, a pretplatnici na HBO Adriu u seriji mogu uživati već duži niz godina.

Vincent Chase živi američki san. Jedno je od najprepoznatljivih lica u Hollywoodu te koristi svaki trenutak kako bi uživao u luksuznom životu kojeg mu je donijela slava. Svaki taj trenutak provodi sa trojicom svojih najbližih prijatelja. Njegov polubrat Johnny “Drama” Chase također je glumac, no živi u sjeni Vinceovog uspjeha. Eric “E” Murphy postaje Vinceov menadžer i polako ulazi u svijet holivudskog biznisa, a Salvatore “Turtle” Assante jedan je od Vinceovih najbližih prijatelja iz djetinjstva. Tu je i Vinceov agent Ari Gold, poznat u biznisu kao nemilosrdni, beskrupulozni lajavac koji je briljantan u svom poslu.

Jerry Ferrara, Adrian Grenier i Kevin Dillon; Entourage

Izvršni producent serije poznati je holivudski glumac Mark Wahlberg (The Departed, The Fighter, The Italian Job), te je velik broj likova u seriji temeljio na iskustvima iz vlastitog života. Entourage je specifična serija po tome što nudi vrlo realističan pogled u luksuzan, ali i nemilosrdan svijet Hollywooda u kojem preko noći možete postati velika zvijezda, ali istom tom brzinom i potonuti u nevidljivost. Također, velik broj gostujućih lica u seriji glume sami sebe, a Entourage se može pohvaliti s impresivnom listom gostiju, među kojima su se našli Martin Scorsese, Christina Aguilera, James Cameron, Matt Damon, Eminem, Jessica Alba, Hugh Hefner, Michael Phelps, Scarlett Johannson, Seth Green, Dennis Hopper i mnogi drugi.

Glumačku postavu serije uglavnom čine lica koja su široj publici bila nepoznata prije nego je Entourage postao popularan – Vincenta Chasea utjelovio je Adrian Grenier , koji je, po mišljenju mnogih kritičara, i najslabija karika u postavi. Definitivno najpopularniji lik u seriji je Ari Gold, kojeg tumači Jeremy Piven. Njegovi luđački ispadi i maltretiranje zaposlenika donijeli su mu četiri nominacije za Emmy, od kojih je osvojio čak tri. Ostatak postave upotpunjavaju Kevin Connolly, Kevin Dillon (kojeg najesen možete gledati u CBS-ovom How to be a Gentleman), Jerry Ferrara, Perrey Reeves, Rex Lee te Emmanuelle Chiriqui.

Fiktivni promo poster za "Aquaman"

Prošle je godine objavljeno kako će osma sezona serije ujedno biti i posljednja, te će se tako gledatelji ovog ljeta oprostiti s Vincentom Chaseom i njegovim glamuroznim životom. Iako na trenutke repetitivna i predvidljiva, Entourage je serija koja će u povijest zasigurno otići kao jedna od HBO-ovih velikana.

Entourage, iliti Holivudsku škvadru, možete pratiti na drugom programu HRT-a, svakim radnim danom prije ponoći.

11 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861