Critics’ Choice TV Awards – dobitnici – serijala.com
Trenutno čitaš
Critics’ Choice TV Awards – dobitnici

Critics’ Choice TV Awards – dobitnici

Ovog su tjedna objavljeni dobitnici prvih “Critics’ Choice TV Awards” nagrada, a najviše ljubavi glasači su imali za AMC-jevu dramu Mad Men i njihove zvijezde. Osim što je serija proglašena najboljom dramom, Jon Hamm i Christina Hendricks istaknuti su u kategorijama glavnog glumca u drami, odnosno sporedne glumice u drami. Hendricks je svoju nagradu podijelila sa Margo Martindale, koja je bila fantastična u ulogi negativke tokom čitave druge sezone Justifieda.

Dobitnici u ostalim kategorijama su miks zasluženih i predvidljivih odabira (Modern Family, Marguiles, Parsons), onih koji su svoja zaslužena priznanja dobili prethodnih godina (Fey, Patrick Harris) te ugodnih iznenađenja (Noble, Phillips). Sve u svemu, kritiziranje izbora svodilo bi se na traženje dlake u jajetu.

“Critics’ Choice TV Awards” nagrada pokrenuta je ove godine, a dodijeljuje je organizacija Broadcast Television Journalists Association, koja okuplja televizijske novinare – ali ne kritičare, kao što (pogrešno) stoji u naslovu nagrade. Televizijski kritičari okupljeni su oko udruženja TCA (Television Critics Association), koje je također već ranije objavilo svoje nominacije.

Evo pobjednika po kategorijama:

 • Best Drama Series: Mad Men
 • Best Comedy Series: Modern Family
 • Lead Actor In A Drama: Jon Hamm, Mad Men
 • Lead Actress In A Drama: Julianna Marguiles, The Good Wife
 • Supporting Actor In A Drama: John Noble, Fringe
 • Supporting Actress In A Drama: (TIE) Margo Martindale, Justified and Christina Hendricks, Mad Men
 • Lead Actor In A Comedy: Jim Parsons, The Big Bang Theory
 • Lead Actress In A Comedy: Tina Fey, 30 Rock
 • Supporting Actor In A Comedy: Neil Patrick Harris, How I Met Your Mother
 • Supporting Actress In A Comedy: Busy Phillips, Cougar Town
 • Best Talk Show: The Daily Show With Jon Stewart
 • Best Reality Series: (TIE) Hoarders and The Real Housewives of Beverly Hills
 • Best Reality Series Competition: American Idol
 • Best Reality Host: Mike Rowe, Dirty Jobs
 • Television Icon Award: Danny DeVito
5 komentara
 • Jadno. Po nominacijama je izgledalo dobro, ali na kraju su kopirali Emmyje… Eventualno je John Noble ok… Ne kazem da nisu neki od ovih zasluzili nagrade, ali ove godine je bilo puno boljih komedija od Modern Familyja (a i prosle)

  • Istina. Ja sam dodjelu gledao uživo, i počelo je obećavajuće (prvo Hendrick/Martindale tie, pa John Noble, pa Busy Phillips, i onda teški snoozefest (NPH, Parsons, Fey, Hamm…).

   Inače sam teški reality ovisnik, i American Idol? You’ve got to be fucking kidding me.

   A sama dodjela je bila TAKO neorganizirana, ljudi su se došli samo da se pojave u javnosti i da se nažderu. Nekolicina bijednih pokušaja humora od strane najavljivača i neiskorišten talent jadne Cat Deeley koja se vrlo vjerojatno nakon 20 minuta pitala koji će joj to klinac u životu.

   Nadam se da će nagodinu i dobitnici i sama dodjela biti bolji.

   • Nego… re: Busy Phillips. Gledao sam Cougar Town posljednjih tjedana i spreman sam izaći iz ormara. Serija je prilično dobra. Vrlo simpatična i srčana. Nije u rangu Communitya ili Parksa, ni hrpice kabelskih komedija – ali svejedno vrlo zabavna.

    Gledao sam prvih 6-7 epizoda prve sezone nakon premijere i odustao. Ali to više nisu iste serije. Postaje mnogo bolja tamo negdje od polovice sezone, nakon sto su skuzili da cijeli onaj MILF susjeda koncept ne funkcionira.

    BTW. Modern Family je soooo 2009. Jos uvijek su dobri, ali postali su razocaravajuce genericni i blijedi u drugoj sezoni.

    • Ja sam izdržao i nakon tih prvih ok epizoda i serija je do kraja prve sezone postajala sve bolja. A u drugoj se pokazala genijalnost Bill Lawrencea koji znamo iz Scrubsa. Dvije riječi: Penny Can!!! Jedino što ne valja je naziv serije koji više nema veze s prvotnim konceptom. (meni osobno naziv ne smeta jer znam koliko je serija genijalna) Ali nekim ljudima očito smeta i zato će u 3. sezoni promjeniti naziv. Ako će to poboljšati gledanost, ja sam za.

     A Busy je definitivno zaslužila nagradu. Cijela ekipa je zakon, ona posebice. Nadam se da će serija dobiti barem koju nominaciju za Emmy. Barem za Courtney Cox koja zaslužuje nominaciju još od Prijatelja (jedina u seriji koja nikad nije bila nominirana, a prema zasluzi trebla je biti prva). Svi bi trebali izdržat prvih 6-7 epizoda jer serija kasnije postane puno bolja.

 • Ja sam se isto vratio “Cougar town”, doduše ja sam je prestao pratit nakon početnih epizoda 2. sezone…. al sad su mi opet super :) Što se tiče “Modern family”, ne slažem se, meni su i dalje genijalni :D Ma općenito mi je cijeli taj ABC comedy blok odličan – Modern family, The Middle, Cougar Town i Happy endings. R.I.P. Better with you, zamijenilo te novo smeće by Tim Allen.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861