True Blood, Entourage, Bones, Medium, Burn Notice u prosincu na Fox Crime i Life – serijala.com
Trenutno čitaš
True Blood, Entourage, Bones, Medium, Burn Notice u prosincu na Fox Crime i Life

True Blood, Entourage, Bones, Medium, Burn Notice u prosincu na Fox Crime i Life

Putem press priopćenja Fox Crimea i Fox Lifea, nove serije na njihovim programima u prosincu:

Traffic Light (Semafor), 1. sezona – od 16. prosinca

TRAJANJE: pola sata

CILJANA SKUPINA: 18-34 svi

TON: komedija o prijateljstvu i vezama

RASPORED: petkom u 22.00 h, reprize ponedjeljkom u 16.45 h i nedjeljom u 21.00 h

TRAFFIC LIGHT je nova komična serija o tome kako prijateljstva i veze – iako često zahtjevne, katkad zamršene, no uvijek vrijedne truda – i poboljšavaju i kompliciraju naše živote. Serija se vrti oko tri dugogodišnja prijatelja i oko njihovih pokušaja da prevladaju zahtjeve svojih veza.

MIKE (David Denman), ADAM (Nelson Franklin) i ETHAN (Kris Marshall) prijatelji su od koledža i bili su jedan uz drugoga kroz uspjehe i padove. Sada, u tridesetima, nalaze se u različitim fazama života.

Mike je oženjeni odvjetnik koji najviše želi biti dobar obiteljski čovjek svojoj supruzi LISI (Liza Lapira) i sinčiću, no očajnički pokušava i naći malo mjesta za sebe. Lisa to shvaća  pa je njihov brak igra kompromisa puna ljubavi.

Adam odnedavno živi sa svojom djevojkom CALLIE (Aya Cash) i uviđa goleme razlike između „ona često dolazi“ i „ona živi sa mnom“, pogotovo s obzirom na to da mu je djevojka pustolovna, eksplozivna i bez dlake na jeziku.

Ethan je stalni neženja. Voli žene i kad se prepusti, prepusti se potpuno – barem tri tjedna. Šarmantan, iskren i beznadno samostalan, Ethan otkriva da, kako vrijeme ide, broj žena koje su spremne na neizvjesnost rapidno opada. Nasreću ima CARLA, svojeg obožavanog, napaćenog buldoga.

Quintuplets (Prva petorka) – od 11. prosinca

TRAJANJE: pola sata

TON: obiteljska komedija o odgoju tinejdžera petorki

RASPORED: subotom i nedjeljom u 10.00 h, 14.40 h i 19.10 h

Serija je smještena u Nutley u državi New Jerseyju te je na prvu tipična obiteljska humoristična serija. Većina zapleta usredotočena je na teškoće financijskog i emotivnog uzdržavanja velike obitelji tinejdžera koji se suočavaju s činjenicom da, kao odrasli, jednostavno nisu tako slatki i zanimljivi kao kada su se rodili.

Dom im je tipična obiteljska kuća s tri spavaće sobe. Muška djeca dijele sobu s krevetima na kat, a ženska djeca dijele drugu sobu. Kuhinja ima dvostruki hladnjak za pivo umjesto hladnjaka, a u podrumu je hladnjača; i jedno i drugo nužno je za pohranu velikih količina hrane potrebne za tako veliku obitelj. Može se reći da je serija prerada i parodija stare serije Obitelj Brady i naglašava nepraktičnost velike obitelji.

True Blood (Prava krv), 3. sezona – od 22. prosinca

TRAJANJE: jedan sat

CILJANA PUBLIKA: 18-49, svi

TON: dramska serija o vampirima

RASPORED: od ponedjeljka do petka u 00.20 h

POSEBNE INFORMACIJE:

  • Nagrade: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SAD
  • Kategorije: Najbolja gostujuća televizijska uloga – Joe Manganiello i Najbolji televizijski glumac – Stephen Moyer
  • Rezultat: OSVOJILI

Treća sezona okvirno prati zaplet romana Club Dead u kojem se Sookie udružuje s vukodlakom Alcideom u Mississippiju kako bi pronašla Billa kojeg je vampirski kralj oteo i drži ga kao taoca.

Entourage (Svita), 6. sezona – od 20. prosinca

Šesta sezona većinom je podijeljena u zasebne priče. Vince, opet na A-listi nakon Gatsbyja, priprema se za sljedeću ulogu, glavnu ulogu u biografskome filmu o Enzu Ferrariju (koji će režirati Frank Darabont). Budući da su ga prijatelji napustili, Vince provodi većinu sezone opuštajući se.

U međuvremenu, na nagovor bivše djevojke Sloan, Eric se seli u vlastiti stan. Na polovici sezone raspušta svoju tvrtku i zapošljava se kod menadžera-veterana Murrayja Berensona (George Segal). Iako započinje vezu sa susjedom Ashley (Alexis Dziena), Eric i dalje pati za Sloan i pokušava je ponovno osvojiti.

Turtle, koji sanja o pokretanju vlastitog posla, kreće na koledž. Još hoda s Jamie-Lynn Sigler i brzo postaje zvijezda. Na koledžu upoznaje Brooke koja ga pokuša zavesti, no on je odbija. Kada Jamie-Lynn ponude ulogu na Novome Zelandu, ona ostavlja Turtlea.

Jamie-Lynn također sudjeluje u priči Johnnyja Drame s obzirom na to da gostuje u njegovoj seriji Five Towns. Kada voditelj produkcije Dan Coakley u šali kaže Drami da želi spavati sa Siglericom, Drama ga napada. Coakley si zato zadaje zadatak uništiti Dramin lik u seriji. Na kraju Drama napušta Five Towns uz pomoć Arija i nakon uspješne audicije dobiva ponudu za vlastitu televizijsku seriju, ako je studio odobri.

Ari također ima problema na poslu. Njegov pomoćnik Lloyd želi postati agent i Ari ga podvrgava nizu ponižavajućih testova. Zbog toga Lloyd daje ostavku. U međuvremenu Andrew Klein, čiji je odnos s Barbarom Miller (Arijevom partnericom) napet, vara suprugu. Njegovi bračni problemi utječu na njegov rad i samo ga Arijeva intervencija spašava od otkaza. Klein se iskupljuje privlačenjem scenarista Aarona Sorkina.

U zadnjim epizodama sezone Ariju pristupa njegov bivši šef Terrance McQuewick s molbom da otkupi njegovu agenciju. Unatoč gorčini oko otpuštanja zbog pobune u agenciji prije nekoliko godina, Ari napokon pristaje i počinje otpuštati zaposlenike koji se neće uklopiti nakon što preuzme tvrtku pa i Adam Davies dobiva otkaz. Sad je na putu da postane najmoćniji agent u Hollywoodu. Na kraju rješava i probleme s Lloydom koji postaje agent.

Sezona završava tako da Vince i Drama putuju u Rim na početak snimanja filma o Ferrariju. Turtle će ih ondje dočekati. Samo Eric ostaje jer je zaprosio Sloan koja je pristala.

Saving Grace (Milosrdna Grace), 1. sezona – od 27. prosinca

TRAJANJE: jedan sat

CILJANA PUBLIKA: svi 18-49

TON: anđeo Earl (Rippy) pokušava spasiti detektivku iz Oklahoma Cityja (Hunter) od samouništenja.

RASPORED: od ponedjeljka do petka u 20.00 h, 9.20 h i 15.00 h

POSEBNE INFORMACIJE: Najbolja nova originalna serija na kabelskoj televiziji.

Dobitnica nagrade Oscar , Holly Hunter, u ulozi cinične detektivke suočene s osobnom krizom božanskih razmjera.

U svojoj debitantskoj ulozi u TV-seriji Hunter glumi Grace Hanadarko, izmučenu i nemirnu detektivku iz Oklahoma Cityja koja, unatoč tomu što je najbolja u svojoj klasi, dovodi samouništenje do novih visina.

Nakon proživljavanja goleme tragedije, i poslovne i privatne, Grace živi divlje i brzo. Previše pije, spava s krivim muškarcima i suprotstavlja se autoritetu. No Grace ima i nježnu stranu… koju većina nema priliku vidjeti.

Sve je to sustiže jedne noći kada, prebrzo vozeći nakon previše pića, udari muškarca koji hoda cestom. U jednom za nju nekarakterističnom trenutku Grace traži pomoć i dobiva je – u obliku nekonvencionalnog anđela Earla (Leon Rippy).

Earl kaže Grace da je u nevolji i ponestaje joj prilika, no on joj želi pomoći da se vrati na pravi put. Ipak, taj put neće biti lagan ni za jednog od njih.

This Is Not My Life (Ovo nije moj život), 1. sezona – od 8. 12.

TRAJANJE: pola sata

CILJANA PUBLIKA: svi 18-39, kućanstva s djecom 25-54

TON: krimi-triler

RASPORED: od ponedjeljka do petka u 19.10 h i 1.00 h

Znanstvenofantastični krimić iz Novog Zelanda o muškarcu koji se budi u idiličnome, bogatome i futurističkome predgrađu, a nema pojma tko je ni kako je ondje završio. Iako je izgubio pamćenje, svi ga naizgled poznaju, uključujući njegovu šarmantnu suprugu i djecu. Alec uskoro otkriva dokaze da nije osoba koja tvrde da jest i počinje tražiti odgovore – i izlaz.

Bones (Kosti), 4. sezona – od 30. prosinca

TRAJANJE: jedan sat

CILJANA PUBLIKA: odrasli 25-54, žene 18-49 i žene 25-54

TON: mračna i zabavna policijska serija puna humora, duha i karaktera, nadahnuta stvarnom forenzičnom antropologinjom i spisateljicom Kathy Reichs.

RASPORED: od ponedjeljka do petka u 21.40 h, 11.40 h i 17.30 h

POSEBNE INFORMACIJE: Najbolja američka serija na Foxu u 4. sezoni; najuspješnija u svome terminu; visoka gledanost u inozemstvu; zaokružene kriminalističke serije dobro prolaze u repriziranju; odličan međunarodni uspjeh.

U prvoj epizodi četvrte sezone antropologinja „Kosti“ Brennan i agent FBI-a Booth zateknu se u Londonu gdje ih lokalni dužnosnici zamole da svojim znanjem pridonesu medijski praćenoj istrazi ubojstva. U nadolazećoj sezoni Brennan i Booth nosit će se s promjenama među „štreberima“, kao i u vlastitome odnosu, te s izmjenjivom skupinom poslijediplomaca koji pomažu u rješavanju ubojstava u nadi da će im biti ponuđeno trajno mjesto u ekipi.

Medium (Medij), 4. sezona – od 5. prosinca

TRAJANJE: jedan sat

CILJANA PUBLIKA: odrasli 18-49 i žene 25-54

TON: dramska serija o nadnaravnome, o majci koja ima dar komunikacije s mrtvima.

RASPORED: od ponedjeljka do petka u 20.00 h, 9.20 h i 15.00 h

POSEBNE INFORMACIJE: U glavnoj ulozi Patricia Arquette; Mychael Danna je 2008. osvojio nagradu BMI TV Music Award.

MEDIJ je zarazna jednosatna dramska serija nadahnuta životnom pričom medija Allison Dubois s  Patricijom Arquette u glavnoj ulozi supruge i majke troje djece koja pokušava shvatiti svoj predosjećaj o ljudima i sposobnost da komunicira s mrtvima. I dok je njezin suprug Joe (Jake Weber) podupire i voli što je više moguće, par pokušava naći ravnotežu između obiteljskog života i Allisonina moćnog poziva. Na poslu Allison angažira državni odvjetnik Devalos (Miguel Sandoval) kako bi njezine sposobnosti iskoristio u rješavanju slučajeva.

Burn Notice (Odstrel), 4. sezona – od 22. prosinca

TRAJANJE: jedan sat

CILJANA PUBLIKA: odrasli 18-49 i žene 25-54

TON: dramska serija o nadnaravnome, o majci koja ima dar komunikacije s mrtvima.

RASPORED: od ponedjeljka do petka u 20.00 h, 9.20 h i 15.00 h

POSEBNE INFORMACIJE: U glavnoj ulozi Patricia Arquette; Mychael Danna je 2008. osvojio nagradu BMI TV Music Award.

U ODSTRELU Jeffrey Donovan glumi MICHAELA WESTENA, otpisanog špijuna koji zaglavi u suncem obasjanom Miamiju. Četvrta sezona puna akcije počinje s novim protuobavještajnim stručnjakom JESSEJEM GARCIOM kojeg glumi Coby Bell (Heroji iz strasti) koji se voli boriti sa zlikovcima jednako koliko i Michael. S našim seksi tajnim agentom noći krate FIONA (Gabrielle Anwar), predivna bivša IRA-ina operativka i Michaelova bivša djevojka, SAM (Bruce Campbell), naš omiljeni odbačeni vojni specijalac i Michaelova majka MADELINE (dobitnica nagrade Emmy Sharon Gless), koja također nije nježan cvjetić.

U ovoj sezoni vidjet ćemo Michaela Westena i njegovu „ekipu“ kako štite odvjetnika od najopasnije gradske bande bajkera, pomažu lučkom radniku kojem prijete opasni mafijaši i pomažu drugom otpisanom špijunu da osvjetla svoj obraz, a cijelo vrijeme pokušavaju razotkriti tajnu Michaelova otpisivanja.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861