Castle: 2×08 Kill The Messenger – serijala.com
Trenutno čitaš
Castle: 2×08 Kill The Messenger

Castle: 2×08 Kill The Messenger

Kako bi Rick Castle rekao; Postoje tri vrste ljudi koji sjede i razmišljaju kako “pokopati” nekoga. Psihopate, pisci (scenaristi) i tv kritičari. Ovi zadnji su uglavnom najopasniji ;-).

Ovotjednu epizodu “Kill the Messenger” potpisuje  Paul Terence Winter, čovjek koji je napisao 30-tak epizoda meni omiljene serije The Sopranos. Moram priznati da sam njegov izlet u svijet “komedije” iščekivao sa posebnim  zanimanjem, kako li će se “mr. Mafijaš” snaći u brzim vodama humoreske kopkalo me opako. Nakon odgledane epizode mogu vam reći da je mr. Winter napisao odličan domaći uradak.

Osnovni zaplet epizode “onaj sa ubojstvom i istraživanjem istog” dobro je izbalansiran, pitak i nepredvidljiv, dok je onaj “smiješni dio” filigranski uklopljen u samu epizodu. Scena kad Rick, Kevin i Javier sjede na kauču, držeći mačke (četveronožne) u krilima i ispijaju čaj razgovarajući sa ženom kojoj su pred pet minuta provalili u stan tražeći (greškom) čuvenog teroristu je antologijska. Interakcija članova obitelji Castle iz epizode u epizodu sve je bolja, igra oko i sa otvaranjem Martinog profila na Facebooku zaslužuje “čistu peticu”, a njezinu rečenicu; “Nothing good comes from the Internet.” (Ništa dobra ne dolazi sa interneta) dugo ćemo citirati pri spomenu interneta.

Još  jedna neizostavna zanimljivost vezana uz ovu epizodu je izbor režisera, a režiju potpisuje glavom i bradom Jonathan Frakes (ove godine režirao i jednu epizodu Dollhousea), ljubiteljima Star Treka poznatiji kao William T. Riker iz serijala ST: The New Generation.  O njegovom radu dalo bi se razgovarati, ukratko; zanatski korektno odrađeno, sa pokojom greškicom ali i sa nekim jako dobrim scenama.

Epizoda “Kill the Messenger”  na površinu (napokon) izbacuje dugo zapostavljani lik Beckettinog šefa, kapetana Montgomerya. U epizodu ga uvode komentarom o proračunu, statistici rješavanja slučajeva, te očiglednom brigom za svoje zaposlenike što mu daje “dubinu” karaktera koju do sad nije imao. Iako, ruku na srce njima (odjel za ubojstva) je najbolja reklama Rick Castle kojem zasigurno nije problem namaći potrebni novac ukoliko ga ponestane.

Slučaj mrtvog kurira povezan je sa slučajem koji je pred 10 godina vodio upravo Montgomery, što ga dodatno implementira u zaplet i dodatno potiče da pravi krivac konačno bude uhićen i kažnjen. Sukob sa kandidatom za senatora iz ugledne i bogate obitelji klasičan je obrazac pokazivanja  autoriteta, pravilnosti i nepotkupljivosti. Kako god dobili smo još jedan lik sa kojim će scenaristi ubuduće moći računati.

Nisam siguran (kako ne čitam novosti i tkz. spoilere) radi li se o zamjeni glumaca ili o nečem drugom, no umjesto doktorice (patologa)  Lanie Parish u nekoliko zadnjih epizoda pojavljuje se dr. Sidney Perlmutter kojeg tumači Arye Gross. Za sad dr. Perlmutter djeluje kao lik kojeg se bolje da iskoristiti za razliku od pomalo hladnjikave Parish.

Što se tiče razvoja odnosa Beckett vs Castle mislim da je sve rečeno  istovremenim odgovorom na pitanje da li su zajedno, u sceni u kojoj su po prvi put bili toliko blizu… nečeg…

Beckett:  Apsolutno ne!
Castle: Ne još!

Ukratko: Izvrsna epizoda!

puna puna puna puna prazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861