Tjedni top 5: Rectify se vraća, a odlaze Louie i Fargo – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Rectify se vraća, a odlaze Louie i Fargo

Tjedni top 5: Rectify se vraća, a odlaze Louie i Fargo

Zanimljivi televizijski ljetni tjedan je pred nama, a ako ste kao i ja — onda vam se ne da baš gledati nogomet po cijele dane uz stručne komentare Igora Štimca, njegovih polo majica i sakoa na razdrljene košulje, te gostujuću ulogu brade Brune Kovačevića. Za nas koje nogomet ne zanima baš previše, tjedan pred nama donosi poveliku količinu sadržaja. Pa, krenimo.

1. Rectify

Otprilike prije godinu dana obećao sam tekst na temu ove predivne serije, ali to se nažalost još nije dogodilo. Krešo će me se odreći, ali bit će nešto… jednog dana sigurno. Možda. Vidjet ćemo. Uglavnom, najbolja Sundanceova serija prošle godine i druga najbolja serija 2013. po našem izboru, se vraća na male ekrane ovaj tjedan i moram priznati da sam jako uzbuđen. Ja sam bio taj koji je nagovarao uredništvo da apsolutno moraju gledati ovu seriju – nešto što oni meni često govore za cijelu paletu odličnih serija koje se prikazuju, ali ja ne slušam njih jer sam lošija osoba od njih. Obećajem da ću sve to gledati što ste mi preporučili! Dotle – gledatjte Rectify, zbilja je fantastičan.

2. Louie i Fargo

Ovo ne smijem baš ni priznati, ali toliko kasnim s Louiejem da me sramota sprdati se s HŽ-ovim voznim redovima. Louie je, kako Krešo kaže, potpuno nepredvidiv. I zato je fantastičan. Četvrta sezona završava ovaj tjedan i serija se valjda vraća sljedeće godine. Taman ću stići sve epizode dotad. Nadam se.

Dopuna: Bokbok. Krešo ovdje. Dario je spomenuo Fargo pred koji tjedan, a onda zaboravio finale ovog puta. Luzer. Pitajte ga slobodno je li pogledao sve do zadnje epizode (nije). Usporediv je Fargo sa HBO-ovim True Detective, iako je ovaj drugi malo razvikaniji. Sjajan, zbilja. Sezona završava sredinom tjedna, još se ne zna hoće li stati na tome, a govori se o mogućnosti nastavka u antologijskom formatu. Priča će završiti, nadajmo se da serija neće.

3. Dominion

Temeljena na likovima iz Legiona, filma iz 2010., Dominion je epska drama smještena u 25. godini A.E. (after extinction) kad vojska anđela, predvođenih Gabrijelom, počne voditi rat protiv čovječanstva. Arhanđeo Mihael staje na stranu čovječanstva… jeste li već zaspali čitajući ovaj sadržaj? Jer ja jesam pišući ga. Legion sam gledao u kinu i da sam imao pištolj vjerojatno bih se ubio. Syfy je uzeo jedan od najdosadnijih žanrovskih filmova posljednjih desetak godina i pretvorio ga je u seriju. Sudeći po prvim reakcijama — serija će biti smeće. Vjerojatno ćemo pogledati pilot da možemo pošteno iskritizirati, da ne kažem posrati. Ups. Syfy ima i premijeru druge sezone Defiancea ovaj tjedan, ali svih njihovih sedam gledatelja to vjerojatno već i zna.

4. Orphan Black

Još jedna serija koju kasnim, zašto ja pišem ove tjedne preglede? Uglavnom, Orphan Black je postavio BBC Americu kao igrača na teren originalne televizijske drame i to vrlo uspješno. Uostalom, ima li boljeg načina za gledati Orphan Black nego bingeanje cijele sezone? Nema. Sustižem drugu sezonu kad završi, nadam se da je bila dobra kao i prva.

5. The Legend of Korra

Ovdje bih vam sad trebao reći da počinje sedma i (konačno) zadnja sezona True Blooda, da TNT ima premijeru četvrte sezone Falling Skiesa i novu dramu The Last Ship, ali to je sve dosadno i želim vam reći da gledate crtić. Prošli tjedan je Nickelodeon predstavio trailer za treću sezonu svoje najbolje serije, The Legend of Korra. Forbes kaže da je riječ o prvoj animiranoj televizijskoj drami i nisu daleko od istine. Korra se događa sedamdesetak godina od događaja iz Avatara, a ovaj put imamo ženskog protagonista. Zabavno, šareno, pronicljivo, duhovito, ali i mračno, zrelo i odraslo – sve u jednom paketu.

21 komentar
  • Nisam siguran. Primjetio prije i dosad sam mislio da je Google promijenio nesto. Sad vidim da na drugim sajtovima ponekad vidim, ponekad ne vidim fullscreen gumb. Mislim da je do WordPressa. Istrazit cu.

 • Zanimljiv tjedan pred nama, završavaju Louie i Fargo (kojeg nisi spomenuo, inače odličan) i počinje Rectify. Lijepo :)

 • S ovim tjednom ljetna sezona hvata maha, no najviše se radujem finalu Farga za koje imam (pre)velika očekivanja. :)

 • Rectify je najbolja dosadna serija na svijetu, koju sam odgledao dva puta i sad ću brzinski uz lagano preskakanje i treći put, prije nego krene…

 • Prijavio sam se samo zato da bih pitao .
  Zbog čega je tako teško . Naslove serija filmova napisati na .Hrvatskom il Srpskom ?
  Nismo u Americi Velikoj Britaniji.

   • Što smo pametni.
    Pitam šogora sestru od 50 i nešta.PiTAM nećakinju koja ima oko 30 god. Jesu gledali Breaking Bead? Shameless, Justified.
    Gledaju me belo. Kažem jeste li gledali.
    Na putu prema dolje, Besramnike Pravednika.

 • S obzirom da je Fargo završio, hoće li biti recenzija kao i za True Detective, onako opširno dobro?

  • Rijetko planiramo recenzija koje nisu premijere serija, nego se jednostavno… dogode. Tako da, možda, ako Jerko opet volontira :)

 • Svi hvalite Fargo….izgleda da bih ga trebao pogledati,iako mi je preko reda……iskreno radujem se Rectifyu a tugujem za Luiem………

 • Fargo mi je cak ispao bolji od True Detectivea. Tko nije pogledao, prvo film (genijalan) pa seriju pod must :)

 • nemam živaca za rectify u nastavku. sporo, depresivno, glavni glumac jezivo antipatičan, silno psihologiziranje, većina ili pati ili pokušava zataškati u sporom ritmu koje se može otegnuti do sudnjeg dana.

 • uostalom, sve je to već viđeno u boljim izdanjima, ovome nešto bitno nedostaje da bi imalo kvalitetu koja zaslužuje pohvale kojima su se razmahali.

  • Mozemo li prestati sa tim komentarima tipa “precijenjeno”, “ne zasluzuje” i “vec vidjeno”?

   Naporno je i zvuci bahato.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861