Tjedan 20. – 26. kolovoza — True Blood završava posljednju sezonu vođenu Alanom Ballom – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedan 20. – 26. kolovoza — True Blood završava posljednju sezonu vođenu Alanom Ballom

Tjedan 20. – 26. kolovoza — True Blood završava posljednju sezonu vođenu Alanom Ballom

Premijere

 • Prošli petak: Strike Back: Project Dawn (2. sezona) — Zaboravili smo uvrstiti ovu seriju u prošlotjedni pregled, pa nadoknađujemo propust. AV Club je naziva “posljednjom čistom akcijskom serijom” te, iako je nismo gledali, dosta kritičara ima riječi hvale za seriju. Nepretenciozna čistokrvna akcijska serija sa svime što dolazi uz to — rasturačina na više načina, eksplozije, jurnjave i… sise. Rhona Mitra se pridružuje seriji od nove sezone, što je jedan od savršenijih i prikladnijih castinga koje su mogli napraviti.
 • Nedjelja: A Touch of Cloth (1. sezona) — Nova komedija britanskog Skyja One. Opis kaže, “Sveobuhvatna parodija svakog policijskog procedurala ikad napisanog.” To već postoji na adult swimu i zove se NTSF:SD:SUV::, ali televizija je dovoljno velika za obje serije.

Finala

 • Ponedjeljak:
  • Bunheads (1. sezona) — Autorica serije je Amy Sherman Palladino, koju znate kao autoricu Gilmoreica, a Bunheads posuđuje dosta od autoričine najuspješnije serije. Dijalozi su opet brzi, glavni lik je vrlo sličan Lorelai, a Kelly Bishop ovdje ponekad djeluje kao Emily na čudnom tripu. Nije kao Gilmore Girls (malo što jest), ali ponekad zna podsjetiti. Pred par dana obnovljena je — odnosno produžena — te se vraća već ove zime.
  • Single Ladies (2. sezona) — ♪ ♫ If you liked it, then you should have put a ring on it. If you liked it, then you shoulda put a ring on it ♪ ♫ No, da. VH1 izgleda ima svoju originalnu seriju. Sad i to znate.
 • Četvrtak: Anger Management (1. sezona) – Ako je itko ikad pomislio “Volim Charlija Sheena, ali Two and a Half Men je previše duhovit i pametan za moj ukus” — Anger Menagement je perfektan za vas. Serija je uspjeh i vrlo sigurno će biti obnovljena za dodatnih 90 epizoda, kao što je bio inicijalni (neuobičajeni, da) dogovor. U tom slučaju Martin Sheen će se pridružiti postavi.
 • Nedjelja:
  • The Newsroom (1. sezona) — Sredinom prve sezone procurila je vijest da je Aaron Sorkin, autor serije, otpustio čitavo scenarističko osoblje. To bi, doduše, bila vijest samo ako ćemo se praviti da scenaristi Newsrooma imaju ikakvu bitnu funkciju, jer ionako Sorkin amenuje svaku rečenicu scenarija. No, Sorkin je odlučno demantirao otkaze prilikom nedavnog susreta sa novinarima na press turneji — da bi se to potom ispostavilo kao netočno. Što će reći da Sorkin želi da novinari uvijek prezentiraju nepristrane činjenice, ali nema neku namjeru novinarima prezentirati činjenice. Što je prokleto ironično. Uglavnom, serija nastavja biti toliko duboko u vlastitom dupetu da si opipava puls direktno na aorti, ali istovremeno je teško negirati pozitivne dijelove. (Niti smo to željeli u recenziji, mada su svejedno neki uspjeli zaključiti da nas je iz nekog razloga osobno pogodilo Sorkinovo kritiziranje novinara u SAD-u. Nismo znali da spadamo među novinare, a kamoli među američke). Šteta je što su ti pozitivni dijelovi toliko potisnuti u službi propovjedanja Istine™. (Ili nisu? Našem Marinu se serija puno više svidjela, pa eto. Serijala. Fair and balanced.)
  • True Blood (5. sezona) — Usprkos svemu ostaje najgledanija HBO-ova serija, iako je ove sezone gledanost pala za preko pola milijuna gledatelja po epizodi, u prosjeku. Obnovljena za šestu sezonu u koju ulazi bez autora i dosadašnjeg showrunnera Alana Balla.
Komentari (1)
 • Management se piše MAnagement, a ne MEnagement. Jednom je napisano točno, a drugi put krivo.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861