MacGyver će izmacgyverati svoj put do RTL-a, ali i nove (web) serije – serijala.com
Trenutno čitaš
MacGyver će izmacgyverati svoj put do RTL-a, ali i nove (web) serije

MacGyver će izmacgyverati svoj put do RTL-a, ali i nove (web) serije

Prošlo je mnogo vremena (i kose) otkako je Richard Dean Anderson posljednji puta sastavio nuklearnu podmornicu od dvije HB olovke, kuhinjske gumice, izolir trake, WD40 i varikine, ili kojeg vec njegovog bizarnog do it yourself izuma, a sada reprize ovog kultnog klasika stižu na RTL Televiziju.

Popularnom RDA ovo je bila prva od dvije zbilja kultne televizijske uloge, prije Jacka O’Neilla i Stargatea SG-1. RTL će seriju vrtjeti s početkom od 27. kolovoza, svakodnenvo od ponedjeljka do petka u 15:55 sati. Čak 139 epizoda snimljeno je između 1985. i 1992. godne kroz sedam seozna serije koja je dala i dva televizijska filma, koji će većina fanova htjeti zaboraviti.

No, jeste li znali da će se MacCyver vratiti iz mirovine u seriji kratkih webizoda? Radi se, doduše, o reklami za Mercedes i njihovo novo kompaktno prijevozno vozilo Citan, multifunkcionalno kao svaki niz od četiri ili više predmeta koji MacGyveru dođu pod ruku. Web serija će biti dostupna od 18. rujna na službenim promotivnim stranicama vozila www.macgyver-citan.com.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B3z0-fRKykY[/youtube]

Osim toga, naravno da Hollywood kuha remake — bez Richarda Deana Andersona, doduše — ali zasad još uvijek stvar nije došla u konkretniju fazu.

Za kraj, press izvješće sa RTL-a:

[spoiler]

MACGYVER

(MACGYVER)

 • Žanr: akcijska serija
 • Zemlja: SAD
 • Godina: 1985.
 • Sezona: 1
 • Epizoda: 22
 • Trajanje: 50 min
 • Autor: Lee David Zlotoff
 • Izvršni producenti: Henry Winkler, John Rich, Stephen Downing
 • Uloge: Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Michael Des Barres, Elyssa Davalos, Robin Mossley, Susan Chapple, Teri Hatcher

RTL Televizija, ponedjeljak – petak od 15:55 sati

Pročitaj još

Njegovo oružje su znanost i sposobnost prilagodbe.

Angus MacGyver (Richard Dean Anderson) tajni je agent poput niti jednog drugog. On je povučen, dobro odgojen i, povrh svega, odbija nositi pištolj na zadatke. Zbog nesreće iz djetinjstva koja je rezultirala smrću njegovog prijatelja, MacGyver vatreno oružje ne doživljava kao oruđe u borbi protiv kriminala, no to ne znači da je nenaoružan. Iznimno inteligentan, on koristi praktična znanja iz znanosti, uz svoj švicarski nož i samoljepljivu traku, bez kojih se ne odvaja, kako bi iz običnih materijala koje nalazi u blizini kreirao rješenja koja ga spašavaju iz neprilika. Naime, Macgyver se često nađe u smrtnim opasnostima koje od njega zahtijevaju brzo promišljanje, promptna i kompleksna rješenja u svega nekoliko minuta.

Glavna uloga pripala je Richardu Deanu Andersonu, čiju glumačku karijeru je popularnost neobičnog istražitelja MacGyvera zauvijek obilježila. U sedam godina i isto toliko sezona, MacGyver je postao toliko omiljen da su izvedenice njegovog imena među obožavateljima, ali i onima koji to nisu, dobila zasebno značenje. Pa tako macgyverizam označava snalažljivost te sposobnost činiti nemoguće i kreirati nešto posebno i korisno iz beskorisnih djelića. Ulogu MacGyverog šefa i najboljeg prijatelja Petea Thorntona preuzeo je Dana Elcar. Pete je bio operativac u vladinom odjelu za rješavanje specijalnih slučajeva izvan granica SAD-a, kada ga je za vrijeme potjere za međunarodnim profesionalnim ubojicom Murdocom MacGyver impresionirao svojim sposobnostima. Kasnije Thornton postaje glava Phoneix Foundationa, a Macgyver mu se pridružuje u agenciji.

Raznovrsni televizijski formati dali su svoj svojevrsni poklon seriji kao neospornom dijelu pop kulture, npr. „Saturday Night Live“ osmislio je parodiju na seriju nazvavši je „MacGruber“, u Simpsonima Patty i Selma, Margine sestre opsjednuti se pojavnom MacGyvera i njegovom serijom, a poznati „Mytbusters“, Discovery Channel serija o razbijanju mitova prikazala je svoj „MacGyver specijal“ u kojem su testirali nekolicinu taktika kojima se tajni agent služi.

Osim uskrsnuća na RTL Televiziji, Richard Deanu Anderson, kao specijalni agent MacGyver, pojavit će se ove godine u seriji novih kratkih filmova koje je osmislio Mercedes-Benz za predstavljanje nove linije auta – Citana u Europi. Nove epizode snimljene su u Južnoj Africi i bit će dostupne na internet stranici Mercedesa od 18. rujna ove godine, a svi nestrpljivi već danas mogu pronaći trailer na You Tubeu. Kultna akcijska krimi serija „MacGyver“, koju je kreirao Lee David Zlotoff, a producirali Henry Winkler, John Rich i Stephen Downing snimana je u Los Angelesu i Vancuveru, a prikazivala se na ABC-u.  Zanimljivo je da je prve dvije epizode napisao Terry Nation, poznati britanski scenarist koji je stvorio zle interplanetarne osvajače Daleke u kultnoj seriji „Doktor Who“. „MacGyver“ je bila praćena, štoviše iznimno popularna, u cijeloj Europi i svijetu, od Australije do Bliskog istoka – svi su poznavali lik slavnog MacGyvera. Osim 139 epizoda u sedam sezona, snimljena su i dva televizijska filma „MacGyver: Lost Treasure of Atlantis“ i „MacGyver: Trail to Doomsday“,  dok se šaputanja o snimanju kino filma u 2013.  nastavljaju.[/spoiler]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B3z0-fRKykY[/youtube]
4 komentara
 • Napokon nešto fora. Jest da je serija stara ali meni je uvijek bila famozna. Valjda ovo znači da će i SG otkupit kad postane veoma star. LOL

 • Ja bi rađe SG1 stavio na HRT, po dvije epizode ponedjeljkom i cetvrtkom od 22:15.. Drago mi je da MacGyver počinje.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861