Snima se i kod nas – serijala.com
Trenutno čitaš
Snima se i kod nas

Snima se i kod nas

Hrvatska polako postaje poželjna destinacija za snimanje.

ABC-jeva serija Missing snimati će se i u Dubrovniku. Kako prenosi Dubrovački vijesnik, predstavnici grada zajedno s direktorima komunalnih tvrtki sastali su se s predstavnicima tvrtke Komakino kako bi usuglasili detalje oko snimanja epizoda.

Snimanje u Dubrovniku održat će se od 16. do 20. svibnja a najavljeno je kako će se snimati na lokacijama Ville Sheherezade, Hotela Excelsior, na zidinama, tvrđavi Lovrijenac i na Stradunu. Na sastanku dogovorena je suradnja tvrtke organizatora s gradskim komunalnim službama koje će pružiti pomoć za tehničke potrebe snimateljske ekipe. U razdoblju snimanja u Dubrovniku će boraviti gotovo 200 članova ekipe.

Inače, autor cijelog projekta je Greg Poirier (National Book of Treasures: Book of Secrets), a u središtu priče je zabrinuta majka Rebecca (Ashley Judd) koja putuje u Europu pronaći svog sina koji je nestao u Italiji tijekom ljetnog stažiranja. Kao što to inače biva, uskoro se uspostavi da je Rebecca bivša CIA agentica, koja će učiniti sve da pronađe svog sina. U seriji će glumiti i Sean Bean kojega ne treba previše predstavljati, te Cliff Curtis kojega smo mogli gledati u Traumi, ali još se ne zna tko će glumiti nestalog sina.

Priča  je smještena u Italiji i moguće je da se tamo odvija veći  dio radnje dok bi Dubrovnik mogao biti jedna od usputnih točaka priče i snimanja, a nažalost nemamo informacije da li se u Dubrovniku snima pilot, ili neka druga epizoda. Serija je najavljivanja za ljeto, no iskreno sumnjamo da će se snimanje uspjeti završiti prije početka ljetne sezone, tako da bi Dubrovnik na ABC-u mogli vidjeti tek najesen.

Kad smo već kod snimanja imamo i vijest za fanove Game of Thrones: scenografkinja serije je nedavno boravila Hrvatskoj gdje je pregledavala moguće lokacije snimanja za iduću sezonu. Ako se može snimati i na Malti, zašto se ne bi snimalo i u Hrvatskoj?

6 komentara
  • Zanimljivo da će snimati taman za vrijeme May upfrontsa. Onda se očito ne radi o snimaju pilot epizode… Missing je u posebnoj situaciji od svih ovogodišnjih pilota, jer je ABC naručio 10 epizoda, vjerojatno dok su planirali preko ljeta emitirati seriju.
   Pretpostavljam da onda taj njihov “blind commitment” znači da MORAJU te epizode emitirati?

   • e vidiš marine, dobro govoriš što se tiče upfrontsa, i taj cijeli projekt je odavno krenuo, negdje u studenom, i abc je dao blind series commitment, znači mora se emitirati, i trebala je ići na ljeto. a da li se snima se snima pilot to ne znam, moguće je, jer čak nije obavljen casting za ulogu sina, ili je ja ne mogu nigdje naći.

 • američki filmaši bi itekako snimali u hrvatskoj, samo naravno, lokalnim moćnicima i nemoćnicima se ne da baviti time.
  pa i posljednji film iz serije kronika iz narnije su htjeli gotovo u potpunosti snimati na jadranu. pa nisu.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861