Sezona TV pilota: Koliko će ih naručiti velika petorka? – serijala.com
Trenutno čitaš
Sezona TV pilota: Koliko će ih naručiti velika petorka?

Sezona TV pilota: Koliko će ih naručiti velika petorka?

Petorka piloti 2012

The CW, koji je već naručio svoj prvi pilot za 2012. – mističnu dramu Cult, najvjerojatnije će naručiti najviše pilota u svojoj povijesti. Kako piše Deadline, CW će naručiti između šest ili osam dramskih serija te jednu ili dvije komedije. Novi predsjednik mreže Mark Pedowitz, koji je prošlog travnja zamijenio nesposobnu Dawn Ostroff, odlučan je ove godine naručiti više originalnih serija te, nadajmo se, ispraviti zbrku koju je Dawn napravila otkad mreža postoji i počistiti smeće od kojeg mu se program trenutno sastoji. CW je razmatrao povratak komedija i razvio pregršt polusatnih scenarija, no nije potvrđeno hoće li se prema njima snimati piloti. Kako smo već pisali, pronađena je zamjena za Smallville, a pilot za seriju Arrow, koja, ističe se, nije spinoff Smallvillea, sve je bliže narudžbi. The Carrie Diaries, prequel Seksa i grada, još je davno dobio zeleno svjetlo za snimanje pilota, a šuška se i o rebootu Beauty And The Beasta. Kućanica Eva Longoria prodala je CW-u scenarij za pravnu dramu Vega vs. Vega koja govori o mladoj i uspješnoj odvjetnici.

S druge strane, Fox razmatra narudžbu pet jednosatnih pilota, a dva slota već su im popunjena nedavnim narudžbama, i to pravnom dramom Guilty, autora Grega Berlantija i scenarista Marca Guggenheima (koji su umiješali svoje prste u propaloj ABC-jevoj drami No Ordinary Family), te zasad bezimenom dramom o serijskom ubojici scenarista Kevina Williamsona (ScreamI Know What You Did Last SummerThe Vampire Diaries). Osim ove dvije, ozbiljno se razmatraju još dvije dramske serije – špijunska drama Josha Friedmana i dramedija izvršne producentice Jennifer Lopez (!). Što se tiče komedija, Fox bi mogao naručiti čak deset pilota, od kojih su tri već izabrana. To su Little Brother Fintana Ryana i Mikea Roycea (Men of a Certain Age), koja je imala nekih poteškoća s glumačkom postavom (potvrđeni su T.J. Miller i Rosa Salazar), zatim Ben Fox Is My Manny Dane Fox te Living Loaded Roba McElhenneya (It’s Always Sunny in Philadelphia), koji će se snimati prema knjigama Dana Dunna.

NBC ove sezone ima u planu naručiti desetak dramskih pilota i otprilike toliko komedija. U četvrtom tromjesječju prošle godine već su izabrali pet pilota – drame Beautiful People i reboot The Munstersa te komedije Isabel, Save Me i zasad nepoznat projekt komičarke Sare Silverman. Tu su još četiri pilota – drame Frontier, Midnight Sun, Do No Harm te komedija Friday evening Kari Lizer. Triler Pillars of Smoke (prethodno poznat pod nazivom Midnight Sun) temelji se na izraelskoj seriji Timrot Ashan, a prati misteriozni nestanak skupine ljudi koja živi u komuni na Aljaski. Lisa Zwerling (The Event, FlashForward) autorica je adaptacije te izvršna producentica pilota, zajedno s Peterom Traugottom (Ringer, Samantha Who?), Rachel Kaplan i Alonom Aranyaom. Do No Harm je liječnička drama o briljantnom neurokirurgu koji se bori sa svojim opasnim alter-egom koji prijeti da će razoriti njegov privatni i poslovni život. Scenarij je napisao David Schulner (The Event), a izvršni je producent pilota zajedno s Traugottom i Kaplanicom. Glasna su šuškanja o pilotu J.J. Abramsa i Erica Kripkea, radnog naziva Revolution. Od komedija, očekuje se Friday Night Dinner Grega Danielsa, Allison Adler i Ryan Murphy pripremaju priču o gay paru i njihovim surogatima, dok je Will Gluck preuzeo odgovornost za The Yard i u potrazi je za glumačkom postavom.

Očekuje se da će ABC naručiti jednak broj pilota kao i prošle godine – deset do dvanaest drama te jednako toliko komedija. Mreža je već naručila povijesnu dramu Giilded Lillys Shonde Rhimes (Grey’s Anatomy), dramu Last Resort Shawna Ryana, SF dramu Ex-Comm te metafizičku dramu Rolanda Emmericha nepoznatog naziva. Stephnie Weir i Claudia Lonow te Dan Fogelman pripremaju komedije, a The Manzanis je polusatni pilot zvijezde Kirstie Alley. Lonowica navodno priprema dodatnu komediju za istu mrežu, a Kari Lizer (New Adventures Of Old Christine) multi-cam komediju zajedno s Bobom Fisherom i Shawnom Levyjem, za koju se pisalo da bi je trebala protagonizirati Mandy Moore. Nakon rata s NBC-jem i CBS-om, komedija Shane Goldberg-Meehan, u kojoj glavnu ulogu žene koja se useli u suprugovu obitelj ima Joanna Garcia, završila je u ABC-jevim rukama. Njih dvije već su surađivale na ABC-jevom sitcomu Better With You, koji je otkazan u svibnju prošle godine nakon jedne sezone. Kad je riječ o dramama, najviše se govori o proceduralu Moire Kirland, high-concept policijskoj drami Michaela Greena i duhovnoj drami Carltona Cusea.

CBS planira između sedam i devet drama i jednako toliko komedija. Dosad je naručena single-camera serija Tweaked Jona Favreaua, kao i bezimena polusatna komedija komičarke Melisse McCarthy (Mike & Molly). Najviše se šuška o rebootu The Riflemana iz radionice Laete Kalogridis, Chrisa Columbusa i Carol Mendesohn, kao i o ženskoj drami Anne Fricke, Alexa Kurtzmana i Roberta Orcija. Velike su šanse za poluautobiografski sitcom Davida Kohana i Maxa Mutchnicka, a Bill Lawrence (Scrubs) i Greg Malins (Friends) već su obvezani novom komedijom, za koju ne sumnjamo da će biti hit.

2 komentara
  • CW treba otkazat redom: 90210, Gossip Girl, Ringer (ukoliko gledanost bude slabija od ove trenutne), Secret circle (serija ima grozan retention od Vampire diaries, da ne govorim kako je iz epizode u epizodu sve gora i gore) i Nikitu (srce me boli jer je serija super, al gledanost je očajna). Uz sve to, totalno ignorirat ove reality pizdarije ala Remodeled i H8er.

    Obnovit: Hart of Dixie (ima potencijala, s groznim lead inom uspijeva narast i imat sličnu gledanost ko Secret circle), The Vampire Diaries i Supernatural.

    Radujem se NBC-jevim Munstersima, Bryan Fuller, you’ve been missed.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861