The CW planira povratak sitcoma – serijala.com
Trenutno čitaš
The CW planira povratak sitcoma

The CW planira povratak sitcoma

CW-ov panel na ljetnoj TCA turneji jasno je svima dao do znanja kako je stiglo novo razdoblje za mladu mrežu, koja je u potrazi za sitcomima, superherojima, ali i proceduralima.

Od samog rođenja mreže, na čelu je bila Dawn Ostroff, koja je blago rečeno otjerala gledatelje nakon što se u godinu dana riješila dobrog dijela humorističnih serija, favorita kao što su Gilmore Girls i Veronica Mars te raspored izbombardirala površnim tinejdžerskim sapunicama o razmaženoj dječurliji. Ova godina obilježava prekretnicu za CW, kojeg je preuzeo Mark Pedowitz, donedavno zaposlen na ABC-u.

Pedowitz planira proširiti ciljnu publiku CW-a, za razliku od Ostroffice koja se strogo fokusirala na žensku publiku od 18-34 godine, ali i proširiti količinu originalnog programa kako bi se popunile velika razdoblja repriza u zimskom dijelu sezone. Zasada će za popunjavanje tih rupa iskoristiti dva reality showa The Frame i Re-Modeled. The Frame je specifičan po tome što je riječ o Big Brother-esque reality showu koji će se kroz osam tjedana emitirati dva puta tjedno.

No, glavna vijest s TCA-a bila je Pedowitzova izjava kako planira vratiti originalne humoristične serije na mrežu. Spomenuo je New Girl, Apartment 23 i 2 Broke Girls kao sitcome koji bi svakako bili kompatibilni uz CW-ov brend. Podsjećamo, posljednji sitcomi na CW-u, Everybody Hates Chris i The Game ugašeni su prije dvije godine. The Game je u međuvremenu oživljen na BET-u i za premijeru privukao gotovo četverostruku veću publiku. S obzirom da je Smallville završio s emitiranjem ovog svibnja, bit će ovo prva sezona za CW bez superjunaka na rasporedu, a Pedowitz je natuknuo kako planira dovesti nekog novog superjunaka na mrežu, ukoliko dobije kvalitetan scenarij. Otvoren je i za remakove – “Vjerujem u remakeove. Vjerujem da novi spin na odličnu ideju može funkcionirati.”, pozivajući se na Battlestar Galacticu i (*kašlj, kašlj*) 90210. Ipak, ono što najviše uvjerava kako CW planira drastičan makeover je potraga za proceduralnom serijom.

Potvrđeno je i ono o čemu smo nedavno pisali, a to je narudžba dodatnih epizoda za 90210, Gossip Girl, Nikitu i Supernatural. The Vampire Diaries zbog komplicirane produkcije ostaje na 22 epizode. Deveta (!) sezona One Tree Hilla i dalje se vodi kao posljednja, iako je Pedowitz dao novinarima do znanja da ipak postoji malena šansa za nastavak serije. S druge strane, upitna je i budućnost Gossip Girl zbog neizbježnog raspada originalne glumačke postave. Pedowitz je na upit o nastavku serije bez svojih zvijezda (Leighton Meester, Blake Lively) dao vrlo politički odgovor, rekavši kako bi volio da postava ostane na okupu što duže, a ukoliko se to ne dogodi, odluka će biti pravovremeno donešena.

Fanovi Supernaturala mogu predahnuti – nadolazeća sedma sezona serije neće nužno biti posljednja. “Vidjet ćemo kakva će biti gledanost”, napomenuo je Pedowitz.

Što se tiče novih serija, Ringer je, naravno, bio glavna zvijezda dana. Potvrđeno je kako serija neće imati manji budžet nego što bi ga imala u slučaju da je završila na CBS-u. Pedowitz je rekao kako je činjenica da ima dvije obožavane glumice među mlađom publikom (Sarah Michelle Gellar, Rachel Bilson) u novim serijama samo puka slučajnost, no istaknuo je kako smatra i Britt Robertson (The Secret Circle) velikom zvijezdom u usponu.

2 komentara
  • Pa teško da može bit gore od vladavine Dawn Ostroff.

    Ja nikad neću prežalit ukidanje “Aliens in America”. Nadam se da će i 90210 i Gossip Girl biti gotovi ove sezone. Kad se Ostroff riješavala serija s WB-ja malo-pomalo, nek se ovaj sad riješava Ostroffinog smeća koje nit je kvalitetno nit gledano (GG, 90210).

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861