CBS: Stabilnost narušena kontroverzom? – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS: Stabilnost narušena kontroverzom?

CBS: Stabilnost narušena kontroverzom?

CBS nikada nije bila mreža oko koje se dizalo mnogo prašine – obično je to NBC, sa svojom katastrofalnom gledanošću, ili FOX, koji redovito razljuti gledatelje zbog otkazivanja neke serije. Iako su ove godine potreseni kontroverzom zvanom “Charlie Sheen”, ne može se reći da se nešto posebice promijenilo.

Čelnica mreže Nina Tassler bombardirana je pitanjima o Two and a Half Menu (o detaljima nove sezone napisali smo izdvojenu vijest), ali i o CSI-u, koji također prolazi kroz još jedno tranzicijsko razdoblje. Seriju napušta Laurence Fishburne, a zamijenit će ga Ted Danson. Izvršna producentica serije Carol Mendelhson ističe kako će nova sezona CSI-a biti kontrast prethodnoj, da će Dansonov lik donijeti određenu dozu humora te da će se u potpunosti razlikovati od mračne i samozatajne osobnosti Ray Langstona, kojeg je tumačio Fishburne. CSI se također nakon godina i godina emitiranja četvrtkom u 21h premješta na srijedu u 22h, što je očit znak da globalno popularna franšiza više nije hit kakav je nekada bila.

Moglo bi se reći kako je propast Criminal Minds: Suspect Behaviora također znak slabljenja klasičnih CBS-ovskih kriminalističkih serija, no Tassler se s time ne slaže. Tvrdi da sa spinoffom Mindsa nije sve sjelo na mjesto te da spinoff mora samostalno profunkcionirati, što se u ovom slučaju nije dogodilo.

A zašto je Rules of Engagement premješten na subotu? Imali su sitcom viška, jednostavno rečeno. Tassler smatra kako je to prilika da se subota ponovno revitalizira kao dan za gledanje televizije u Americi.

The Good Wife, koja je ovjenčana mnoštvom nominacija za Emmy ove godine, premješta se na puno zahtjevnije mjesto na rasporedu (nedjeljom u 21h), gdje će se emitirati direktno nasuprot ABC-evih Housewivesica, no to neće biti jedini problem za seriju. Američki nogomet, koji se emitira u poslijepodnevnim satima, nerijetko “procuri” u primetime zbog produžetaka, zbog čega kompletan nedjeljni lineup bude pomaknut, bilo za 10 minuta, bilo za 45 minuta, zbog čega CBS izgubi dobar komad gledatelja koji zakasne na svoju omiljenu seriju. “Imamo u planu akomodirati seriju kad god produžeci poremete raspored”, tvrdi Tassler (što god to značilo).

Što se tiče zimskog dijela sezone, CBS u pripremi ima kriminalističku dramu The 2-2 (čitaj: The two-two, iliti tutu), kao i zasad bezimeni sitcom s Robom Schneiderom u glavnoj ulozi. Treća sezona Undercover Bossa također je u pripremi.

Sve nove serije na CBS-u (Person of Interest, 2 Broke Girls, How to be a Gentleman, Unforgettable i A Gifted Man) predstavljene su novinarima, no nisu podijeljene nikakve posebne informacije vrijedne spomena. Pilot Gifted Mana je dorađen, zbog promjena u glumačkoj postavi (Rachel Lefevre je dovedena kao stalni član, Julie Benz je prešla sa stalnog člana na “recurring” ) ali i iza kamera. Također je rečeno da će serija kasnije postati “proceduralnija” (*sigh*). Cijeli panel za 2 Broke Girls potrošen je na uvjeravanje novinara kako nije riječ o sitcom verziji Sex & The Citya, dok je Taraji P. Henson, zvijezda Person of Interesta, izjavila kako “ne možeš pogriješiti s J.J. Abramsom”. Mislim da se Boris Kodjoe i Gugu Mbatha-Raw ne bi složili s tim.

Komentari (1)
  • CSI dobiva još jedan udarac, jer Marg H. napušta seriju ove sezone također.. bit će u 12 epizoda, ak sam dobro pročitao..

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861