CBS: Budućnost veteranskih serija pod povećalom – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS: Budućnost veteranskih serija pod povećalom

CBS: Budućnost veteranskih serija pod povećalom

Definicija stabilnosti u svijetu televizije, CBS, dočekao je svoj red na zimskoj TCA turneji. Čelnica mreže, Nina Tassler, nije imala dogovoren panel s novinarima, što je dočekano s velikim nezadovoljstvom, te je na posljetku ipak odvojila dvadesetak minuta za pitanja. Evo najvažnijih informacija s tog panela, ali i s panela pojedinačnih serija:

  • Šest i pol sezona kasnije, Ted Mosby i dalje prepričava svojoj djeci kako je upoznao njihovu majku. Problem, ako ga se može nazvati problemom, koji odnedavno muči scenariste i autore serije, jest taj što HIMYM prkosi trendu i u sedmoj sezoni bilježi značajan rast gledanosti. CBS ni u kojem slučaju ne želi privesti seriju kraju. HIMYM im je i serija s najmlađom publikom, a za mrežu koju svi ismijavaju zbog katastrofalno visoke prosječne starosti gledatelja, to je sitcom kojeg nikako ne žele izgubiti. Osma sezona već je naručena, a mnogi su pretpostavljali da će ona biti i posljednja. No, ne nužno. O određivanju točnog datuma završetka serije, izvršni producent Carter Bays izjavio je: “Raspravljali smo o tome, uglavnom zato što smo dobili puno upita na tu temu. Zasad nam nije važan prioritet. (…) Dogodit će se kad nam službeno ponestane ideja.” TVLine-ov Ausiello pitao je producente planiraju li možda nastaviti seriju i nakon što Ted upozna svoju buduću ženu te eventualno promijeniti naslov, na što su oni odgovorili kako ta opcija nije isključena. “Jedan od načina [kako nastaviti seriju] jest da završimo priču s majkom u osmoj sezoni, a da ona deveta sezona bude “Usput, djeco, zaboravio sam vam još nešto reći…” te da se sastoji od 24 kratkih epizodnih priča.” Zaključak: nitko ne zna kako će niti kada serija završiti, no malo je vjerojatno da će HIMYM završiti svoju priču zaključno s osmom sezonom.
  • Tasslerica je reagirala i na poprilično loše kritike na novi sitcom Rob rekavši: “Pa, tradicionalno i ne dobivamo dobre kritike. Nije Downton Abbey, ali je serija odlična. Rob je fantastičan. Vidjet ćemo.” Istaknula je i kako su odlučni u namjeri da pronađu kvalitetnog i dostojnog partnera za The Big Bang Theory, u slotu kojeg sada okupira upravo Rob. “Pronalaženje kompatibilne serije ne mora biti ograničeno strogo na multi-cam sitcom. Može biti riječ i o single-camera seriji.”
  • Novi hit sitcom 2 Broke Girls bio je jedna od glavnih tema dana. Uglavnom negativne kritike, koje ponajviše ističu probleme sa stereotipiziranjem likova i jednodimenzionalni humor, razljutile su izvršnog producenta Michaela Patricka Kinga koji je na završetku panela za seriju izjavio kako je “očekivao da će ovo biti zabavno, a ne puno iskrivljenih slika o seriji.” Tassler je na svom panelu izjavila kako je zatražila od autora da “izgrade likove i daju im dodatnu dimenziju”, na što se King osvrnuo izjavivši: “Likovi jesu dimenzionalni. Viđeni su u segmentima od 21 minute – ograničena je količina dimenzije koja se može vidjeti u tom periodu.” Na problem stereotipiziranja je odgovorio kako 2BG ne radi stereotipove od svojih likova, već slavi i repezentira brojne etničke skupine. “Naša serija je komedija s mudima, ali ima veće srce nego što ima muda. (…) Ja sam gay. U seriji ima puno gay stereotipova i ništa me od tog ne vrijeđa.” Atmosfera na panelu posebno se zaoštrila i postala poprilično neugodna kada je King novinara, koji je spomenuo Tasslericin zahtjev za dodavanje dimenzionalnosti likovima, zatražio da mu kaže ime. Na njegov odgovor, uslijedio je dijalog: – Dakle, irskog ste podrijetla? – Da. – Znači, identificirali smo vaš seksualni problem.
  • S mreže su zadovoljni nastupom The Good Wife u slotu nedjeljom, usprkos nižoj gledanosti u odnosu na lanjsku sezonu. Tassler je istaknula da je serija vrlo dobro podnijela problem kašnjenja zbog čestih oduženih utakmica američkog nogometa, te kako se puno bolje uklapa u raspored nedjeljom.
  • Veteranski originalni CSI također je bio tema rasprave. “Ted [Danson] je odličan dodatak glumačkoj postavi, unio je predivan osjećaj vitalnosti i uvrnutosti u seriju”, izjavila je Tassler. Podsjećamo, Ted Danson zamijenio je Laurencea Fishburnea od ove sezone, a Elizabeth Shue zamjena je za Marg Helgenberger. O potencijalnom završavanju kompletne franšize, Tassler je izjavila kako bi “voljela da se CSI-evi emitiraju zauvijek. No, ništa ne traje vječno. (…) Trenutno smo u fazi pregovaranja [o tome kako franšizu privesti kraju.]”
  • Još jedna serija s upitnom budućnošću jest ona kojoj takva situacija nije nimalo strana – Two and a Half Men. Ugovor Ashtona Kutchera ističe na kraju sezone, a novi ugovor još nije potpisan. “Tekući ugovor je strukturiran kao probni ugovor. Gledanost serije nadmašuje brojke koje je imala prije nego što sam došao, i mislim da se ljudima sviđa. (…) Zasada se fokusiram na ljeto i na stanku – zabavljam se i volio bih se vratiti.” Chuck Lorre, autor serije, priznao je kako je prošle godine zamalo ugasio seriju. “Definitivno smo razmatrali su opciju.”
  • Person of Interest “se drži jako dobro”, i CBS je “iznimno zadovoljan” serijom. Tassler se osvrnula na nezadovoljstvo, ali i čudnu odluku autora serije da marginaliziraju ulogu Taraji P. Henson, rekavši da su s mreže zamolili producente da pojačano integiraju njezin lik u seriju. U prijevodu: Kada vam mreža diktira u kojem smjeru voditi seriju, znači da nije zadovoljna.
  • Dramska serija The 2-2, prethodno poznata pod nazivom Rookies, a sada preimenovana u NY 22, na rasporedu će se pojaviti tijekom proljeća. Razlog kasnog lansiranja? Iznimno snažna jesenska sezona. Bila to istina ili ne, serija će vrlo vjerojatno dobiti slični, ako ne i isti tretman kao i prethodne dvije serije lansirane u proljeće, Miami Medical i Chaos. Naime, otprije je poznato kako mreža nije bila pretjerano zadovoljna sa serijom.
  • Potvrđeno je da će How I Met Your Mother, 2 Broke Girls, Two and a Half Men, Two and a Half Men i NCIS ove sezone imati 24 epizode, dok će Mike & Molly imati 23. NCIS: Los Angeles i Hawaii Five-0 udružit će snage ovog svibnja za dvodnevni crossover, u maniri CSI-eva, dok su autori Mike & Molly otkrili kako za svibanjske sweepse planiraju vjenčanje.
5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861