Lorenzo von Matterhorn – serijala.com
Trenutno čitaš
Lorenzo von Matterhorn

Lorenzo von Matterhorn

Komedija How I Met Your Mother jedan je od (naj)svijetlijih primjera kreativnog korištenja interneta kao dodatak samoj seriji. Lost je internetske viralne kampanje doveo do savršenstva, no autori HIMYM nerijetko u epizode znaju ubaciti sajtove čija svrha nije nužno reklamiranje, već dopuna radnji. Izgledaju kao da su napravljeni u pet minuta (i zato su legendarni!), a seriji dodaju sasvim novu dimenziju.

Ovog ponedjeljka ekipa je otišla korak dalje i za epizodu “The Playbook” skrpala niz sajtova koji govore o još jednom od Barneyjevih pseudonima, Lorenzu von Matterhornu. U jednom od najvećih zavodničkih poduhvata svih vremena, Barney je smotao cijelo svoje društvo, samo sa jednim ciljem –  a pogodite kojim…

Jedan od koraka plana, koji je toliko kompleksan i savršen da ga nismo dostojni prepričavati, jest  predstaviti se zgodnoj djevojci u baru pod domišljatim pseudonimom, recimo Lorenzo von Matterhorn, poznati… Netko. Zbrisati, ostaviti je da izgugla Lorenza te sazna da je on obdareni milijarder, vratiti se i pozvati je na kavu. Jednostavno.

Sajtovi na koje će naivna djevojka naletjeti su

Od 21. listopada na Wikipediji postojao unos o Lorenzu, no preusmjeren je unos o epizodi već za vrijeme emitiranja. Srećom, Wikipedija prati obrisane članke i njihove revizije, evo što je pisalo.

I kao šlag na tortu, posljedica svega ovoga, Lorenzo von Mattehorn postao je najtraženiji pojam na Googleu 16. studenog. Savršeno.

Kao što rekosmo, autorima HIMYM nije ovo prvi izlet u internetske vode. Za kraj, evo brzog popisa sajtova koji su kreirani za potrebe serije (ako nešto fali, krivite Wikipediju, nismo ni mi sveznajući):

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861