Jumping the shark ili pet serija kojima je prošao rok trajanja – serijala.com

Dexter, The Office, Weeds, How I Met Your Mother i True Blood nekad su bili odlični, no odužili su se preko roka trajanja.

 1. Pep says:

  Meni je True Blood bio zabavan i u drugoj sezoni. Bio mi je ok jer sam ga “naucio” gledat zbog camp value-a. Al stvarno su izmrcvarili seriju, pogotovo proslu sezonu koja mi je vecim dijelom bila nepodnosljiva. Jedina epizoda koja mi je bila dobra je ona s pogrebom, i eventualno zadnja.

 2. gormar says:

  Slažem se sa temom…iako,ja bih tu još dodao i Californikaciju i Uvod u anatomiju…te su serije stvarno trebale davno završiti,to življenje na staroj slavi postaje samo sebi svrha.ali opet,svi ih gledamo i dalje dovraga…evo,meni su još ostale zadnje dvije epizode Dextera i znam da se dosta srozao i znam da više to nije Dex iz prvih 4 sezona ali sve ja to uredno gledam godinama.Tako je i sa HIMYM i True Blood.

 3. bero says:

  Showtime je najveći majstor za to. Njihove serije postanu naporne već nakon prve ili druge sezone (Homeland, Californication), ili užasno osciliraju od sezone do sezone (Dexter). Nema stabilne kvalitete.

  • Slaven says:

   To je zato što se Showtime uporno miješa u kreativni proces svojih serija, bilo da ne dopušta da se neki lik ubije ili da se serija završi kad to njen showrunner želi. Nije slučajno da su mnoge serije na Showtimeu nakon nekog vremena pale u kvaliteti, a to se nažalost već događa i sa Homelandom.

  • Krešo says:

   Shameless, doduse. Barem zasad.

 4. babea44713 says:

  A gdje je House M.D.?

  • Krešo says:

   Gdje si ga zadnji put ostavio?

  • johnyy says:

   House nije na popisu jer vjerujem da vecina ima misljenje kao i ja, a to je da je House bar uvijek bio zabavan. Mozda jest pri kraju poceo malo zamarati, ali mene ne toliko. Uvijek sam se mogao nasmijati tom geniju. Gledao sam ga dvaput i namjeravam uskoro opet jer prije sam gledao mali milijun serija, a sad je kvaliteta toliko opala da gledam samo 4-5 serija medu kojima su neke koje su spomenute da bi trebale na popis kao Supernatural i Homeland. A bogami i Walking Dead ukoliko se radnja drasticno ne promjeni.

   • babea44713 says:

    Meni je House bio katastrofalan tamo od 6. sezone nadalje. Zadnja sezona mi je bila mučna, doslovno sam ju gledao na fast forward.

 5. Goran says:

  Slažem se naročito za HIMYM koja je bila izvrsna do recimo 5 sezone (ljetos nanovo pregledao sve, i prve sezone su stvarno sjajne), dok su posljednje dvije, a naročito ova tekuća – dno.. Dragi su mi likovi ali svaku novu epizodu gledam s onom mukom koju osjećaš kada nekome želiš prekratiti muke… Koma…
  Na listu bih dodao još definitivno i Fringe, za koji mi još uvijek nije jasno koji im je bog trebao cijeli onaj narativni rukavac totalitarne budućnosti kad je serija imala tako predivno prirodan završetak Peterovim žrtvovanjem na kraju 3 sezone..

 6. Gattaca! says:

  X na sve spomenuto, iako nisam niti jednu prekinuo nego gledao dalje sa žaljenjem. Slab sam.

  • Goran says:

   Da, i ja imam s time problema, to je nešto rubno opsesivnokompulzivno, to da moraš dovršiti započeto, ma kako te ubijalo u pojam, zato jer te kopka.. Ali lagano se učim .. Evo, recimo, uspješno prekinuo gledanje Under the Dome nakon 4-5 epizoda.. Naravno, malo je teže to učiniti sa serijom koju pratiš nekoliko sezona, but I’ll get there

 7. Miro says:

  Od ovih nabrojenih jedino vrijedno za pogledati je True Blood

 8. hank moody says:

  a 24 ?

 9. stiva993 says:

  mislim da bi i supernatural mogao tu, trebali su s 5. sezonom završiti, dalje stvarno nije imalo i nema smisla.. ali s HIMYM se najviše slažem :)

 10. johnyy says:

  slazem se sa nabrojanim serijama, 3 od tih 5 sam gledao, dvije sam prestao na vrijeme, dok sam Dextera pogledao do kraja. Na popis bi jos dodao navedeni Californication, to je odavnooooo trebalo zavrsit, zatim Supernatural koji je trebao zavrsiti s petom sezonom, kako je to i Kripke htio, i tad bi serija ostala kao jedna od najboljih

 11. Malice says:

  Meni je takav bio Lost. Osjećam da bih trebala pogledati zadnju sezonu ali ne mogu se natjerati. Previše su ga razvukli, čak i za tako odličnu seriju. Ah, jednom će doći na red.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *