Hung – nova sezona na HBO Adria – serijala.com
Trenutno čitaš
Hung – nova sezona na HBO Adria

Hung – nova sezona na HBO Adria

Prije par mjeseci predstavili smo vam Hung, HBO-evu dramediju, koja nam je vruće ljetne dane učinila nešto lakšim za trpjeti. Hung, odnosno Obdaren, vraća se u novoj sezoni na domaći HBO ovog petka, 3. rujna, u 20:05.

Kraj prošle sezone pokazao nam je početke novog partnerstva između Raya, Tanye i Lenore. Nova sezona direktno nastavlja dogodovštine simpatične eskort službe i njihvoh prijatelja. Ekonomska situacija u zemlji je i dalje loša, Ray se još uvijek muči u izgradnji nove kuće, a vijest da bi mogao izgubiti posao u školi samo je dodani uteg na njegovom vratu.

S dolaskom Lenore, Ray je počeo “obrađivati” nešto imućniju klijentelu, a Tanya svjedoči kako joj Ray polako bježi sa svodničke uzice. Osjećajući kako je višak u tom trolistu, Tanya povlači očajničke mjere pokušavajući spasiti svoju jedinu kurvu, ali i prijateljstvo.

Hung je i dalje simpatična razbibriga, kojoj poznati HBO dramedija format i trajanje idu itekako u prilog. Zato prije izlaska u petak, nakratko se isključite i pokušajte uživati u ovoj, sasvim solidnoj i zabavnoj polusatnoj seriji.

J. Adams, T. Jane i R. Creskoff; Hung, HBO

HUMORISTIČNA HBO-ova SERIJA
NOMINIRANA ZA ZLATNI GLOBUS
OBDAREN
3. RUJNA EKSKLUZIVNO NA HBO-u
KREĆE DRUGA SEZONA OD DESET NASTAVAKA

On je Ray Drecker.
Danju podučava u srednjoj školi, a noću se bavi najstarijim zanatom.
Voli svoju svodnicu, ali je zabrinut da ona ne radi dovoljno da maksimizira njegovu zaradu.
Stoga počinje istovremeno raditi s još jednom svodnicom. Sad će biti vraga.
Da stvari budu još zamršenije, njegova bivša supruga prolazi kroz krizu s novim suprugom i djecom koju ima s Rayem.
A ni to nije sve. Rayev kolega s posla otkriva njegovu malu prljavu tajnu… I želi se uključiti.

Teško je nemoralno zaraditi za život.

HBO donosi premijeru druge sezone uspješne humoristične serije „Obdaren“, autora Colette Burson i Dmitryja Lipkina („U tuđoj koži“), s Thomasom Janeom, Jane Adams i Anne Heche u glavnim ulogama.

Smještena u predgrađe Detroita, gdje se još osjećaju posljedice recesije, serija „Obdaren“ i dalje se vrti oko rastavljenog profesora i trenera Raya Dreckera (Jane) i njegovog neuobičajenog nastojanja da dođe do dodatne zarade prodajući svoj „pobjednički alat“ očajnim ženama.

Na kraju prve sezone prepredena „trenerica života“ Lenore Bernard (Rebecca Creskoff) nagovara Raya da je uključi u dogovaranje angažmana, što silno pogađa njegovu dotadašnju isključivu svodnicu Tanyu Skagle (Adams).
Na početku se 2. sezone, Ray, sada trener bejzbola u srednjoj školi, mora suočiti s masovnim otpuštanjima profesora (uključujući i vlastitim), čime uspjeh njegovog dodatnog izvora zarade postaje još važniji.

Dok Ray razmatra mogućnost novih klijentica, razmišljajući čak i o suradniku zbog rastuće potražnje, Tanya i Lenore stalno se sukobljavaju pokušavajući kontrolirati Rayevu karijeru u usponu. Dok Lenore pokušava ‘prodati’ Raya svojim dobrostojećim klijenticama, Tanya pokušava dokazati, i Rayu i sebi, da ima „ono nešto“ potrebno za uspjeh i da je daleko moralnija svodnica nego Lenore.

Na kraju 1. sezone u rujnu 2009., New York Times pozdravio je seriju „OBDAREN“ kao „najbolju HBO-ovu novu seriju“, dok je USA Today nazvao seriju „pametnom društvenom satirom“. Detroit News opisao je seriju kao „pravu, zločestu zabavu“, „o kojoj ćete postati ovisni“, a San Francisco Chronicle prozvao ju je „osvježavajućom“ i „izvanrednom“. Serija je nominirana za dva Zlatna globusa, za Najbolju mušku ulogu u televizijskoj seriji, komediji ili mjuziklu (Thomas Jane) i Najbolju sporednu žensku ulogu u seriji, miniseriji ili televizijskom filmu (Jane Adams).

Thomas Jane briljirao je kao Mickey Mantle u HBO-ovu filmu „61*“, dobitniku nagrade Emmy. Glumio je između ostalog i u filmovima „Duboko modro more“, „Punisher“ i „Magla“. Jane Adams glumila je u filmovima „Vječni sjaj nepobjedivog uma“, „Songcatcher“ i „Sreća“ i osvojila nagradu Tony za „An Inspector Calls“. Anne Heche osvojila je nagradu Emmy za seriju „Another World“ prije nego što je prešla na filmove kao što su „Porotnica“, „Šest dana, sedam noći“, „Predsjedničke laži“ i HBO-ov „Kad bi zidovi mogli pričati“ (autorica je i redateljica filma „Kad bi zidovi mogli pričati 2“); nedavno je tumačila glavnu ulogu u seriji „Muškarci na stablima“. Drugi glumci koji se redovito pojavljuju jesu Eddie Jemison („Oceanovih jedanaest“ i nastavci filma), Sianoa Smit-McPhee i Charlie Saxton. Ove sezone vraćaju se Rebecca Creskoff („Momci s Madisona”) i Gregg Henry („U tuđoj koži”) kao Rayev kolega s posla Mike.
Osim Burson, Lipkina i Michaela Rosenberga (koji su svi radili na filmu „U tuđoj koži“), izvršni producenti serije su Scott Stephens (koji je radio na produkciji HBO-ovih serija „Um oženjenog muškarca”, „Deadwood“ i „Velika ljubav“) i Alexander Payne, koji je osvojio nagradu Oscar za scenarij filma „Stranputica“ (za koji je bio nominiran i kao redatelj), i koji je režirao i pilot-nastavak serije „Obdaren“. Payne je kao autor/redatelj radio i na filmovima „Gospodin Schmidt“, „Inside Out“ i „Jurski park II“.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861