Craig Ferguson produžio ugovor, dobiva novi studio – serijala.com
Trenutno čitaš
Craig Ferguson produžio ugovor, dobiva novi studio

Craig Ferguson produžio ugovor, dobiva novi studio

Craig Ferguson, CBS-ov late night komičar, produljuje ugovor koji bi ga trebao zadržati na mreži do 2014. godine. Usto, Ferguson bi nakon sedam godina trebao dobiti novi studio. Iako ne sumnjamo da će Craig odlično funkcionirati u novom (pretpostavljamo) većem i ljepšem studiju, ona mračna rupetina u kojoj trenutno snima emisije dio je jedinstvenog šarma njegove emisije.

Informaciju doznaje The Hollywood Reporter, iako na kraju članka dodaje da CBS zasad nije želio komentirati vijest. Ferguson je na CBS-u od 2005. godine, kada ga je mreža odabrala kao nasljednika Craiga Kilborna — čiji je The Daily Show krajem devedesetih naslijedio Jon Stewart. Ferguson je prije toga bio prilično nepoznat komičar, no s vremenom je postao – iako potcijenjen – jedan od najboljih late night komičara.

Pokušate li tvrditi da je to Conan, vjerojatno Fergusona još niste gledali. Naravno, uz dužno poštovanje prema Conanu kao sjajnom komičaru i zabavljaču, no njegov show na TBS-u prilično je zamoran i rijetko kreativan, dok Ferguson iz noći u noć radi divnu subverziju late night koncepta svojim nonšalantnim i opuštenim nastupom. Dio Fergusonovog šarma je i taj spomenuti mali, jeftini, mračni studio zbog kojeg se redovito šali na svoj račun, ali i mnoge druge sitnice kojim vas pokušava uvjeriti da show radi bez mnogo truda, iako će svako malo pripremiti neki genijalan glazbeni cold open.

Njegov late night kolega David Letterman, čiji se show emitira sat ranije, također bi trebao obnoviti svoj ugovor, ali je samo pitanje vremena kad će Dave napustiti show koji vodi od 1993. godine. Tada ga je s NBC-a izgurao Jay Leno, koji je dobio The Tonight Show nakon umirovljenja legendarnog Johnnyja Carsona, a sad je pitanje tko će Lettermana zamijeniti kad završi karijeru. Naravno, Ferguson se ističe kao očekivan izbor, no ovaj atipični late night komičar teško će se svidjeti nešto konzervativnijoj i starijoj publici koju drže Letterman i Leno. Nije da čovjeku ne želimo napredak u karijeri, ali prilično nam se sviđa ovakav kakav je i gdje se nalazi.

No dobro, ne morate vjerovati gore potpisanom autoru. Njegov avatar u komentarima ipak je lutka iz Craigove emisije…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M9P4SxtphJ4[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZkBIqTmIzRI[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pq7SrChtylA[/youtube]
11 komentara
 • Craig Ferguson je super. No najbolji su mi intervjui sa glumcima i glumicama :D :D. Bolji od skečeva iako su i oni super :).

  • Nema boljeg u intervjuima od Craiga. Dok Conan (i ostali) u pravilu čitaju pitanja s kartice i drže se isplaniranih pitanja o onom što su gosti došli prodavati, Ferguson trga papirić prije razgovora, što je još jedan njegov način “kontriranja” klasičnom late night formatu.
   Doduše, zna biti neugodno kad se gost ne zna snaći, pa onda Ferguson mora preuzimati inicijativu, što djeluje kao da gostu ne da do riječi. Ali kad dođe netko tko mu može parirati, intervjui su odlični.

   • aaaa kako nisam skontala da je avatar iz Craiga hh.
    valjda ce im i novi studio biti mracan podrum hh, i da li ce biti u LA studio?

   • Letterman ima najbolje inetrvjue, u 90 % slučajeva nema blage veze o gostu pa postavlja preurnebesna pitanja i redovito fula ime. I kod njega nema izvlačenja, ak gost nema što za reć on ga pusti da se blamira, ne dira njega “dead air” :D

 • pa zar Conan(11pm/10pm c) ne ide sat ranije od Craig-a(12:35am/11:35pm c)? Nekada jesu bili kolege, sada vise ne!
  Sto se tice zamena Lettermana, ja bih licno najvise voleo da to bude Jon Stewart, samo ne znam koliko je to moguce

  • Ne razumijem baš prvu rečenicu. Tvrdio sam da su kolege?

   Ne vjerujem da će Stewart naslijediti Lettermana, čovjek je u “manjem” showu veće ime od Lettermana, ne vjerujem da mu nešto fali tamo.

 • Kimmel bi bio najbolji Lettermanov nasljednik. Daleko nakvalitetniji host prihvatljiv širim masama, Ferguson je ipak preopičen za tako nešto.

 • Conanov adut su skečevi, za što nažalost u ovom showu nema skoro pa nikakav budžet. Uvodni stand-up dio mu je jako loš (loši pisci + zastarjeli punchline humor = nema goreg) a intervjui su mu s kartica, do najsitnijeg detalja.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861