Craig Ferguson napušta late night – serijala.com
Trenutno čitaš
Craig Ferguson napušta late night

Craig Ferguson napušta late night

Trebao je biti Lettermanov nasljedni — dobro, “trebao” — a na kraju će napustiti late night biznis i svoj The Late Late Show. Nakon što je David Letterman najavio svoje povlačenje sa The Late Showa, male su bile šanse za Fergusonovo promaknuće, a nakon što je umjesto njega angažiran Stephen Colbert, Craig je objavio da će napustiti show po isteku ugovora krajem godine.

Nažalost, nakon The Colbert Reporta — iako je svakako moguće da će Stephenov novi show biti podjednako zabavan — gubimo još jedan kreativni i originalni late night show. Nekima od nas Craig je, i kraj kultnog Jona Stewarta te inteligentnog Colberta, bio najdraži voditelj koji je format često znao ismijavati, izvrtati naopačke i jednostavno se zabavljati njime.

https://www.youtube.com/watch?v=MMeltYXaQw0

Ovaj naturalizirani Škot nije imao bend, imao je robota za sidekicka, dva tipa obučena u kostim konja te niz lutaka koje izgleda zajedno s njime idu u late night penziju. The Late Late Show je vodio zadnjih 10 godina i snimio blizu 2000 epizoda. Neobičan, iskren, blesav i spontan voditelj ovog kasnovečernjeg komičarskog formata, čiji su intervjui uvijek bili zabavniji od običnog reklamiranja filmskih zvijezda i blockbustera.

Ferguson je zapravo bivši alkoholičar, sada dva desetljeća trijezan, koji je u mlađim danima bio na rubu samoubojstva, o čemu je često znao pričati u iskrenim i vrlo ljudskim monolozima. Deset minuta u današnjem vremenu kratkih GIF-ova i glupih image macroa su visok vremenski ulog, ali isplati se pogledati monolog iz 2007. godine u kojem Craig priča o svojoj prošlosti, poslu ismijavanja lakih holivudskih meta, alkoholizmu…

Bio je ponosan na američko državljanstvo koje je stekao 2008. godine, a svaki show je započinjao riječima “It’s a great day for America, everybody”, s izuzetkom dana kada to nije bilo primjereno zbog nacionalnih tragedija. I dok je njegov humor često bio apsurdan, nekovencionalan i previše čudan za glavni late night termin u ponoć i 30, upravo u tim trenucima tragedije on je znao izgovoriti najhumanije, najpromišljenije i najdirljivije monologe između svih ostalih kolega voditelja.

Naravno, pamtit ćemo genijalne cold open segmente, među ostalim “izgubljeno” otvaranje emisije posvećene Doctor Whou, koje je na kraju izrezano iz emitiranja zbog autorskih prava ili nekih sličnih pizdarija…

Eh. Na kraju će Geoff Peterson rezimirati ovu vijest:

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861