Četvrta sezona Communitya odgođena; odluka o povratku za nekoliko tjedana – serijala.com
Trenutno čitaš
Četvrta sezona Communitya odgođena; odluka o povratku za nekoliko tjedana

Četvrta sezona Communitya odgođena; odluka o povratku za nekoliko tjedana

U petak, 19. listopada u 20h, na NBC-u ćete pronaći reprizu Grimma, jer, samo deset dana prije premijera, mreža je odlučila odgoditi nove sezone Communitya i Whitney.

Slična situacija dogodila se 2009. godine s izvrsnim Southlandom, no tada NBC nije odgodio, već otkazao seriju mjesec dana prije premijere, i to u korist sada propalog primetime showa Jayja Lena. Community i Whitney vratit će se na raspored, a kao razlog odgode mreža navodi želju da se fokusiraju na nove serije smještene na raspored ranije u tjednu.

“Uzimajući u obzir uspjeh koji smo imali protekla četiri tjedna – uključujući i pobjedu u prvom tjednu sezone u A18-49 gledanosti – odlučili smo nastaviti koncentrirati našu promotivnu snagu na nove serije koje su smještene između ponedjeljka i srijede i posljedično tome odlučili odgoditi Community i Whitney. Bez lansiranja ovih komedija petkom u najavljenom vremenu, možemo se nastaviti fokusirati na promociju ranijih dana u tjednu – uz to, imat ćemo obje komedije u pričuvi ukoliko budemo morali napraviti promjene u rasporedu. Kada budemo dobili bolju sliku gledateljskih navika kroz nekoliko idućih tjedana, najavit ćemo nove sezone Whitney i Communitya.”

Sitcomi su se 19. listopada trebali prvi puta pronaći na rasporedu petkom kao poprilično nekonvencionalan blok sitcoma čija je funkcija, ako je vjerovati NBC-evim čelnicima, bila “ekspozicija novih gledatelja” Grimmu, koji se emitira sat vremena kasnije. Community je proljetos jedva izvukao 13 novih epizoda, što je popraćeno dodatnom dramom kada je showrunner Dan Harmon napustio seriju. NBC-eva službena izjava neizravno najavljuje da će sitcomi vrlo vjerojatno pronaći novi dom izvan petka, a najizgledniji kandidati za zamjenu su Animal Practice i Guys With Kids srijedom, te Up All Night četvrtkom.

Pomicanja i odgode serija koje imaju kasne premijere nisu rijetka pojava. FOX je posebice poznat po takvim potezima – ove su sezone odgodili početak Kitchen Nightmaresa, a nedavno su odgodili i novu sezonu Toucha, koja je trebala startati krajem mjeseca.

10 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861