Uvod u osmu sezonu: 24 – serijala.com
Trenutno čitaš
Uvod u osmu sezonu: 24

Uvod u osmu sezonu: 24

Početkom godine počela je osma sezona jedne od najnagrađivanijih akcijskih serija, 24. Baš kada je pomislio da je sve gotovo, Jack Bauer se vraća u akciju, ove sezone je prisutan novi CTU, dosta novih uloga ali i nova lokacija gdje se radnja odvija u stvarnom vremenu, baš kao i u prethodnim sezonama.

Sasvim sigurno 24 kao seriju ne treba puno predstavljati, sa nama je već osmu sezonu, a Jack Bauer u hijerarhiji akcijskih junaka je tek stepenicu ispod Chucka Norrisa i Stevena Seagala, no ovaj tekst poslužiti će kao uvod u tjedne recenzije epizoda aktualne sezone.

Lokacija snimanja prvih šest sezona je bio Los Angeles, nakon čega su producenti odlučili da je vrijeme za promjene, pa je radnja sedme sezone bila smještena u Washingtonu, dok se radnja osme sezone odvija u New Yorku. Premda je glavna radnja varirala od sezone do sezone, uvijek s identičnim poveznicama, ni ove sezone ne gledamo nešto revolucionarno – ponovno su u pitanju nuklearni materijali koji bi, ako dospiju u pogrešne ruke, mogli napraviti veliku štetu.

Jack Bauer (Kiefer Sutherland) igra glavnu ulogu neustrašivog akcijskog junaka spreman na sve kako bi obranio državu i pobrinuo se da što manje ljudi skonča svoje živote. Od stare ekipe u novoj sezoni imamo prilike vidjeti Chloe O’Brian (Mary Lynn Rajskub) koja radi u novom CTU-u, doduše, po prvi puta je gledamo kako se ne snalazi baš najbolje u svojem području te Kim Bauer (Elisha Cuthbert), Jackovu kćerku koja sada ima obitelj.

Dakako, tu su još Renee Walker, predsjednica Allison Taylor te Ethan Kanin koje smo premijerno vidjeli prošle sezone. I kao što je to običaj kod ove serije, svakom novom sezonom dolazi i popriličan broj novih glumaca i uloga. Većina njih sačinjava dobar dio CTU-ovih radnika među kojima je i šef Brian Hastings. Međutim, nije sve tako jednostavno kao što se čini. Ugledna zaposlenica CTU-a, Dana Walsh (Katee Sachoff, Battlestar Galactica), ima mračnu prošlost koja bi mogla izaći na vidjelo, a njezin zaručnik Cole Ortiz, koji također radi u CTU-u, ne zna za to.

24, osma sezona

Sezona počinje s dosta uzbuđenja. S jedne strane predsjednik Hassan i predsjednica Taylor namjeravaju potpisati mirovni sporazum, dok s druge strane teroristi ne žele da dođe do toga te svim silama pokušavaju ubiti Hassana. Kao i uvijek, netko iznutra je umiješan u mračne poslove, a kako epizode odmiču stanje postaje sve napetije i neizvjesnije. Renee Walker je ove sezone potpuno drugačija, ni slična onoj Renee iz prethodne sezone. Izgubila je sve, nema previše razloga za život, tako će se staviti u opasne situacije.

Kako je ove sezone New York mjesto zbivanja tijekom epizoda imamo prilike gledati nevjerojatno prekrasne kadrove grada. Akcije ima u dosta solidnoj količini, eksplozija, pucnjave, jurnjave, sva ona poznata obilježja serije. Priča se razvija postepeno, svakom novom epizodom se dogodi nešto zanimljivo. CTU (protuteroristička postrojba) je prilično unaprijeđen i koristi najmoderniju tehnologiju dosad, što dolazi sve više do izražaja kako epizode odmiču.

24, osma sezona

Zanimljivo je pratiti nove karaktere, budući da nekolicina njih krije zanimljivu prošlost, a ove sezone se seriji pridružilo dosta poznatih glumačkih imena. Premda je serija ispunjena akcijom mjesta ima i za dramatične te ljubavne trenutke. Sve je izbalansirano, ne može se reći da nečega ima u prevelikoj količini a s dosta novosti osma sezona se ponekad čini kao sasvim nova serija.

24 svakako vrijedi pratiti. Svaka epizoda donosi razvoj događanja unutar sat vremena u stvarnom vremenu sa puno uzbuđenja, napetosti i neočekivanih događaja. Uostalom, nije uzaludno ovo jedna od najoriginalnijih, najnagrađivanijih te najgledanijih serija. A kako Kieferu ističe ugovor nakon ove sezone, nikad se ne zna, možda je upravo ova sezona posljednja.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861