Human Target (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target (pilot)

Human Target (pilot)

Kada vam je život u opasnosti on vam je jedina nada. Njegovo ime je Christopher Chance, zadatak mu je da spasi klijenta, otkrije i neutralizira prijetnju, a usput će se dobro zabaviti.

Iz FOX-a nam dolazi nova akcijska serija naziva Human Target temeljena na istoimenom DC-jevom stripu. U glavnoj ulozi je Christopher Chance (Mark Valley, Boston Legal) čiji je posao zaštita klijenata. Šef mu je vrlo komični Winston (Chi McBride, Pushing Daisies) koji je vjerojatno najhumorističnija osoba u seriji. Odmah na početku će im se pridružiti i haker Guerrero. Ipak, potonja dvojica nisu baš u najsjajnijim odnosima, što je izvor komičnih scena u epizodama.

Dok oni razgovaraju Chance ide na teren i rješava slučaj. Serija jest akcijska, no ima dosta humora i šaljivih dijaloga, a osim toga, u svakoj epizodi Chance spašava neku zgodnu djevojku, čime dobivamo seriju koja uistinu dobro dođe za opuštanje.

Posebna draž serije su i nevjerojatni prikazi akcije, već u prvoj epizodi Chance sa klijenticom iskače iz vlaka koji ide preko 200 km/h, da bi u drugoj preokrenuo avion naopako u letu, a sve dalje postaje sve bolje i zabavnije. Svakavih vratolomija ima, nema sumnje, ako bi s nekim filmom morali usporediti ovu seriju to bi bio James Bond. Čak kritičari nazivaju ovu seriju “modernim James Bondom.”

Svaki karakter ima svoje odlike, Chance voli zezati klijente, Guerrero voli zezati Winstona, dok Winston pak pokušava čitavu situaciju držati pod kontrolom. Guerrero je nekoć radio s njima, onda jedno vrijeme nije, a eto sada ponovno radi s njim. Chance u njega ima potpuno povjerenje, dok se to ne može reći za Winstona koji se nada da Guerrero neće s njima biti dugo. Kvaliteta serije je na razini. Jest da se prva epizoda čini nekako najboljom, no dobra je stvar što svake epizode dolaze nove ideje, postaje raznovrsno, uvijek smisle nešto zanimljivo.

4

U prvoj epizodi vas čeka vožnja vlakom koja će se završiti neočekivano, u drugoj epizodi do izražaja dolaze pilotske sposobnosti Chancea, kada moraju pronaći hakera i prijetnju – puno posla, a vremena ponestaje. U trećoj epizodi se u ruskoj ambasadi preko bluetootha održava aukcija, vrlo dobro smišljeno, dok u četvrtoj Chance glumi redovnika koji upada u samostan da spasi određenu osobu. U svakom slučaju, scenaristi su puni ideja, epizode su uvijek zabavne i zanimljive.

No nije sve u humoru, akciji, zabavi i zgodnim ženama. Priča u svakoj epizodi je vrlo zanimljiva, a još zanimljivije je pratiti njezin razvoj. Radnja svake epizode je za sebe (procedural, dakle), međutim, svakom se epizodom otkriva dijelić Chanceove mračne prošlosti. Iz FOX-a poručuju kako ćemo do kraja sezone saznati zašto Chance toliko riskira život i stavlja se u opasne situacije, a sezona bi trebala imati 12 epizoda.

Chance ima svoj način na koji rješava slučajeve. On će se najprije uklopiti u situaciju, izložiti metu prijetnji tako da se prijetnja otkrije te je potom eliminirati. Slučajevi su dosta raznovrsni, priča ima iznenađenja, a u svakoj epizodi dolazi nešto novo. Ne samo novi zadatak nego i novo okruženje, nove lokacije, nova vrsta prijetnje. Često puta će morati mijenjati plan kada otkriju nešto sasvim neočekivano, a još češće će Chance dodati dodatnu dozu zabave i akcije u sve to.

Ovo nije samo klasična akcija, ovdje ima puno više od toga. Serija zasada ima solidnu gledanost, ako ostane ovako uspješna do kraja ove sezone vrlo je izgledno da će dobiti drugu sezonu. Vrijedi je gledati, izvrsna je za opuštanje, sadrži zanimljivu kombinaciju humora i akcije, a izbor glavnih glumaca nije mogao biti bolji.

7 10 1
7

Žanr:

Autor:

Mreža:

Glume:

Datum premijere:

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861