Human Target (premijera 2. sezone) – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target (premijera 2. sezone)

Human Target (premijera 2. sezone)

Burno je bilo razdoblje prije početka nove sezone Human Targeta. FOX je više puta mijenjao datum premijere, najprije je to trebao biti 24.9., pa 1.10., da bi se na koncu odlučili za 17.11. Čak i bez ovoga, razdoblje iščekivanja punile su zanimljive informacije. Od ove sezone, uz Jonathana E. Steinberga, showrunner serije je i Matthew Miller (Chuck) koji ima ponešto drugačije vizije za seriju što je već došlo do izražaja u prvoj epizodi. Došlo je do najavljivane promjene u glazbi što je itekako primjetno, a ono najznačajnije je da su stigla dva ženska pojačanja, Indira Varma kojoj je pripala uloga milijarderke Ilse Pucci, te Janet Montgomery koja tumači vrlo snalažljivog kradljivca imena Ames.

Nije se uzaludno trošilo vrijeme, nego se odmah prešlo na stvar, pa je tako već u samom uvodu epizode razriješena čitava stvar oko cliffhangera koji je za sobom ostavila posljednja epizoda prve sezone. Gdje je odmah došlo do još jedne udarne promjene – Chance odlazi u mirovinu. Dosta mu je svega, kupi svoje stvari, odlazi negdje daleko, na ekipi nepoznato mjesto. No ni tu se nije gubilo vrijeme, pa ga za šest mjeseci pronalazi Ilsa Pucci kojoj je on prijeko potreban. Tako se nakon tri dana neprekidnog meditiranja munjevito vraća životu u kojem smo ga gledali čitavu prvu sezonu.

Za razliku od prethodne sezone, u novoj eksperimentiraju s akcijskim scenama. Pokušavaju biti inovativniji, žešći, dići to sve na novu razinu, baš kao što je najavljivano. Super izgleda, ali ništa više od toga. Osim što se radnja razvija pojačanim tempom, stvari su izbalansirane. Svega po malo, u dovoljnim količinama da zabavi čovjeka, upozna ga s karaktera, te nasmije. Tako dolazimo i do prve veće zamjerke a to je humor. U prvoj sezoni je on padao kako su epizode odmicale, a ni ovdje ga nema u dovoljnim količinama. Istina, ubitačnih scena i dijaloga (zbog kojih biste mogli zavoljeti seriju) ima. Daju poseban čar seriji, no poprilično su kratkog trajanja, definitivno ih je potrebno više.

Chance i Winston. Koji je više naduren?
Chance i Winston. Koji je više naduren?

Što se glavne radnje ove epizode tiče, Ilsa Pucci je na meti nakon što joj je suprug ubijen. Chance će ju (skupa s Winstonom i Guerrerom) pokušati zaštiti, i do raspleta stvari se događa više-manje ono na što smo navikli ovdje. Najprije se pola epizode otkriva identitet glavnog negativca, da bi ga se onda uz što maštovitiji način u drugoj polovici sredilo. Na samom kraju epizode gospođa Ilsa nudi Chanceu i ekipi svoje resurse uz uvjet da im ona bude šefica, pa tako ulazi među glavne uloge ove sezone. Tu je i Ames o kojoj je dano manje informacije, pa je tako dosta stvari u vezi nje ostalo mistično, no vremena ima, treba nešto ostaviti i za ostale epizode. Zanimljivo je kako poznaje Winstona od prije, a možda i Guerrera?

Intro, osim što je grafički malo izmijenjen, poprimio je i potpuno novu glazbu koja se proteže kroz epizodu. Je li bolja? Pa, dalo bi se raspravljati. U prošloj sezoni je cijelo vrijeme vladala orkestralna glazba, pa je to sve dalo neozbiljniji dojam, čega sada više nema. Sada je pozadinska glazba istaknutija, konkretnija, s rock elementima, nešto sasvim drugačije. Nije loša, no opet daje seriji ponešto drugačiji štih. Primjetna je i nešto veća količina korištenja efekata, poput slow motiona, da li samo zato jer je premijera druge sezone, ili ne, budemo saznali u nadolazećim tjednima, međutim, svakako daje “moderniji” dojam.

Odmor nije dugo potrajao...
Odmor nije dugo potrajao...

Općenito, premijera druge sezone je bila dosta solidna, Human Target nastavlja svojim stilom, ali u nešto “žešćoj” varijanti, istina, sa nešto manje humora nego smo navikli, izmijenjenom glazbom, ali i zabavnijim (i zanimljivim) akcijskim scenama. Glavna trojka izvrsna i na razini, čak su posebno naglašene njihove glavne značajke, tako da i oni koji sada prvi puta gledaju seriju mogu odmah stvoriti sliku Winstona, Guerrera i Chancea. U kratkim crtama – karizmatični i zabavni. Za kraj informacije o gledanosti koje nisu najoptimističnije. Epizodu je gledalo  6.62 milijuna ljudi je što poprilično slabo (za oko 4 milijuna slabije od gledanosti pilota), pa će i ovaj puta zasigurno biti gusto oko obnavljanja/otkazivanja.

Slijede nam zanimljivi tjedni, nove epizode, prilika da vidimo kako će se s još jednim showrunnerom serija nositi dalje. Priprema se i Božićna epizoda (Winston kao djed Božičnjak), no o tome kad bude vrijeme za to. Human Target ostaje i dalje trenutno jedna od ponajboljih akcijskih serija na televiziji, u prvom planu zbog zanimljih glavnih likova, no nećete ostati zakinuti ni poštene akcije, zamjerke mogu ići na manjak humora te slučajeve koji bi trebali (i morali) biti nešto bolji. Ovo za humor ovaj put opraštamo, jer ovo što ga ima izvrsno je, kao kapi vode u pustinji. Pa ako ga i neće biti kao nekada, neka ostane barem na ovoj kvaliteti.

7.9 10 1
7.9

Žanr: Akcija

Autor: Jonathan E. Steinberg

Mreža: FOX

Glume: Mark Valley, Chi McBride, Jackie Earle Haley, Indira Varma, Janet Montgomery

Datum premijere: 17.11.2010.

5 komentara
  • Ah, da, to sam ja i moje manjkavosti, hehe. Ali dobro, neke stvari treba vise puta naglasiti. :)

  • Mene samo zanima jesam li ja nesto propustio na kraju prve sezone jerbo se matere mi, ne sjecam…Gdje je nestao Armand Assante k’o Old Boss? Zasto o njemu nema ni spomena na pocetku druge sezone?

  • Dobro pitanje, pojma nemam. Ali sam nesto citao da ce se mozda pojaviti u drugoj sezoni, pa ako ga bude, mozda to razrijese kud je on iznenada nestao.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861