Human Target na Novoj TV – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target na Novoj TV

Human Target na Novoj TV

PR-ovci Nove TV javljaju da je određen datum premijere Human Targeta, odnosno Žive mete, čiju su prvu sezonu otkupili već ranije ove godine. Zasad izgleda nije definiran točan termin emitiranja, ali serija kreće u četvrtak, 16. rujna.

Piaruša sa Nove TV je u nastavku, a sadrži detaljnije informacije o seriji. Usput, druga sezona u Americi na Foxu kreće 1. listopada.

Human Target

[spoiler]

Trostruko nominirana za nagradu Emmy

serija koja je svoju premijeru u Americi imala u proljeće

ŽIVA META

Od 16. rujna četvrtkom na Novoj TV

(Human target), SAD, 2010., serija

Izvršni producenti:

  • Jonathan E. Steinberg
  • McG
  • Peter Johnson
  • Brad Kern
  • Kevin Hooks

ULOGE:

  • Mark Valley …  Christopher Chance
  • Chi McBride …  Winston
  • Jackie Earle Haley …  Guerrero

”Ljudi imaju tajne, a tajne mogu biti opasne. No nitko na kraju ne zaslužuje umrijeti.”

Ovo je misao vodilja Christophera Chancea (Mark Valley), tajanstvenog sigurnosnog agenta. Kako bi pod svaku cijenu zaštitio život svog klijenta Christopher se vješto prerušava i preuzima brojne identitete te tako postaje živa meta umjesto svojih klijenata. Snimljena prema stripovskom predlošku ova serija nudi akciju te inteligentnu i uzbudljivu avanturu. Dovitljivog Christophera Chancea pokreće samo njemu poznata sila. Ovaj će siloviti antiheroj na veliko razočaranje svojih poprilično mračnih suradnika mijenjati svoje usluge za dobru bocu viskija, no ukoliko je nečiji život ugrožen to ipak s punim povjerenjem valja prepustiti Chanceu.

Uz Valleyja, zvijezde serije ‘Živa meta’ koja je svoju premijeru u SAD-u imala 15. travnja ove godine su i Chi McBride poznat po ulogama u uspješnicama poput ‘Pushing Daisies’, ‘Bostonsko pravo’ te ‘Dr. House’ te Jackie Earle Haley koji je svoj glumački talent dokazao glumeći u serijama ‘Watchmen’, ‘Little Children’ i ‘All the King’s Men’. U središtu radnje ove ultimativne akcijske drame je prije svega Chance. Kojim god ga imenom nazvali ovaj privatni stručnjak za osobnu sigurnost mari jedino za spašavanje života svojih klijenata. Ukoliko se pojavi neobična ili neizbježna opasnost koju je nemoguće riješiti  ‘uobičajenim’ sredstvima zaštite, Chancev posao je da se potpuno integrira u situaciju i tako postane meta. Ukoliko, primjerice, nezadovoljni zaposlenik postane nasilan ili nestabilan te tako zaprijeti nekom važnom korporativnom menadžeru, Chance će postati nove oči i uši organizacije. Ukoliko predsjednik banke dobije dojavu o potencijalnoj opasnosti, Chance se pretvara u neprocjenjivo oružje, djelatnika bankara u svakom trenutku spremnog za napad. Iako će njega biti teško primijetiti, on će zapaziti baš sve oko sebe.

Chance sve to ne bi uspijevao bez pomoći svojih bliskih suradnika, poslovnog partnera Winstona (McBride) te Guerrera (Haley), koji će rado poslužiti kao dodatni prst na obaraču. Chance ne oklijeva već se stavlja direktno na vatrenu liniju u utrku s vremenom prije nego njegovom klijentu tog istog vremena ponestane. No teško je znati da li itko uistinu poznaje Chancea i koje to tajne leže zakopane u njegovoj prošlosti. Što to čovjeka može natjerati da sebe svjesno učini ljudskom metom?

O kvaliteti ove serije svjedoči i njen stručni tim. Izvršni producenti Peter Johnson, Brad Kern, Kevin Hooks zaslužni su za projekte poput serija ‘Zakon braće’, ‘Terminator Salvation’, ‘Supernatural’, ‘Chuck’, ‘O.C.’, ‘Čarobnice’, te filma ‘Charliejevi anđeli’.

Ove godine ‘Živa meta’ je zaradila i tri nominacije za nagradu EMMY (za najbolju naslovnu glazbu, najbolje grafičke elemente u seriji i izvedbe kaskadera).

Uz brojne gostujuće uloge u seriji će se pojaviti i Armand Assante.

O GLUMCIMA:

MARK VALLEY (Christopher Chance)

Mark Valley u seriji ‘Živa meta’ tumači ulogu Christophera Chancea, tajanstvenog privatnog agenta koji preuzima različite i brojne identitete te se doslovno i svjesno stavlja u ulogu žive mete.

Valley je svestrani filmski i televizijski glumac, jednako poznat po svojim komičnim kao i dramskim ulogama i nastupima. Televizijskim gledateljima postao je prepoznatljivo lice nakon nastupa u posljednjoj sezoni hit serije ‘Fringe’ u kojoj je tumačio ulogu agenta FBI-a Johna Scotta, dok su ga gledatelji serije ‘Bostonsko pravo’ kroz tri sezone gledali kao Brada Chasea. Pojavljivao se i u hit serijama ‘Opet iznova’ te ‘Hitna služba’. Valleyjeva filmska ostvarenja uključuju uloge u ‘The Innocent’, ‘Pod opsadom’ nasuprot Denzelu Washingtonu te ‘George Wallace’ redatelja Johna Frankenheimera, zatim ‘Neka druga ljubav’ s Madonnom i Rupertom Everettom te crtani film ‘Shrek 3’ u kojemu je Valley posudio glas Kiklopu. Valley je u svoj glumački opus upisao i nastup u monodrami ‘Walls, Wars and Whiskey’ kojoj je sam i autor, a koja govori o iskustvu odrastanja u New Yorku te služenju u vojsci.

Valley je diplomirao na američkoj vojnoj akademiji ‘West Point’. Ovaj veteran Zaljevskog rata svoju je glumačku karijeru započeo još kao vojnik služeći u prekooceanskim zemljama.

CHI McBRIDE (Winston)

Chi McBride u ‘Živoj meti’ tumači ulogu Winstona, Chanceovog prijatelja i poslovnog partnera.

McBride je kroz svoja brojna glumačka ostvarenja postao jedan od najprepoznatljivijih televizijskih i filmskih lica. Nedavno se okitio i brojnim pohvalama za ulogu Emersona Coda u intrigantnoj i nagrađivanoj dramskoj seriji ‘Pushing Daisies’. Gledatelji ga se sjećaju i po ulozi u popularnoj seriji Davida E. Kelleyja ‘Bostonsko pravo’, a često se pojavljivao i u ‘Dr. Houseu’. Svoj debi na velikom platnu McBride je ostvario u filmu ‘Ugledni gospodin’ nasuprot Eddieju Murphyju, a ubrzo zatim pojavljuje se i u ‘What’s Love Got to Do with It’ filmu nominiranom za Oscara, a od tada je popis njegovih zvjezdanih ostvarenja postao uistinu impresivan, poput onog u ‘Terminalu’ s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, ‘Ja, robot’ s Willom Smithom, zatim ‘Narc’, ‘Undercover Brother’, ‘Nestali u 60 sekundi’ s Nicholasom Cageom i Angelinom Jolie. McBride je rođen i odrastao u Chicagu, dok trenutno živi na relaciji Vancouver – Los Angeles.

JACKIE EARLE HALEY (Guerrero)

Jackie Earle Haley u ‘Živoj meti’ tumači ulogu Guerrera, pomalo mutnog Chanceovog suradnika koji rado koketira s obje strane zakona.

Nakon što je na 15 godina potpuno nestao iz Hollywooda Haley se nedavno ponovno pojavio, a putem je zaradio i nominaciju za Oscara. Ovaj jedinstveni povratak u središte pozornosti započeo je u listopadu 2004. kada je oskarovac Steven Zaillian poželio Haleyja vidjeti na audiciji za ulogu Sugar Boyja u filmu ‘All the King’s Men’. Zaillian ga je na posljetku pronašao u Francuskoj dok je uživao na svom medenom mjesecu. Kada je dovršio film bio je odlučan nastaviti raditi samo projekte koji mu nešto posebno znače. Tako je već pri čitanju prve verzije scenarija za ‘Little Children’ Todda Fielda Haley poželio igrati ulogu Ronalda J. McGorveyja, koja mu je u konačnici donijela i nominaciju za Oscara u kategoriji za najboljeg sporednog glumca. Nedavno smo ga mogli vidjeti i u kino hitu Martina Scorsesea ‘Otok Shutter’ nasuprot Leonardu DiCapriu, a prepoznata je bila i njegova brodvejska izvedba uz bok Seanu Pennu, Kevinu Baconu i Valu Kilmeru u predstavi ‘Slab Boys’.

Prvotni pokušaj preobrazbe iz dječje zvijezde u odraslog glumca bila je nedostižna za Haleyja te je morao razmisliti o alternativnoj karijeri. Posvetio se režiranju, ali i brojnim drugim zanimanjima uključujući i posao vozača limuzine te zaštitara, a sve kako bi spojio kraj s krajem. Godinama se mučio sve dok se konačno nije dokazao u režiranju televizijskih reklama, a s vremenom je osnovao i vlastitu tvrtku ‘JEH Productions’.[/spoiler]

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861