Recenzija: Bob’s Burgers – serijala.com
Trenutno čitaš
Recenzija: Bob’s Burgers

Recenzija: Bob’s Burgers

Bob Belcher živi svoj američki san – oženjen je, ima troje djece, no ono što ga ispunjava jest njegov restorane brze hrane, Bob’s Burgers. Svakodnevica njega i njegove cijele obitelji u središtu su ove vrlo simpatične nove FOX-ove animirane komedije.

Prvo što sam primjetio gledajući pilot jest glas H. Jona Benjamina, koji se krije iza lika Boba, a koji je nama na Serijali puno poznatiji kao glas Archera iz vrhunske istoimene FX-ove serije. Teško je bilo naviknuti se da njegov glas sada izlazi iz zbunjenog brkatog kuhara u srednjim godinama, a ne iz bolesno perverznog i sarkastičnog špijuna.

Ostatak ekipe čini Bobova obitelj – njegova žena klasično je zanovijetalo, no uvijek pruža potporu svom mužu. Starija kćerka, Tina, teški je čudak koja ili sanja da izmjenjuje slinu sa zombijima ili vjeruje da joj krava šalje emoticonse kroz svoj izmet, mlađa kćerka, Louise, vrlo je inteligentno stvorenje koje obožava isticati tuđu glupost, a sin, Gene, je klasični mulac koji obučen kao ogromni hamburger mami potencijalne goste koji izlaze iz susjednog pogrebničkog doma. Interakcije između članova obitelji znaju biti itekako zabavne, posebice vrlo originalni nazivi dnevnih specijala, koje mala Louise obožava preimenovati po svom ukusu. Tako su se na meniju pod Burger of the day našli: “The Child Molester – Comes with Candy!”, “Foot Feta-ish Burger” i “Rest in Peas Burger”.

FOX je Burgers ubacio usred svog animiranog bloka (animation domination, kako to oni vole zvati), te se serija našla u društvu Simpsonsa i hrpe serija iz tvornice Setha MacFarlanea. Po svom stilu i humoru puno više sliči Simpsonima – puno je blaži i (koliko-toliko) primjereniji mlađoj dobi (čitajte: u Bob’s Burgers nećete naletjeli na bezobrazno ismijavanje američkih celebritya ili američke kulture općenito, niti ćete čuti rasističke ili homofobne ispade kakvi se redovito viđaju u Family Guyu). Nekome će možda upravo samo takav bolestan humor uspjeti izmamiti osmijeh na lice, no lagao bih kad bih rekao da Burgersima to ne polazi za rukom. Jednostavnost i vrlo originalne priče ovoj su seriji veliki plus. Naravno, ako nekog zamolite da vam preporuči neku od boljih humorističnih serija trenutno na malim ekranima, teško da će vam itko reći Bob’s Burgers. Ne samo da ima boljih igranih humorističnih serija, već i u kategoriji animiranih serija Burgers ne dolazi ni blizu Archeru, pa tako ni Simpsonima (onima iz ranih dana) ili Family Guyu.

Bob’s Burgers je toliko jednostavna serija po svakom aspektu da jednostavno nema potrebe pisati recenziju od par tisuća riječi. Laganog je humora, ništa što će vas ostaviti na rubu suza od smijanja, već serija uz koju ćete se opustiti i na dvadesetak minuta zaboraviti na bilo kakve probleme ili obveze.

5.9 10 1
5.9

Žanr: animacija/komedija

Autor: Loren Bouchard & Jim Dauterive

Mreža: FOX

Glume: H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Kristen Schaal, Eugene Mirman, John Roberts (glasovi)

Datum premijere: nedjelja, 9. siječnja 2011.

6 komentara
 • Ono sto bi dodao je sjajan voice cast, zapravo naveci plus. Kristen Schaal je odlicna (ne samo zato sto volim Daily Show), uz Benjamina, ali i ostali su dobri.
  Gledao sam ovih par epizoda, ne vjerujem da cu nastaviti… Mozda mi je malo bolja nego tebi, ali da, ni blizu jednom Archeru.

 • Da, slažem se sa Krešom. Glasovi su neprevaziđeni!
  Nije baš sjajna, ali ima dobrih momenata…

 • Odlicna recenzija. Meni je osobno bila jako dobra, do ove zadnje epizode, ona sa capoeirom. Vidjet cemo kako ce dalje biti, ali za sad od mene palac gore

 • Meni se serija svidjela :)

  Ovo se uopce ne moze usporedjivat sa Archerom i glupo je sto usporedjujete. To je sasvim drugacija vrsta humora (iako je onu malu u 1. ep svrbjelo medjunozje :D) ali vjerojatno usporedjujete radi poznatog glasa.

  anyway nastavit cu gledat..

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861