Tjedni top 5: Završavaju Arrow, Good Wife i sve serije ikada – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Završavaju Arrow, Good Wife i sve serije ikada

Tjedni top 5: Završavaju Arrow, Good Wife i sve serije ikada

Mali milijun finala na rasporedu je ovog tjedna, što bi reklo da nas čeka tjedan pun događaja, ali… Sve ovisi što pratite, valjda. Gledajući raspored, ima ih valjda 30-ak ili više, no koliko je zbilja atraktivnih? Šačica? Među njima je i predmet stalne interne zezancije u ovoj rubrici, a zbog mira u kući, prvi na listi je…

Arrow

Dario će me se odreći ako finalu Arrowa ne dam top billing ovog tjedna, pa u duhu održavanja prijateljskih odnosa… eto. Recimo da sam Arrow-agnostik među Serijalinom ekipom, ali zapravo nemam ništa (učinkovito) protiv CW-ovog zelenog streličara. Zna često biti naivan, klišejan i blesav, a neki sporedni glumci potpuno drveni i CW-ovski plastični — ali kad se zalaufa, onda zbilja rastura. Preskočio sam desetak epizoda prve sezone, koja je tek potkraj bila stvarno dobra i nastavila to biti kroz dobar dio druge sezone. Catchupajte kroz ljeto, zabavno je.

https://www.youtube.com/watch?v=anZoY-MnIX4

The Good Wife

Peta sezona dolazi svome kraju. Meni najbolja dosad. I jedina koju sam gledao. Iako je godinama bila smatrana najboljom serijom broadcast mreža, raspad pravničke firme Lockhart/Gardner početkom sezone doveo je do novih hvalospjeva seriji i konačno me nagovorio na gledanje. Ionako je jedino broj epizoda do tada bila prepreka gledanju, nepremostiva zapravo, pa sam jednostano uskočio na početak pete sezone. I stvarno je odlična serija, pogotovo u epizodama koje nisu obični samostojeći filleri. Ti filleri znaju imati blesave i nevjerojatne slučajeve koji je malo odmiču od etikete ozbilje pravničke drame prema nečemu sličnom Boston Legalu, ali kada je u formi — kao početkom sezone ili pred kraj famoznim ubojstvom — stvarno je izvanredna.

Bob’s Burgers

AV Club je lani Bobove burgere proglasio trećom najboljom serijom godine, i dok mi se čini da je to ipak malo nategnuto, bez problema je među najboljim humorističnim serijama. Kraj Archera, najbolja animirana koja uspijeva biti zabavna bez forsiranja vulgarnosti i provokativnosti, jednostavno simpatična komedija o simpatičnoj obitelji. Tinini one-lineri su čisto zlato. Finale četvrte sezone u nedjelju.

Agents of S.H.I.E.L.D.

Marvel radi dobre stvari u svom filmskom univerzumu, ali na televiziji, DC-jev Arrow je mnogo hrabrija, zabavnija i samouvjerenija serija. U biti, gledao sam nekih pet epizoda SHIELD-a u početku, pa uzmite to kako želite. Serija je navodno našla svoju svrhu nakon događaja u drugom Captain America filmu i komentari su postali mnogo pozitivniji. Još ako serija jednom uspije razviti nezanimljive šablone likova u nešto interesantno za praćenje…

https://www.youtube.com/watch?v=92qsrMx4NMo

Rosemary’s Baby

Zapravo, ovo spada pod prošli tjedan, ali promaklo nam je, pa… Da razbijemo monotoniju jednom premijerom. Iako, po ranim recenzijama, čini se da nije vrijedno spomena. NBC se pridružuje novom recimo-trendu jednokratnih “event serija” (čitaj: mini-serija) remakeom kultnog horor-klasika, istoimenog romana te jednog od najhvaljenijih filmova šezdesetih, ali i svih vremena. Miu Farrow u glavnoj ulozi mijenja Zoë Saldana, a prate je Jason Isaacs (Awake) i Patrick J. Adams (Suits, Luck). Na Metacriticu zasad drži prosječnu ocjenu 53, što će reći da su kritike prilično suzdržane.

https://www.youtube.com/watch?v=-r5Pl7RrjHA

I onda još finala…

Ima li smisla nabrajati što sve završava ovog tjedna? Vjerojatno ne, jer ima STVARNO puno toga. Hollywood Reporter je složio detaljnu listu koja će vam biti od koristi.

15 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861