FOX smjestio Gotham na ponedjeljak, Gracepoint na četvrtak – serijala.com
Trenutno čitaš
FOX smjestio Gotham na ponedjeljak, Gracepoint na četvrtak

FOX smjestio Gotham na ponedjeljak, Gracepoint na četvrtak

Uz rupu koju je ostavio X Factor te uz propast brojnih serija, FOX-ov jesenski raspored prepun je novih serija i veterana u procesu selidbe.

Mreža je protekle sezone startala obećavajuće — Sleepy Hollow bio je prvi veliki hit sezone, no nakon toga, stvari su krenule nizbrdo. Blok sitcoma utorkom iz tjedna u tjedan počeo je gubiti gledatelje, The X Factor je drastično podbacio te završio na listi otkazanih, a slične su brojke zatekle i veteranski American Idol. The Following, veliki lanjski hit, također je izgubio dobar komad gledatelja, kao i veteranski Glee i Bones.

Zato će jesen 2014. za FOX predstavljati svojevrsni restart. Očekivano, Sleepy Hollow je ponedjeljkom sparen s iščekivanim Gothamom. Nova će sezona Sleepy Hollowa imati 18 epizoda, koje će se emitirati u kontinuitetu, dok je narudžba za Gotham narasla s 13 na 16 epizoda.

Novi reality eksperiment na mreži, Utopia, emitirat će se dva puta tjedno, utorkom i petkom – a startat će šest tjedana prije službenog početka sezone. Veterani na mreži ponovno sele — proceduralni Bones ovaj puta natrag na četvrtak, a reality show Hell’s Kitchen na srijedu. Obje će serije poslužiti kao odskočne daske za novitete Red Band Society i Gracepoint, remake popularnog britanskog Broadchurcha.

Velika je promjena na mreži selidba Brooklyn Nine-Ninea na nedjelju, gdje će se zajedno s novakom Mulaneyem emitirati u sendviču između uhodanih animiranih serija, Simpsona i Family Guya. Bob’s Burgers će se nastaviti emitirati izvan primetimea, u 19.30h. FOX tako po prvi puta nakon dugog niza godina napušta svoj “animation domination” blok nedjeljom, jer kako čelnik mreže, Kevin Reilly tvrdi, žele s Brooklynom i Mulaneyom ostvariti uspjeh kakav su ondje nekada imali That 70’s Show i Malcolm in The Middle.

Glee, koji iduće sezone ulazi u posljednju sezonu, nije se našao na jesenskom rasporedu, vjerojatno zbog velikog pada gledanosti protekle sezone. Iako narudžba od 22 epizode za posljednju sezonu i dalje stoji, sada se to čini neostvarivo zbog kasnog starta. Međutim, Reilly je izjavio kako u svakom slučaju planira emitirati Glee bez repriza, a o točnom broju epizoda morat će razgovarati s autorom serije, Ryanom Murphyem. Također je rekao da će se, ukoliko dođe do smanjenja broja epizoda, obvezati na novi projekt s Murphyem.

I na posljetku, nekoć gigantski American Idol, kojeg ove sezone u gledanosti redovito tuku serije poput Survivora i The Millers, ući će u 14. sezonu sa skraćenom narudžbom. Spekulira se kako će show imati dvodnevni format samo tijekom faze audicija, dok će u kasnijem dijelu sezone preći u jednodnevni, dvosatni format. Reilly ne odustaje od Idola – vjeruje da, iako show nikada više neće vratiti svoju staru slavu, može nastaviti s emitiranjem još dugi niz godina i ostati solidno praćen show kao što je to Survivor.

FOX-u za zimski dio sezone tako preostaju dramske serije Empire, Backstrom, Hieroglyph i Wayward Pines, kao i sitcomi Weird Loners, Last Man on Earth, te animirani Bordertown.

Dan19.3020.0020.3021.0021.30
PonedjeljakGOTHAMSleepy Hollow
UtorakUTOPIANew GirlThe Mindy Project
SrijedaHell's Kitchen*RED BAND SOCIETY
ČetvrtakBones*GRACEPOINT
PetakMasterChef JuniorUTOPIA
NedjeljaBob's BurgersThe SimpsonsBrooklyn
Nine-Nine*
Family GuyMULANEY

VELIKIM su slovima ispisane nove serije, dok zvjezdica (*) označava novo mjesto na rasporedu.

Sutra: ABC je na redu da predstavi svoj raspored i trailere novih serija.

6 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2020 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861