FOX smjestio Gotham na ponedjeljak, Gracepoint na četvrtak – serijala.com
Trenutno čitaš
FOX smjestio Gotham na ponedjeljak, Gracepoint na četvrtak

FOX smjestio Gotham na ponedjeljak, Gracepoint na četvrtak

Uz rupu koju je ostavio X Factor te uz propast brojnih serija, FOX-ov jesenski raspored prepun je novih serija i veterana u procesu selidbe.

Mreža je protekle sezone startala obećavajuće — Sleepy Hollow bio je prvi veliki hit sezone, no nakon toga, stvari su krenule nizbrdo. Blok sitcoma utorkom iz tjedna u tjedan počeo je gubiti gledatelje, The X Factor je drastično podbacio te završio na listi otkazanih, a slične su brojke zatekle i veteranski American Idol. The Following, veliki lanjski hit, također je izgubio dobar komad gledatelja, kao i veteranski Glee i Bones.

Zato će jesen 2014. za FOX predstavljati svojevrsni restart. Očekivano, Sleepy Hollow je ponedjeljkom sparen s iščekivanim Gothamom. Nova će sezona Sleepy Hollowa imati 18 epizoda, koje će se emitirati u kontinuitetu, dok je narudžba za Gotham narasla s 13 na 16 epizoda.

Novi reality eksperiment na mreži, Utopia, emitirat će se dva puta tjedno, utorkom i petkom – a startat će šest tjedana prije službenog početka sezone. Veterani na mreži ponovno sele — proceduralni Bones ovaj puta natrag na četvrtak, a reality show Hell’s Kitchen na srijedu. Obje će serije poslužiti kao odskočne daske za novitete Red Band Society i Gracepoint, remake popularnog britanskog Broadchurcha.

Velika je promjena na mreži selidba Brooklyn Nine-Ninea na nedjelju, gdje će se zajedno s novakom Mulaneyem emitirati u sendviču između uhodanih animiranih serija, Simpsona i Family Guya. Bob’s Burgers će se nastaviti emitirati izvan primetimea, u 19.30h. FOX tako po prvi puta nakon dugog niza godina napušta svoj “animation domination” blok nedjeljom, jer kako čelnik mreže, Kevin Reilly tvrdi, žele s Brooklynom i Mulaneyom ostvariti uspjeh kakav su ondje nekada imali That 70’s Show i Malcolm in The Middle.

Glee, koji iduće sezone ulazi u posljednju sezonu, nije se našao na jesenskom rasporedu, vjerojatno zbog velikog pada gledanosti protekle sezone. Iako narudžba od 22 epizode za posljednju sezonu i dalje stoji, sada se to čini neostvarivo zbog kasnog starta. Međutim, Reilly je izjavio kako u svakom slučaju planira emitirati Glee bez repriza, a o točnom broju epizoda morat će razgovarati s autorom serije, Ryanom Murphyem. Također je rekao da će se, ukoliko dođe do smanjenja broja epizoda, obvezati na novi projekt s Murphyem.

I na posljetku, nekoć gigantski American Idol, kojeg ove sezone u gledanosti redovito tuku serije poput Survivora i The Millers, ući će u 14. sezonu sa skraćenom narudžbom. Spekulira se kako će show imati dvodnevni format samo tijekom faze audicija, dok će u kasnijem dijelu sezone preći u jednodnevni, dvosatni format. Reilly ne odustaje od Idola – vjeruje da, iako show nikada više neće vratiti svoju staru slavu, može nastaviti s emitiranjem još dugi niz godina i ostati solidno praćen show kao što je to Survivor.

FOX-u za zimski dio sezone tako preostaju dramske serije Empire, Backstrom, Hieroglyph i Wayward Pines, kao i sitcomi Weird Loners, Last Man on Earth, te animirani Bordertown.

Dan19.3020.0020.3021.0021.30
PonedjeljakGOTHAMSleepy Hollow
UtorakUTOPIANew GirlThe Mindy Project
SrijedaHell's Kitchen*RED BAND SOCIETY
ČetvrtakBones*GRACEPOINT
PetakMasterChef JuniorUTOPIA
NedjeljaBob's BurgersThe SimpsonsBrooklyn
Nine-Nine*
Family GuyMULANEY

VELIKIM su slovima ispisane nove serije, dok zvjezdica (*) označava novo mjesto na rasporedu.

Sutra: ABC je na redu da predstavi svoj raspored i trailere novih serija.

6 komentara
  • Gotham na to cu bacit oko, i utopia ako je to onaj remake britanskog, i još the following cu gkefat ka guilty plesure jer ionako negledan previše serija, i to je sve za mene s ove mreže

    • Našem?
      Koristimo podatke sa TVragea, izgleda da su malo uranili. Znam da se govorilo da će na ljeto, ali nikad nije bilo potvrđeno.
      Makli su izgleda jer više nema datuma.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861