Recenzija: The Young Pope — Sorrentinova beskompromisna i čudna genijalnost – serijala.com

Raskošna i vizualno prekrasna serija razbija dosadašnje obrasce svojom čudnovatošću i neočekivanošću.

 1. Ana says:

  Odličan tekst!!! “I zaista, kažem vam” :D Meni je prekrasno i preosvježavajuće što papa nije ni razvratan ni biseksualan, ništa od toga, već je apsolutan celibatist i konzerva. Jude Law, dakle, konačno ne glumi samog sebe. :D I zanimljivo, s obzirom na to, da si rekla da je rođen za tu ulogu.

  • Djevojka says:

   E, ali bude još zanimljivije kako se i on mijenja kroz seriju, tako da ni to inzistiranje na tradicionalizmu nije trajno. Baš jako dobro smišljeno i vrlo pažljivo izvedeno.

 2. DarioL says:

  Pogledao epizodu i pol, i ugasio. Serija na neki čudan način miksa zafrkanciju i pretencioznost, što mi se nije svidjelo..

 3. StarMo says:

  Vizuelno nešto najbolje što se trenutno može pogledati na TV-u. Ostalo je stvar ukusa i pomalo uvrnutog humora italijanskog režisera. Nije za svakoga, ali oni koji znaju čitati režiserov “rukopis” će naprosto uživati.

 4. RoW says:

  Serija je fenomenalna, jedna od boljih ikada snimanih. Sorentino odusevljava upravo činjenicom da se nije dao – snimiti seriju koja bi počivala isključivo na kontroverznosti i liberalnim idejama ovoga svijeta koji se guraju u večini serija. +10

 5. mormont says:

  Vizuelno sjajno , ali i meni je to malo previše pretenciozno… baš to insistiranje na konzervativnosti kao antipodu liberalnom trendu kao da parodira i izvrće baš samu sebe.Ali vrv nisam baš fan religijskih serija i ostaloga tako da tražim dlaku u jajetu.Jude je odličan svakako.

  • Djevojka says:

   Ne bih rekla da je serija religijska samo zato što se bavi jednom institucijom religije, ali da. Odnosi u Vatikanu nisu svima zanimljivi, ali prije su politički nego religijski… Religije se dotičemo tek pred kraj sezone, i to više bude… “eto vam pa vi zaključite”, nego “ovako je.” I to je meni okej.

 6. Ivo says:

  Izvrsna serija

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *