Trailer za prequel Battlestar Galactice rastura, ali seriju možda nećete vidjeti – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer za prequel Battlestar Galactice rastura, ali seriju možda nećete vidjeti

Trailer za prequel Battlestar Galactice rastura, ali seriju možda nećete vidjeti

Posljednji puta kad smo pisali o prequel spin-offu Battlestar Galactice pod nazivom Blood and Chrome, sudbina serije trebala se odlučivati “unutar mjesec dana” — bilo je to pred dva i nešto mjeseca. Novosti u međuvremenu nije bilo, a još se uvijek nagađa da bi čitav projekt mogao biti degradiran u web seriju. Naravno, trebala je / bi ići na Syfy kanalu.

Remake BSG-a iz 2004. godine kontroverznim finalem završio je 2009., a Blood and Chrome najavljen je već iduće godine. Između toga stigla je krenuti i propasti Caprica, još jedan spin-off prequel, i to nakon samo jedne sezone. Blood and Chrome, kao još jedan prequel spin-off, najavljen je krajem 2010. godine, a ubrzo potom objavljene su i prve konceptualne skice. Dvosatni pilot je snimljen, ali još uvijek nitko ne zna što će biti s njime, kao ni s eventualnom serijom.

Sama serija trebala je biti “povratak korijenima BSG-a” kao dinamična, akcijska svemirska opera smještena u desetoj godini Prvog cylonskog rata. Centralni lik ponovo je William “Husker” Adama, ovog puta kao mladi talentirani pilot na najmoćnijem brodu flote – Galactici. Ronald D. Moore, autor remakea BSG-a iz 2004. godine nije uključen u projekt kojeg vodi dugogodišnji scenarist BSG-a i Caprice, David Eick.

Danas je internetom počeo kružiti trailer za spomenuti spin-off, koji je navodno prikazan na znanstveno-fantastičnoj konvenciji WonderCon, u sklopu jednog od neslužbenih panela. NBC Universal, vlasnik Syfyja, vrlo je brzo uklonio trailer s YouTubea, ali ovo je internet — takve stvari imaju nezgodnu naviku širenja poput kuge.

Trailer izgleda prilično dobro, ali teoretski se tako mogu napraviti sjajni traileri za V i Event ako 2-sekundne scene mijenjate brže nego ih gledatelj uspije registrirati, te usput nalijepite Trenta Reznora kao soundtrack. Stvar iz trailera je “Immigrant Song” Trenta Reznora i Atticusa Rossa, snimljena za soundtrack filma The Girl With the Dragon Tattoo, inače u originalu pjesma Led Zeppelina. Trailer završava riječima “It’s time for a SyFy game changer” — što Syfy, danas tek nazivno orjentiran znanstvenoj fantastici — očajno treba, obzirom da nema nijedan vlastiti spomena vrijedan SF na programu.

Kad smo već kod Trenta… Dugo nismo čuli ništa o potencijalnoj mini-seriji i adaptaciji njegovog konceptualnog albuma Year Zero. Trebao ju je pisati scenarist filma Fight Club. Nadajmo se da projekt neće propasti.

Nadopuna 22. ožujka, 0:25h — Predsjednik originalnog programa Syfyja, Mark Stern, izjavio je kako će 90-minutni pilot biti emitiran (datum će biti određen naknadno), ali Blood and Chrome neće zaživjeti kao serija, prenosi Deadline. “Aktivno je razvijamo onako kako je izvorno zamišljena: revolucionarna digitalna serija koja će biti emitirana van granica televizijskih ekrana.” Dakle, web-serija-nešto. Osim toga, trailer definitivno nije bio službeno odobren, već je procurio iz studija NBC Universala, koji nije ni sredio autorska prava za glazbu Trenta Reznora.

13 komentara
 • Pa ovo i jeste za web serijal koliko jeftino izgleda. Bolje mi izgleda graficki DS9 iz devedesetih od ovoga. Kao Nickelodeon da je radio.

 • Ubiše me s Trentom Reznorom. Jer nisam htio odgledat trailer da se ne veselim nečemu čega možda neće ni bit. xD

  Ja bih rekao da ono što mi vidimo u traileru ne mora nužno biti dobro, ali je ono što nam svima OČAJNIČKI fali – jedan klasični, svemirski SF.

  • Ma ne, ne vidimo baš ništa konkretno — bar ne nista bitno po cemu bi sudili seriju — jer em nema dijaloga, em nema jedne scene duze od 3 sekunde, ali meni je evocirala neka lijepa sjećanja, plus… Trent. Jel’ na treće gledanje eksplozije i ostalo izgledaju slabo? Da, I guess. Ali trailer kao trailer, barem meni, je prilično kul.

 • izgleda malo cheesy ali ni bsg nije bila bogznašta što se tiče cgi-a i efekata. i pre bih voleo ovo pogledati kao 90-ominutnu epizodu nego jednu čitavu sezonu jer bi je sigurno usrali.

  • Ma daj, BSG je imao odlične specijalne efekte, Cylon-ci tj. centurioni su meni osobno bili jedina stvar koja je ispala loše, ovo sve ostalo je odlično hodalo…

 • Hvala na iscrpnom izvještaju, meni BSG jedna od najdražih i njboljih serija, Blood and Chrome sam davno vidio kao da se snima i ozbiljno shvatio da će to izaći, ali sam se prevario jer sam presentimentalno navijao za new BSG :)

  Trailer po meni izgleda dobro iako teško koji trailer da ne izgleda dobro i cilj je sell sell sell, glazba odlična, vijesti na kraju teksta polu-odlične.

  SyFi već duže vrijeme ne brani svoje ime i ono o čemu ja razmišljam (a i većina ljudi) zašto ne ulože novac i naprave nešto uber kvalitetno, može to biti i perquel BSG-a ali ga napravite maximalno kvalitetno i garancija uspjeha je zajamčena.

  Eureka i Warehouse je smjeh i smjehurija, za pustit mozak na pašu i zamišljat sebe u alisa u zemlji čudesa su super serije.

 • Glazba mi nikako ne odgovara.. Ta tehnjava i piskavi ženski vokal mi paraju uši 8-I

  Al baš me zanima ta prequel priča BSG-a i velika je šteta što Moore ne radi na njoj i što nema podršku od TV kuće… Ali ajde, barem ćemo nešto vidjeti od toga..

  btw. gazda SyFy-a je debil :P

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861