Spin-off Battlestar Galactice nije mrtav, sudbina se odlučuje za mjesec dana – serijala.com
Trenutno čitaš
Spin-off Battlestar Galactice nije mrtav, sudbina se odlučuje za mjesec dana

Spin-off Battlestar Galactice nije mrtav, sudbina se odlučuje za mjesec dana

BSG: Blood and Chrome

Prošlo je više od godine dana otkako je Syfy naručio snimanje pilota za novi spin-off Battlestar Galacticeprequel pod nazivom “Blood and Chrome.” Pilot je snimljen pred pola godine, ali otada skuplja prašinu, a nove vijesti nisu stizale s mreže. Barem ne pozitivne. Usputno se govorkalo da je projekt “na ledu”, da bi tek pilot mogao biti emitiran zasebno, bez narudžbe serije.

Jučer je na TCA press turneji Syfy imao svoj dan pred kritičarima (zajedno sa sestrinskim mrežama Bravo, MSNBC i E!), a Mark Stern, čelnik mreže zadužen za originalni sadržaj, opovrgnuo je nagađanja da je projekt mrtav. Prenosi Post-Gazette.com:

Naprotiv. Trenutno pokušavamo pronaći ekonomski model za snimanje. Sviđa mi se, ali pokušavamo naći naćin kako ćemo realizirati seriju. Sad kad smo se vratili s godišnjih, čekam uvid u financijske podatke iz inozemstva jer na ovom projektu mi smo produkcijski studio i mreža. Nadam se da ćemo donijeti odluku [o narudžbi serije] u idućih mjesec dana.

Nakon prizemljenije (doslovce, ali i u prenesenom značenju) Caprice, Blood and Chrome trebao bi biti povratak space-SF korijenima BSG-a, smješten u desetoj godini Prvog cylonskog rata. Negdje na pola puta između Caprice i remakea Galactice. BSG = Adama, pa i u ovom spinoffu pratimo mladog Adamu, ovog puta kao 20-godišnjaka sa netom završenom Akademijom, smještenom na najnoviji brod Kolonijalne flote, Galacticu.

Pilot je gotovo u potpunosti sniman ispred “zelenog ekrana”, koristeći fotografije srušenih setova Battlestar Galactice. Zbog toga, kaže Stern, ako će serija biti naručena, na televiziju neće stići unutar godine dana zbog dugotrajnije post-produkcije epizoda.

3 komentara
  • SF je definitivno slabo zastupljen na TV-u. Možda je ovakva jedna serija, ako je dobra, prevelik zalogaj za SyFy.
    Šefovi te mreže bi trebali zvati lokalne rome da vrate setove Galactcice, prodati je masno AMC-u ili se prostituirati se na Zapadnom kolodvoru da skupe dosta love za kvalitetno snimanje. Očajno stoje bez jačih orginalnih serija, a ja jako želim vidjeti i to čudo!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861