Novi detalji nadolazećeg remakea Battlestar Galactice – serijala.com
Trenutno čitaš
Novi detalji nadolazećeg remakea Battlestar Galactice

Novi detalji nadolazećeg remakea Battlestar Galactice

Prvo ćemo napisati da ovo sve treba uzeti sa zrnom soli, ali čini se da je The Vulcan Reporter prije nekoliko dana uspio iskopati nekoliko detalja vezanih za novu verziju Battlestar Galactice koja je u pripremi za NBC-jev streaming servis Peacock.

Ono što je najzanimljivije iz njihovog izvještaja jest da će novi reboot biti vrlo sličan prvom rebootu iz 2003. TVR navodi kako je casting tražio novu Starbuck i novog Adamu koji bi u seriji Sama Esmaila bili… pa potpuno isti likovi kao što su bili u seriji Ronalda D. Moorea. Starbuck je opisana kao “nadarena pilotkinja Vipera u Kolonijalnoj floti sa stavom koji joj ometa napredovanja u karijeri.” Produkcija je tražila ženske osobe između 25 i 30 godina starosti, a prije nego je sve otišlo u tri… povrtne juhe u ožujku Kiersey Clemons je odabrana za ulogu. No — TVR piše da se Clemons povukla jer je odlučila preuzeti ulogu Iris West u WB-ovom nadolazećem filmu o Flashu. Produkcija sada traži novu glumicu, a nije isključeno ni da će nova Starbuck biti nebinarna osoba.

Za Adamu opis je bio sljedeći: “okorjeli vojni, sekularno raspoloženi zapovjednik Galactice uoči odlaska u mirovinu”. Glumac bi trebao imati između 55 i 60 godina. Liam Cunningham (Game of Thrones) je navodno bio u igri, ali sada više nije sigurno tko će utjeloviti šefa broda.

Što se tiče same radnje ovdje stvari postaju relativno zanimljive. Čovječanstvo je prijetnja svom postojanju u Dvanaest zvjezdanih Kolonija, uništavajući život, floru i faunu. Cylonci su odlučili spasiti Kolonije uništavajući čovječanstvo masovnim genocidom. Prva sezona serije trebala bi biti remake originalnog pilota ispričana kroz deset novih epizoda. Galactica je pozvana spasiti što se spasiti može i kreće u potragu za Zemljom. Sve se to dogodilo prije, sve će se to dogoditi opet čini se.

Matt Flannery će režirati novu seriju čija produkcija bi trebala početi sljedeće godine u Londonu. Autor nove serije Sam Esmail potvrdio je ranije da njegova Galactica neće biti remake serije iz 2003. već da će on i njegov tim smjestiti priču svoje serije u isti svemir s Mooreovom Galacticom.

Originalna serija se emitirala kratko krajem sedamdesetih na ABC-u, a Ron Moore je za Sci-Fi Channel od prosinca 2003. do travnja 2009. dirigirao rebootom, kojeg mnogi smatraju i najboljom znanstveno-fantastičnom serijom svih vremena.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861