The Expanse: Syfy počastio gledatelje kratkom najavom i datumom početka sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
The Expanse: Syfy počastio gledatelje kratkom najavom i datumom početka sezone

The Expanse: Syfy počastio gledatelje kratkom najavom i datumom početka sezone

Prošle godine Syfy je paralelno emitirao druge sezone svojih perjanica, The Magicians i The Expanse, ali čini se kako je treća sezona Expansea ipak trebala malo više vremena za pripremu. Na pola smo odlične treće sezone Magiciansa i jedino što joj nedostaje je taj prošlogodišnji 1-2 double bill s Expanseom. Nema veze. Izdržat ćemo.

Kasno sinoć mreža je predstavila kratki teaser za novu sezonu i objavila datum početka emitiranja treće sezone. The Expanse se trebao vratiti u veljači, pa ožujku, pa sad evo ipak u travnju. Trinaest novih epizoda počinje s emitiranjem u srijedu, 11. travnja.

The Expanse je adaptacija istoimenog književnog predloška Jamesa S. A. Coreya (Daniel Abraham i Ty Franck), koji trenutno broji sedam nastavaka. Dvjesto godina u budućnosti kolonizirali smo Sunčev sustav; Zemlja je u vlasništvu UN-a, na Marsu su ratnički raspoloženi, a ostatak preživljava u asteroidnom pojasu.

Prva sezona je u deset epizoda protkala tri naizgled odvojene priče, o nestaloj djevojci i detektivu Josephu Milleru (Thomas Jane) koji je dobio zadatak pronaći je, o preostalom dijelu posade svemirskog tegljača Cantenburyja (predvođenih Stevenom Straitom kao Jamesom Holdenom) kojeg su uništile nepoznate sile i time znatno povećale tenzije između triju planetarnih i političkih sila u sustavu i o političkim previranjima na Zemlji koje pratimo uz UN-ovu podtajnicu Avasaralu (Shohreh Aghdashloo) u tijeku hladnog rata s Marsom, terorističke grupe OPA iz pojasa i nove prijetnje za koju nismo sigurni kakve je točno prirode.

Druga sezona adaptirala je drugu knjigu (“Caliban’s War”) do pola, a treća sezona trebala bi završiti taj predložak i započeti treći (“Abbadon’s Gate”).

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861