Teaser: The Umbrella Academy stiže na Netflix u veljači – serijala.com

Teaser: The Umbrella Academy stiže na Netflix u veljači

Zanimljivu adaptaciju stripa opisuje se kao mješavinu X-Mena i Royal Tennenbaumsa.

 1. Horny Devil says:

  Čitao sam strip, evo malo trivije (bez spojlera).

  Scenarist je Gerard Way, ljudima vjerojatno poznatiji kao pjevač My Chemical Romancea.

  “Mješavina X-Mena i Royal Tennenbaumsa” dosta dobar opis stripa, ali glavni uzor je zapravo DC-ov Doom Patrol, specifično – prekrasno bizaran Grant Morrisonov rad na njemu (dadaizam, surealism, Borges, Burroughs…).

  Way je nacrtao prvi story-arc, ali je kasnije u priču ušao brazilski crtač Gabriel Bá koji je sve crtao od početka. Inače, jedan od Wayevih crtačkih uzora je naš pokojni Edvin Biuković i vjerujem da je Bá izabran jer njegov crtež jako podsjeća na Biukovićev rad na Grendel Talesima.

  Bá često radi na stripovima s bratom blizancem Fábio Moonom (ne, nisam izmislio ovo ime), ali na Umbrella Academyju je solo.

  Strip je krenuo 2007., ali je tek na trećem story-arcu. Prvi je Apocalypse Suite (temelj za ovu sezonu?), drugi je Dallas (iz nekog razloga nekoliko likova iz njega se pojavlju u traileru, hm), a treći je Hotel Oblivion. Postoji i šačica kraćih priča.

  Way od pretprošle godine piše Doom Patrol i moram priznati da mi je tu bolji nego na Umbrella Academyju (što ne znači da je UA loš).

  U vezi serije – ne očekujem ništa, nadam se najboljem.

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *