Teaser: The Umbrella Academy stiže na Netflix u veljači – serijala.com
Trenutno čitaš
Teaser: The Umbrella Academy stiže na Netflix u veljači

Teaser: The Umbrella Academy stiže na Netflix u veljači

Nakon što su se riješili Daredevila, Iron Fista i Lukea Cagea — Netflix će u veljači predstaviti adaptaciju Eisnerovom nagradom ovjenčanog stripa, The Umbrella Academy.

Serija prati Vanyu Hargreeves (Ellen Page), jednu od 43 neobjašnjivo rođene djece. Majke koje su ih rodile samo dan prije nisu ni pokazivale znakove trudnoće. Vanya je jedna od sedmero usvojenih od strane milijardera koji ih priprema za spašavanje svijeta u naslovnoj akademiji. Godinama kasnije, šestero preživjelih se ujedinjuje kako bi istražili misterij oko smrti svoga oca, ali i kako bi pokušali spasiti svijet od neposredne apokalipse.

U glumačkoj postavi pojavljuju se još Tom Hopper (Black Sails) kao Luther Hargreeves/Spaceboy, David Castañeda (Switched at Birth) kao Diego Hargreeves/The Kraken, relativna novopridošlica Emmy Raver-Lampman u ulozi Allison Hargreeves/The Rumor, Aidan Gallagher (Modern Family, Nicky, Ricky, Dicky & Dawn) kao Number Five/The Boy i Robert Sheehan (Fortitude, Misfits) kao Klaus Hargreeves/The Séance.

Prva sezona imat će svoju premijeru 15. veljače naredne godine.

https://www.youtube.com/watch?v=LMeqY7ogdF8

Komentari (1)
 • Čitao sam strip, evo malo trivije (bez spojlera).

  Scenarist je Gerard Way, ljudima vjerojatno poznatiji kao pjevač My Chemical Romancea.

  “Mješavina X-Mena i Royal Tennenbaumsa” dosta dobar opis stripa, ali glavni uzor je zapravo DC-ov Doom Patrol, specifično – prekrasno bizaran Grant Morrisonov rad na njemu (dadaizam, surealism, Borges, Burroughs…).

  Way je nacrtao prvi story-arc, ali je kasnije u priču ušao brazilski crtač Gabriel Bá koji je sve crtao od početka. Inače, jedan od Wayevih crtačkih uzora je naš pokojni Edvin Biuković i vjerujem da je Bá izabran jer njegov crtež jako podsjeća na Biukovićev rad na Grendel Talesima.

  Bá često radi na stripovima s bratom blizancem Fábio Moonom (ne, nisam izmislio ovo ime), ali na Umbrella Academyju je solo.

  Strip je krenuo 2007., ali je tek na trećem story-arcu. Prvi je Apocalypse Suite (temelj za ovu sezonu?), drugi je Dallas (iz nekog razloga nekoliko likova iz njega se pojavlju u traileru, hm), a treći je Hotel Oblivion. Postoji i šačica kraćih priča.

  Way od pretprošle godine piše Doom Patrol i moram priznati da mi je tu bolji nego na Umbrella Academyju (što ne znači da je UA loš).

  U vezi serije – ne očekujem ništa, nadam se najboljem.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861