Syfy (ne) oživljava The Event – serijala.com
Trenutno čitaš
Syfy (ne) oživljava The Event

Syfy (ne) oživljava The Event

The Event

Sjećate se onih glasina da bi Netflix mogao preuzeti The Event, nakon što ga je NBC otkzao? Da… To je bilo nevjerojatno blesavo i nategnuto. No Deadline.com donosi vijest sa nešto realnijom opcijom – The Event bi se mogao nastaviti na Syfyu. NBC je prošlog mjeseca otkazao seriju koja je snažno ušla u sezonu, ali vrlo brzo počela gubiti velik broj gledatelja.

Naravno, dogovor još nije sklopljen, ako je uopće informacija točna i pouzdana, a Syfy je navodno zainteresiran nastaviti Event u obliku mini-serije, kao probno emitiranje da vidi može li serija privući dovoljnu publiku za ovaj žanrovski [sic] kanal.

Za razliku od hipotetskog channel hoppanja na Netflix, prelazak na Syfy ima puno više smisla – mreže NBC i Syfy te studio Universal koji producira seriju u vlasništvu su kompanije NBCUniversal. Prijenos serije unutar korporacije daleko je lakši, a sličan primjer imali smo ove pilot sezone, kada je Ringer prešao sa CBS-a na The CW, koji je u djelomičnom vlasništvu tvrtke CBS Corporation.

Isti izvor navodi da se Syfy interesira za seriju Locke & Key, čiji je pilot Fox odbio uz obrazloženje da se ne radi o lošem materijalu, već su kraj Terra Nove i Alcatraz, plus obnovljeni Fringe, bili prebukirani žanrovskim serijama. Pilot je razvijao poznati producentski duo Alex Kurtzman i Roberto Orci (Alias, Fringe, “Star Trek 2012”, “Transformers,” Hawaii Five-0, “Cowboys & Aliens”) kojima su se prodružili Steven Spielberg, kao izvršni producent, i Josh Friedman (Terminator: TSCC) kao scenarist pilota.

Ako ništa drugo, Event bi se sasvim lijepo uklopio sa ostatkom programa koje Syfy nudi ovih dana. A pritom ne mislimo na žanrovske serije.

Nadopuna: Naravno, čim smo objavili članak, uočili smo tweet na službenom Syfyevom profilu – u kojem tvrde da trenutno nemaju planove za otkup Eventa. A dobro… Toliko o tome. Sad znate koliko ste i prije znali.

Syfy Twitter

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861