The Event (Dolazak) od siječnja na RTL Televiziji – serijala.com
Trenutno čitaš
The Event (Dolazak) od siječnja na RTL Televiziji

The Event (Dolazak) od siječnja na RTL Televiziji

The Event

RTL Televizija najavila je otkup SF-olikog trilera The Event, koji se na američkom NBC-u prikazivao u sezoni 2010/11. Prva i jedina snimljena sezona emitirat će se svakog ponedjeljka, počevši od 14. siječnja u 22.20 sati — i to po dvije epizode tjedno.

U jesen 2010. bila je to jedna od najiščekivanijih novih serija, prvenstveno zahvaljujući konceptu serijalizirane drame sa centralnom misterijom i elementima SF-a. Nažalost, kao što to obično biva sa sličnim pokušajima posljednjih godina — tipa FlashForward, V, Terra Nova, Alcatraz — konačni proizvod bio je prilično plitak, loše osmišljen i improviziran u hodu. Na kraju krajeva, i kratkog vijeka — serija je otkazana nakon 22 epizode.

Press izvješće u nastavku, gdje su prilično proizvoljno korišteni komplimenti kao “najnapetija serija posljednjih godina”, “uzbudljiv serijal” te “maštovitost i odlični dijalozi”.

S početkom nove godine RTL Televizija donosi premijeru jedne od najnapetijih američkih serija posljednjih godina! Svi ljubitelji avanturističkih serijala, trilera i misterija doći će na svoje jer će svakog ponedjeljka, počevši od 14. siječnja u 22:20 sati, moći pogledati dvostruke epizode “Dolaska”, napete akcijske serije s elementima fantastike o najvećoj američkoj zavjeri u povijesti koja bi mogla promijeniti sudbinu čovječanstva!

Pred sam kraj Drugog svjetskog rata letjelica neutvrđenog podrijetla obrušila se na sjeveru Aljaske iz neutvrđenog razloga. Iako je letjelica u padu potpuno uništena, lokalna je policija pronašla 97-ero preživjelih putnika. Međutim, detaljnom analizom njihovih ozljeda utvrđeno je da oni, iako izgledom i ponašanjem sliče ljudima, nisu sa Zemlje. Kako se ne bi stvorila panika među ljudima, lokalne vlasti su godinama zataškavale prisutnost izvanzemaljaca, čak i od samog političkog vrha SAD-a, a za njihovo specijalno obitavalište znalo je vrlo malo ljudi.

Nakon više od 50 godina novoizabrani predsjednik SAD-a, Elias Martinez (Blair Underwood) doznaje za prisutnost izvanzemaljaca u svojoj zemlji i odluči obznaniti svijetu njihovu prisutnost među ljudima unatoč protivljenju obavještajnih agencija. No njegove planove prekine pokušaj atentata… Shvativši da su neki od posjetitelja iz svemira izbjegli strogo čuvani pritvor na vrhu planine, CIA-ini obavještajci potajno planiraju pronaći ih i ubiti. Među izvanzemaljcima podijeljena su mišljenja: neki se žele spasiti smrti i pokušati asimilirati među ljudima, a drugi žele ući u borbu protiv ljudske rase. Usred njihove borbe, potpuno nedužan, nađe se Sean Walker (Jason Ritter), softverski inženjer koji planira zaprositi djevojku Leilu (Sarah Roemer) tijekom krstarenja po Karibima. Njihovo putovanje iz snova prekine Leilin misteriozni nestanak s broda. Sean će se upustiti u neizvjesnu potragu za dragom, koja će ga dovesti do otkrića najveće američke zavjere u povijesti koja bi mogla promijeniti sudbinu čovječanstva.

Autor ovog napetog i uzbudljivog serijala o političkoj zavjeri i spašavanju ljudske rase, belgijski scenarist i redatelj Nick Wauters (“Medij”, “Eureka”), vrlo je poznat u američkim televizijskim krugovima po svojoj maštovitosti i odličnim dijalozima. Njegovu neupitnu kreativnost u osmišljavanju zanimljivih serija prepoznali su i Evan Katz, Steve Stark i Jeffrey Reiner, renomirani producenti akcijskih i fantastičnih serijala poput “24”, “Trauma” i “Friday Night Lights”, koji su pristali sudjelovati u stvaranju jedne od najnapetijih serija posljednjih godina napravljene za američku televizijsku kuću NBC. Zanimljiv je i popis glumaca koji se pojavljuju u seriji, većinom priznatih televizijskih, nagrađenih brojnim priznatim nagradama, Emmy ili Zlatni globus – glavna uloga spašavatelja čovječanstva pripala je Jasonu Ritteru (“Dodir s neba”, “Parenthood”), američkog predsjednika Martineza utjelovit će iskusni Blair Underwood (“Nove avanture stare Christine”, “Zakon i red, “Prljavi seksi novac”), vođu misteriozne grupe zatočenih izvanzemaljaca, Sophiju, glumit će iskusna Laura Innes (“Hitna služba”), a tu su i Željko Ivanek (“Oz”, “24”, “Heroji”, “True Blood”), Ian Anthony Dale (“Hawaii Five-0”), Scott Patterson (“Gilmorice”) i hrvatskoj publici poznati glumac Stefan Kapičić, koji utjelovljuje lik Rusa Dimitrija Jelavitcha.

9 komentara
  • Pomalo underrated mi je The Event. Iako nije na razini Losta ili Fringa (Sci-Fi), ili pak 24 (akcija), i dalje je relativno zanimljivo za gledati. Trebali su im svakako dati šansu bar za još jednu sezonu. Zanimljivo bi bilo gledati razvoj događaja sukladno sa cliffhangerom na kraju. Sad bih baš to mogao pogledati dok čekam da Fringe završi…

  • koja je stvar sa emitovanjem otkazanih serija? je l’ to kupe u paketu sa nekim drugim serijama pa kao kad je već imaju što je ne bi i pustili?

    • Ne, pa vidis da se radi o neponovljivo napetoj seriji autora odlicnih dijaloga (sic).
      On a more serious note, da, pretpostavio bih da su paketi u pitanju. Ili dobe jako jeftino.

    • RTL je još za jesen 2011. najavio otkup/emitiranje The Pillars of the Earth, Modern Family, Lipstick Jungle, Burn Notice i The Event.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861