Stargate Universe na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Stargate Universe na HRT-u

Stargate Universe na HRT-u

HRT službeno javlja vijest koja je zapravo već bila poznata – od idućeg tjedna, Stargate Universe naslijeđuje Enterprise i 4. sezonu Battlestar Galactice u standardnom (ranopo)podnevnom terminu na HRT-u 2 (čitaj: oko 13-14 sati) dosad rezerviranom za Star Trek i njegove varijacije. Reprize će biti iza ponoći na prvom programu HRT-a.

Šteta je što se HRT odlučio ovako uskočiti u Stargate franšizu, preskočivši original, SG1, no pozitivno je što nastavlja tradiciju svakodnevnog emitiranja SF serija. Priopćenje odmah u nastavku, zajedno sa kratkim opisom. Pročitajte i našu recenziju pilot epizode.

Od sljedećeg utorka, 26. listopada, u ranopopodnevnom terminu radnim danom na HTV2 (reprize radnim danom u kasnovečernjem terminu na HTV1), pratite novu znanstvenofantastičnu seriju Stargate Universe.

Stargate – Svemirska vrata – naprava su koja omogućuje jednostavno i brzo putovanje svemirom. Ljudi su ih pronašli (u filmu Stargate iz 1994. koji je započeo cijlu Stargate mitologiju) i nakon dužeg vremena otkrili njihovo podrijetlo – napravili su ih “Drevni”, drevna rasa koja je diljem svemira ostavila brojne tragove svoje povijesti. Svemirska vrata su najznačajniji trag.

Radnja nove HTV-ove znanstvenofantastične serije Stargate Universe počinje kada je tajna ljudska svemirska baza Icarus, upravo u vrijeme dok se tim istraživača priprema na otključavanje posljednje tajne Zvjezdanih vrata, napadnuta. Usred bitke skupina civila i vojnog osoblja pokuša pobjeći natrag na Zemlju. Međutim, greškom se nađu u dalekom svemiru na nenaseljenom brodu Drevnih po imenu Destiny. Nespremni i nevješti za putovanje, članovi posade prisiljeni su surađivati dok istražuju nove svjetove kako bi zadovoljili osnovne životne potrebe ne prestajući se nadati da će jednoga dana ipak pronaći put kući.

6 komentara
  • netko tko nije odgledao sg-1 i atlantis sumnjam da će uopće moći pratiti universe. previše se toga veže na likove i događaje iz tih serija. a mogli su uredno popuniti program za idućih 10 godina sa te dvije serije. i još reprize…

  • Hvala Mirek, ispravljeno.
    Vidis da mozes biti koristan, ali bolje da ne surfas uokolo za vrijeme radnog vremena u Studencu, Omis. Ne bi bilo zgodno da nekakav mail zaluta u firmu, zar ne?

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861