Star Wars saga mogla bi se proširiti i na televiziju – serijala.com
Trenutno čitaš
Star Wars saga mogla bi se proširiti i na televiziju

Star Wars saga mogla bi se proširiti i na televiziju

Ima ona priča otprije pet godina, kada je George Lucas ispalio da ima napisanih ni pet, ni šest, već scenarije za pedeset sati igrane Star Wars serije. Ali, avaj, tehnologija tada nije postojala da to snimi. Kasnije, Disney je potkraj 2012. godine kupio Lucasfilm, što je ubrzo podgrijalo glasine i nagađanja da bi se kultna franšiza mogla proširiti na televiziju, ne samo kroz crtane serije.

Poslovne logike ima — Disney u svom vlasništvu ima nacionalnu mrežu, ABC, logičnu destinaciju za potencijalnu seriju. Danas je na okupljanju novinara i televizijskih mreža, na ABC-jevom panelu, njihova predsjednica Channing Dungey izjavila da interes i razgovori postoje:

Kao obožavateljica [unosnih franšiza vjerojatno, op.a.] apsolutno bih voljela reći ‘Da!’. Imali smo već razgovore sa Lucasfilmom i mislim da bi bilo divno kada bismo uspjeli proširiti taj brand na naš program.

To je uglavnom to. Disney u svom vlasništvu također drži i Marvel, čiji je univerzum manje ili više uspješno uspio protegnuti i na televiziju, nakon filmskih uspjeha, a sličnim putem mogla bi i Star Wars franšiza.

Dosad je Star Wars univerzum na televiziji obitavao kroz animirane serije, prvenstveno Rebels i The Clone Wars, koje je Disney ugasio tijekom 2014.

2 komentara
 • Malo off topic
  TCA awards 2016
  Program of the Year-People vs O.J.Simpson
  Best Comedy Series-Black-ish
  Best Drama Series-The Americans
  Best Movie/Miniseries/Special-People vs O.J.Simpson
  Best New Program-Mr robot
  Best Individual Achievement in Comedy-Racheal Bloom (Crazy ex-girlfriend)
  Best Individual Achievement in Drama-Sarah Paulson (People vs O.J.Simpson)
  Best News and Information-Full frontal with Samantha Bee
  Best Reality Program-Making a murder
  Best Youth Program-Daniel Tiger’s Neighborhood
  Heritage Award-The Mary Tyler Moore Show

 • Tipičan primjer moderne holivudske “movie as a platform” politike. Sad više nije samo nova trilogija nego su tu još i tri spinoffa, uključujući i Han Solo prequele, pa novi crtići, pa tv serija… možda je polako vrijeme da skinemo ružičaste nostalgičarske naočale i ostavimo Star Warse milenijumskoj klinčadiji koja je ionako indoktrinirana na ovakvo šopanje sadržajima.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861