Otkriveni prvi detalji prequela “Igre prijestolja”, HBO naručio pilot – serijala.com
Trenutno čitaš
Otkriveni prvi detalji prequela “Igre prijestolja”, HBO naručio pilot

Otkriveni prvi detalji prequela “Igre prijestolja”, HBO naručio pilot

Sredinom ožujka na INTV-jevoj konferenciji u Izraelu društvo s HBO-a je potvrdilo kako su organizirali scenarističku igru prijestolja gdje se četverac scenarista borio za pravo snimanja nove serije. U razvoju su bila četiri različita prijedloga za, jasno, četiri nove potencijalne serije — a HBO bi potom odabrao kojim će smjerom razvijati franšizu.

Potpredsjednica dramskog programa na HBO-u Francesca Orsi istaknula je da će potencijalni spin-offovi (koje su tad nazivali “serije nasljednice”) “Igre prijestolja” u startu biti iznimno visoko budžetirani projekti. Deadline je prenio kako je Orsi spominjala da će debelo premašiti cifre od 50 milijuna dolara po sezoni. Amazon je ipak bacio rukavicu u lice HBO-ovog budžeta s nedavnim milijardu dolara vrijednim “Gospodarom prstenova” i vjerujemo kako će nova serija (ili možda još uvijek serije) biti budžetirane i debelo preko sto milijuna dolara po sezoni.

Informacije oko “serija nasljednica” nije bilo mnogo, osim njihovih autora. Angažirani scenaristi su bili Max Borenstein (Kong: Skull Island i Godzilla), Jane Goldman (Kick-Ass), Brian Helgeland (L.A. Confidential) te Carly Wray (Mad Men, The Leftovers), a nitko od njih dosad nije radio na Igri prijestolja.

Kasno sinoć pobjednik, odnosno pobjednica je odabrana — novu seriju iz svijeta “Pjesme leda i vatre” radit će Jane Goldman i njezin tim. Goldman i George R. R. Martin napisali su priču koja se događa tisućama godina prije “Igre prijestolja” i opisuje pad iz Zlatnog doba heroja™ u Westerosovo najmračnije razdoblje. Bit će tu svega, od povijesti samog kontinenta, podrijetla bijelih hodača, misterija Istoka i slično.

HBO je već ranije rekao kako će nova serija svoju premijeru imati tek nakon što se slegne prašina od kraja “Igre prijestolja”, a osma i posljednja sezona dolazi na ljeto sljedeće godine. Mreža je naručila pilot, a samu seriju vjerojatno nećemo gledati još barem 18-24 mjeseci.

https://www.youtube.com/watch?v=Uc32z-wgxU4

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861