Nova Star Trek serija stiže 2017. godine! – serijala.com
Trenutno čitaš
Nova Star Trek serija stiže 2017. godine!

Nova Star Trek serija stiže 2017. godine!

Samo pola godine nakon što smo zazivali povratak Star Treka na male ekrane, CBS je pročitao naš tekst i rekao “može ekipa, nema frke, dajte nam samo godinu i sitno vremena”. I eto, danas je službeno najavljen razvoj nove, šeste po redu Star Trek serije, sa već sad uplaniranim datumom premijere — siječanj 2017. godine.

Iduće godine filmski reboot franšize dat će nam svoj treći nastavak, odnosno trinaesti ukupno, a potom na scenu stupa televizija, koja je ionako prirodni dom Star Treka. U biti, ne toliko televizija, koliko internet i televizori, monitori, tableti i, nedajbože, zasloni smartphonea. Jer CBS planira ponuditi seriju ekskluzivno i isključivo putem svog streaming servisa, CBS All Access.

Da, samo će se pilot nove serije emitirati na “tradicionalnoj” televiziji, a onda će Star Trek postati prva serija ekskluzivno razvijana za neku od internetskih platforma neke od velikih američkih mreža. Vremena se definitivno mijenjaju…

Malo je — odnosno, gotovo ništa — detalja poznato o budućoj seriji. Alex Kurtzman angažiran je kao izvršni producent, no tek sada kreće u potragu za budućim scenaristom. Lijepo ga molimo da se eventualnim poslanim CV-ovima Brannona Brage i Ricka Bermana uljudno zahvali i odbije ih. Kurtzman je uz Roberta Orcija bio koproducent i scenarist jedanaestog i dvanaestog filma, a s Orcijem je za televiziju kreirao Fringe i Sleepy Hollow.

Pročitaj još

Nova serija imat će nove likove i priču, a u idućim mjesecima zabavljat ćemo se nagađanjima u kojem vremenskom periodu će biti smještena. CBS na kraju najave nove serije navodi da serija neće imati veze sa aktualnim filmovima, koji su u neku ruku resetirali događaje iz prethodnih pet serija.

8 komentara
    • Kako kome. Meni je recimo dogadjaji od napada na zemlju i cijeli put kroz “expanziju” jedan od najnapetijih i najinteresantnijih u star trek univerzumu. Iako mi je DS9 definitivno vrh franchize Enterprise nije za odbaciti. Svakako bolji od voyagera, koji je na zalost previse djetinjast odnosno family format

        • nemoj me pogresno shvatiti. Spalio bih pola filmova i serija za novi “voyager” samo medju trek serijama mi je slabija iako ima isto interesantnu glavnu pricu, Pogledao sam voxager najmanje 3 puta kompletan, nije da ne volim :)

      • Ja sam apsolutno oduvijek obožavao Voyager. Da, ima mana, ali mi je bio najbolje od Star Treka. Ne tražim sljedbenike, ne poričem preferencije drugih, ali branim svoje …

  • Zna li iko hoće li neka od naših televizija sa ex yu prostora prikazivati novi seriju star trek? DS9 bi bio najbolja do sad serija kad nebi bilo ” proroka” i religioznosti Bežoranaca!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861