Netflix obnovio Lost in Space, odustao od spašavanja Expansea? – serijala.com
Trenutno čitaš
Netflix obnovio Lost in Space, odustao od spašavanja Expansea?

Netflix obnovio Lost in Space, odustao od spašavanja Expansea?

Netflix milijarde dolara ulaže u originalni sadržaj svake godine, a ranije ove godine Ted Sarandos je rekao kako će se, između ostalog, usredotočiti na kvalitetne znanstveno-fantastične projekte. Pred koji tjedan mreža je predstavila prvu sezonu Lost in Space, seriju temeljenu na istoimenom filmu s Mattom LeBlancom iz 1998. koji je pak temeljen na istoimenoj seriji iz 1965. godine.

Nova serija prati pustolovine obitelji kolonizatora-pionira čiji je svemirski brod skrenuo s kursa. Seriju su napisali Matt Sazama i Burk Sharpless, najpoznatiji po prošlogodišnjim “Power Rangersima”. Prva sezona ima deset epizoda i… pa u redu je. Lost in Space je više obiteljska serija nego bogznakako kvalitetan primjer žanra. Danas je streaming platforma obnovila seriju za drugu sezonu i time efektivno ugasila šansu da će otkupiti The Expanse. Kampanja za spas serije je u punom jeku i šuškanja iza scena govore kako je Netflix odustao od možebitne akvizicije serije.

Alcon Entertainment, produkcijska kuća koja je proizvodila seriju za Syfy je još uvijek u potrazi za novim domom, a zamršeni ugovori i distribucija u kojem je Syfy imao prava prvog prikazivanja i kratkog perioda streamanja na vlastitoj platformi prije nego li ja Amazon preuzeo digitalnu distribuciju samo su pokazatelj kako je upravo on možda najbolja šansa za Alcon. Nekakvi pregovori su navodno u tijeku, a setovi serije ovaj tjedan idu u demontažu… tako da se nadamo da ćemo nekakve vijesti imati kroz koji dan. Sve u svemu – The Expanse je još uvijek otkazan, Netflix je (navodno) odustao, a najbolja šansa trenutno je Amazon. Seriji također ne ide u prilog što je sama produkcija samo šaku dolara jeftinija od najskuplje serije u povijesti, Game of Thrones.

Syfy otkazao The Expanse nakon tri sezone

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861