Igra prijestolja pretekla Sopranose kao najgledanija HBO-ova serija – serijala.com
Trenutno čitaš
Igra prijestolja pretekla Sopranose kao najgledanija HBO-ova serija

Igra prijestolja pretekla Sopranose kao najgledanija HBO-ova serija

Bilo je samo pitanje vremena, no HBO je ovog tjedna objavio da je Game of Thrones u četvrtoj sezoni i službeno postao popularnija i gledanija serija od njihove dosad najpopularnije i najgledanije — Obitelji Soprano. Tony Soprano i kompanija bili su na vrhuncu upravo u istoj sezoni, četvrtoj, koja se emitirala 2002. godine.

Doduše, analiziranje gledanosti danas i otprije deset godina malo vuče na uspoređivanje kruški i… vrtnih stolaca, no eto. HBO kaže da je Igra prijestolja ove godine privukla u prosjeku 18,4 milijuna gledatelja kroz različite platforme, nešto sitno više nego The Sopranos u najboljim danima (18,2 milijuna). Usto, nije pretjerano riskantno reći da Game of Thrones nije došao do svog plafona.

E, sad. Ovih osamnaest milijuna i kusur broji gledatelje kroz prvo emitiranje, reprize, DVR, HBO Go, On Demand i što sve ne, čega nije bilo pred desetak godina, što je velika prednost za Game of Thrones, tako da je paralele teško vući. Recimo samo da je popularnost Igre prijestolja velika.

Ovog vikenda slijedi tradicionalno najveća epizoda sezone, naslovljena “The Watchers on the Wall”, pa bi mogli i sami pretpostaviti što nas čeka.

Usto, George R. R. Martin — najveći književnički trol, kampanjac i prokrastinator — je zadnjih dana okupirao naslove koji su vikali da planira osmu knjigu, iako je kasnije stišao te glasine rekavši da je još uvijek plan završiti sagu u sedmoj knjizi. No, kaže, planirao je to i nakon treće…

6 komentara
 • kad se vec govori o gledanosti, mi moze netko objasnit na koju je foru the walking dead, najgledanija serija tj. barem gledanija od game of thronesa, i dok je bio breaking bed-a, mislim ja pratim sve 3, ali the walking dead, je daeleko najdosadnija, pratim samo jer mi je glupo prestat, valjda su mi sve serije draze od nje, pa me cisto zanima, kako to da su ameri tako zbunjeni i najvise gledaniju sporu, i gotovo stalno dosadno serije(osim finala sezona), dok GOT je sve bolji i bolji, a breaking bed, vec sve znamo kolko je dobar…..

  • Bad.

   HBO (GoT) i The Walking Dead (AMC) se ne mogu uspoređivati jer je prva mreža premium kabelska, a druga basic kabelska.
   Odnosno, HBO je pretplatnički kanal, dok je AMC dostupan u osnovnom kabelskom paketu.
   Isto kao i HBO kod nas, u usporedbi sa, npr, Fox Life, Crime, NatGeo itd.
   To objašnjava direktnu usporedbu.

   • Breaking Bad je AMC i imali su malu gledanost sve do finala ? A mislim da cemo se svi slozit da je puno bolje serija od the walking dead-a

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861