Hulk nije odbačen – ABC još uvijek razmatra adaptaciju Guilerma del Tora – serijala.com
Trenutno čitaš
Hulk nije odbačen – ABC još uvijek razmatra adaptaciju Guilerma del Tora

Hulk nije odbačen – ABC još uvijek razmatra adaptaciju Guilerma del Tora

Iako je ABC još prošle godne najavio razvoj serija u suradnji s Marvelom, one se nisu našle među skupinom naručenih novih serija. No, s mreže javljaju da ti projekti nisu mrtvi (“samo odmaraju”). Između projekata koji su se razmatrali bila je i serija o Hulku, koju su razvijali Guilermo del Toro i David Eick.

Obzirom da je Marvel Studios u vlasništvu konglomerata Walt Disney, kao i ABC, logično je da ti projekti nađu dom na Alphabet mreži. Osim toga, nedavni uspjeh Marvelovih filmskih adaptacija — posebice nedavnih Avengersa — dao je ABC-u par dodatnih razloga da ne odustane od serije.

Predložena serija trebala je biti svojevrsna izvorna priča o Hulku i njegovom nastanku, a razvijaju je poprilično poznata imena. Del Toro je već radio na nizu stripovskih adaptacija — između ostalog Marvelov Blade (drugi filmski nastavak) te Hellboy franšizu, a trenutno radi na scenariju za oba dijela filmske adaptacije Hobbita. David Eick najpoznatiji je kao desna ruka Ronalda D. Moorea na Battlestar Galactici te Caprici. Nedavno je za Syfy radio na pilotu nove prequel serije Battlestar Galactica: Blood & Chrome.

Uglavnom, ABC-jev predsjednik Paul Lee kaže da je projekt itekako živ, ali nije bio spreman za ovosezonski produkcijski ciklus, već će ga pokušati pripremiti do iduće godine. U nekom idealnom, iako totalno nerealnom slučaju, Hulk bi se našao na NBC-u, u paru sa Smashem.

Hulk je već imao svoju televizijsku adaptaciju, i to na prijelazu sa 70-ih na 80-e, kada je CBS emitirao pet sezona i 82 epizode serije nazvane Incredible Hulk.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zPkA4Kc7mE8[/youtube]
3 komentara
  • Po meni Hulk bi trebao ostati u formatu filmova. Ili još bolje sada nakon druge ture Marvelovih filmova i poslije Avengersa 2 trebali bi jednostavno napraviti Avengerse 3… I u tim filmova više naglasiti Hulka… Iako ne znam kako je bio “naglašen” u ovim Avengersima jer ih nisam još gledao…

  • Po meni bi bilo steta nakon Avengersa i napokon izvrsnog Hulka(animacije) i Ruffala kao Bannera koji bi mogao iznijeti i vlastiti film, raditi seriju… mozda bi bilo bolje da se uhvate nekog od junaka koje nismo do sada sretali u filmskim fransizama?

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861