Joss Whedon će dovesti Marvelove junake na televiziju – serijala.com
Trenutno čitaš
Joss Whedon će dovesti Marvelove junake na televiziju

Joss Whedon će dovesti Marvelove junake na televiziju

Iduće tri godine Joss Whedon bit će isključivo vezan uz Marvel. Obožavani autor Buffyversea, Fireflyja i Dr. Horriblea te redatelj superherojskog megahita Avengers potpisao je ugovor sa Marvelovim studijem do lipnja 2015. godine. U sklopu ugovora, Whedon će napisati scenarij i režirati idući filmski nastavak Avengersa, “sudjelovati u idućoj fazi Marvelovog filmskog svemira” te “pomoći u razvoju nove igrane serije za ABC.”

Whedon se dugo vremena vezivao uz nišnu publiku relativno malobrojnih, ali izuzetno vjernih fanova stvorivši Buffy, Firefly te web mini-seriju Dr. Horrible’s Sing-along Blog. Nakon otkazivanja Dollhousea — kojeg nisu naročito prihvatili ni fanovi, a kamoli šira publika — dobio je u ruke ključeve Marvelog Ferrarija — Avengerse. Nije razočarao ni kreativno — film je sjajno prihvaćen među kritikom i fanovima, ali ni financijski — zgrnuvši gotovo 1,5 milijarde dolara na kino-blagajnama.

Bojali smo se da je to njegov dugoročni zbogom televiziji, pa ćemo na “pomaganje pri razvoju nove igrane serije” reći “bolje išta nego ništa”, iako bismo radije vidjeli neku njegovu novu originalnu seriju, u punom autorskom i scenarističkom kapacitetu. U međuvremenu držimo fige da će konačno naći vremena za nastavak Dr. Horriblea koji najavljuje već duže vrijeme.

ABC u međuvremenu nastavlja razvoj još jedne (re)inkarnacije Hulka. Guillermo del Toro je već prije angažiran kao producent, no projekt već neko vrijeme stoji na mjestu. Čeka se nova verzija scenarija za pilot, koji bi trebalo napisati “neimenovano veliko scenarističko ime”.

Komentari (1)
  • Volim sve pogledat, ali brate ovih super junaka ima kao cigana na ulici, ma daj vise popustite stim, dosta je batman, superman, spiderman i to e to, ovo drugo ba nek se drzi stripova… nemaju pametnija posla nego ulazit u druge branse i suzavat prostor za neke orginalne produkcije cccc sramota :D

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861