Marvelovi superheroji stižu na male ekrane – serijala.com
Trenutno čitaš
Marvelovi superheroji stižu na male ekrane

Marvelovi superheroji stižu na male ekrane

Na ovogodišnjem Comic-Conu koji je upravo završio, svoj panel je imao i Marvel, sa svojim ograncima među kojima je i Marvel Television (koji osnovan tek prije godinu dana), čiji je glavni i odgovorni urednik  Jeph Loeb (jedan od scenarista Heroesa i Smallvillea) najavio par televizijskih projekata baziranih na Marvelovim stripovskim herojima. Među najavljenim projektima nalaze se: Hulk i A.K.A. Jessica Jones koji bi ako dobiju zeleno svjetlo svoje mjesto trebali tražiti na ABC-u, Cloak & Dagger i Mockingbird o čijem će mogućem naručivanju odlučivati ABC Family, te par animiranih projekata. Bitno je za spomenuti da su svi navedeni projekti još daleko od gotove stvari, tek moraju proći produkcijsku fazu od scenarija, pa do castinga, i snimanja pilota, i do eventualnog naručivanja serija. Naravno, od poznatijih heroja ističe sa samo Hulk dok se ostatak ekipe nalazi na tzv. ” superherojskoj B-listi”.

Hulk bi se trebao vratiti na sam početak cijele priče, te bi cijeli fokus trebao biti na prvim danima Brucea Bannera kao Hulka, gdje još nitko ne zna da je Bruce zapravo Hulk, i na vezi između njega i Betty Ross. Da li će potencijalni Hulk biti napravljen uz pomoć animacije, ili će za sve biti zaslužna šminka i malo zelene boje, ne zna se. Navodno je uz cijeli projekt zasad samo povezan Guillermo del Toro kao producent.

A.K.A Jessica Jones će pratiti propalu superjunakinju koja pokušava oživjeti svoju karijeru radeći kao privatna detektivka. Također u ovoj seriji trebali bi se pojaviti još dva Marvelova heroja: Luke Cage i Miss Marvel, što će biti dobar poligon za upoznavanje šire publike za navedenim likovima.

Cloak & Dagger svoje bi moći trebali demonstrirati u New Orleansu u periodu koji se događa iza uragana Katrina, što je prema Loebovim riječima dobar primjer Marvelovog svijeta, te da su dvoje ljudi sa supermoćima samo dio priče.

Mockingbird, projekt koji je tek sada najavljen, doista podsjeća na neke prijašnje uratke, jer glavna junakinja je znanstvenica koje počne raditi za ultimativnu tajnu organizaciju, pokušavajući pri tom izbalansirati, svoj tajni i normalan život na fakultetu. Sve se čini da je cijeli projekt kao Alias meets Felicity.

Što se tiče animiranog dijela,  novi projekti se baziraju na najpopularnijim likovima:  Na kanalu DisneyXD, sljedeće će se početi emitirati Ultimate Spider-man, gdje su glasove posudili i neizostavni J.K. Simmons kao J. Jonah Jameson (kojega je i glumio u Raimijevim Spider-man filmovima), Drake Bell kao Spider-Man, Chi McBride kao Nick Fury. Od ostalih projekata koji su tek u početnoj fazi razvoja su i novo izdanje X-Mena, točnije Astonishing X-Men, i Hulk and the Agents of S.M.A.S.H., gdje bi se trebali pojaviti i Red Hul, She-Hulk, znači cijela paleta Hulkova.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861