HBO potvrdio manje epizoda, kasniju premijeru za Game of Thrones – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO potvrdio manje epizoda, kasniju premijeru za Game of Thrones

HBO potvrdio manje epizoda, kasniju premijeru za Game of Thrones

Ironično, zima stiže na ljeto. U skladu sa višemjesečnim najavama, HBO je sada službeno potvrdio da će Game of Thrones iduće godine imati kraću sezonu, te se emitirati kasnije nego inače. Sedma sezona — ili bar njen dio emitiran u 2017. godini — imat će samo sedam epizoda, tri manje nego dosadašnje, a emitirat će se tek na ljeto, oko tri mjeseca kasnije nego do sada.

Nakon šest sezona najavljivanja, zima je konačno stigla u Westeros, što znači da se snimanje — koje je obično kretalo u kasnim ljetnim i ranim jesenskim mjesecima — treba pomaknuti prema završetku godine. Produkcija je tako pomaknuta, a s njom i vrijeme premijere. Točan datum HBO će najaviti kasnije iduće godine.

Serija je ovog travnja obnovljena za sedmu epizodu, no tada HBO nije precizirao broj epizoda. Potvrda skraćene sezone govori u prilog dosadašnjim pretpostavkama da će sedmu, možda i posljednju sezonu, HBO povećati i razlomiti na dva dijela, sa finišem 2018. godine.

Ideja iza već isprobane prakse je ekonomična — dvije godine emitiranja za cijenu malo skuplje jedne sezone, sa malo podebljanim brojem epizoda. Usput izbjegavši naporne pregovore sa glumcima, čiji su ugovori sve teži iz godine u godinu. Sličnu praksu AMC je imao sa odugovlačenjem kraja svoja dva glavna hita, Breaking Bada i Mad Mena, a ona nije strana ni HBO-u. Pred deset godina, zadnju sezonu Sopranosa podebljali su na 21 epizodu, emitiranu kroz dvije godine.

Game of Thrones je prošli tjedan pokupio 23 Emmy nominacije, najviše u konkurenciji; uključujući onu za najbolju seriju, gdje je favorit za ponavljanje trijumfa. Posebice imajući na umu koliko je jako HBO-ovo glasačko tijelo u Akademiji televizijskih umjetnosti.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861