Game of Thrones obnovljen za treću sezonu, iz očitih razloga – serijala.com
Trenutno čitaš
Game of Thrones obnovljen za treću sezonu, iz očitih razloga

Game of Thrones obnovljen za treću sezonu, iz očitih razloga

Tjedan dana kasnije nego što smo očekivali, stiže dobra vijest s HBO-a. Game of Thrones danas je i službeno dobio treću sezonu, a objava je ionako bila samo formalnost. Autori su već ranije otvoreno govorili o inicijalnim planovima za nove sezone, tek kurtoazno dodajući “ako nam HBO da novu sezonu.” Nakon što prošlog tjedna nije stigla instant-obnova, počelo se nagađati da će HBO naručiti dvije nove sezone u paketu, no zasad ništa od toga.

Iako Game of Thrones još uvijek nije na razini HBO-ovog glavnog hita, True Blooda, koji posljednje dvije sezone privlači po pet milijuna gledatelja u prvom emitiranju, u stalnoj je uzlaznoj putanji. Prošle sezone zabilježen je porast gledanosti od nekih 34% između prve i posljednje epizode u sezoni, a premijera druge sezone bila je za 30% gledanija od lanjskog finala. Usto, DVD i Blu-ray setovi postali su najprodavaniji u prvom tjednu u povijesti HBO-a.

Treća sezona imat će 10 epizoda, kao i prethodne dvije, ali neće obuhvatiti čitavu treću knjigu iz serije Pjesma leda i vatre, nazvanu A Storm of Swords. Očekuje se da će biti razvučena kroz dvije knjige, uz moguće uključenje ponekih dijelove drugih knjiga.

Naš komentar prvih dviju epizoda nove sezone objavili smo krajem prošlog tjedna.

4 komentara
  • slika je zakon. sa serijom se mučim. nakon 12 ili kolko epizoda ne mogu pohvatati te likove. pojma nemam tko se kako zove, s kim se bori, protiv koga, tko je kome brat i muž… valjda nije to za mene. ako bi mi netko od ljubitelja mogao odgovoriti na pitanje – što se točno dogodilo u prve dvije epizode po pitanju radnje? apsolutno ništa. al sjećam se da je i prva sezona na početku bila teška uspavanka, pa je krenulo na bolje prema drugom dijelu sezone. valjda će i sada tako…

  • ono bitno novo, što se tiče radnje, je uvođenje lika Stannisa Baratheona i Melissandre. što se tiče ostaloga, donekle se slažem da se ništa bino nije dogodilo, ali to treba tumačiti u kontekstu da je druga sezona svojevrsni reboot serije (prva sezona/knjiga dobro funkcionira kao knjiga/priča za sebe); uvode se novi likovi, stari likovi dobivaju nove misije ili pak bitno drukčiji karakter (Cersei kao najbolji primjer). u prve dvije epizode su pokrpane nedoumice iz prošle sezone, ali priča koja počinje svoj kraj neće vidjeti do kraja serije. tako da ako ti nešto nije jasno, ponovno pogledaj prvu sezonu.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861