Game of Thrones: Još jedan prequel se bliži narudžbi — ovaj put o Targaryenovima? – serijala.com
Trenutno čitaš
Game of Thrones: Još jedan prequel se bliži narudžbi — ovaj put o Targaryenovima?

Game of Thrones: Još jedan prequel se bliži narudžbi — ovaj put o Targaryenovima?

Nakon godina promišljanja, razmatranja i punjenja potencijalnih dolarića u Excelicu — u lipnju 2018. HBO je napokon odabrao pobjednicu natječaja za novu seriju iz svijeta “Pjesme leda i vatre” — Jane Goldman i njezin tim dobili su povjerenje mreže.

Goldman i George R. R. Martin napisali su priču koja se događa tisućama godina prije “Igre prijestolja” i opisuje pad iz Zlatnog doba heroja™ u Westerosovo najmračnije razdoblje. Martin je ljetos potvrdio da će se serija odvijati otprilike 5000 godina prije događaja iz “Igre prijestolja”, ali i da se Starkovi vraćaju. Sedam kraljevstava koja su bila okosnica HBO-ove perjanice sada će biti više od stotinu kraljevstava. Martin opisuje mjesto radnje kao “Divlji zapad Westerosa”. Pilot je snimljen tijekom ljeta i sada se samo službeno čeka potvrda da je serija naručena.

No, Deadline donosi i svježe vijesti, ali o drugoj potencijalnoj seriji iz Game of Thrones Television Universea, GOTTU-a, kako je HBO spreman naručiti još jedan pilot. George R.R. Martin i Ryan Condal napisali su scenarij o događajima 300 godina prije onih koje smo gledali u “Igri prijestolja” u vremenu kada je obitelj Targaryen bila strah i trepet Westerosa i kada su zmajevi slobodno letili kontinentom. Priča će pratiti početke dinastije i temeljit će se na Martinovoj knjizi “Fire & Blood” koja prati Aegona Targaryena, tvorca Željeznog prijestolja. Ryan Condal poznat je kao scenarist USA-jeve otkazane serije, Colony.

Nitko s mreže nije htio službeno potvrditi istinitost Deadlinove ekskluzive, ali vjerujemo da ćemo uskoro znati i službenu verziju ove priče. Game of Thrones je za svoju posljednju sezonu zaradio rekordne 32 nominacije za nagradu Emmy, a dodjela istih održat će se u ponedjeljak, 23. rujna u Los Angelesu. Mi navijamo za Succession.

 

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861