David Lynch odustao od Twin Peaksa, nastavak upitan – serijala.com
Trenutno čitaš
David Lynch odustao od Twin Peaksa, nastavak upitan

David Lynch odustao od Twin Peaksa, nastavak upitan

Sinoć je David Lynch šokirao publiku i fanove kultnih Twin Peaksa, objavivši da se povlači sa već najavljenog i dogovorenog nastavka serije koji je trebao ići na Showtimeu iduće godine. Lynch je autor izvorne serije zajedno sa Markom Frostom te je trebao režirati svih devet epizoda 25 godina nakon otkazivanja originala. Razlozi? Financijski.

Brzo se oglasio Showtime, izjavom da i dalje vjeruju u nastavak serije.

Vrlo smo razalošćeni čitajući izjavu Davida Lyncha, obzirom da smo vjerovali da radimo prema razrješavanju preostalih točaka ugovora sa Davidom i njegovim predstavnicima. Showtime također obožava svijet Twin Peaksa i nadamo se da ćemo ga vratiti u punoj slavi zajedno sa njegovim izvanrednim autorima na čelu, Davidom Lynchom i Markom Frostom.

Originalna serija emitirana je od 1990. do 1991. godine te inicijalno stekla veliku popularnost, da bi zbog sve lošije gledanosti bila otkazana nakon druge sezone. Kultni status stekla je u narednim godinama, kao serija koja je utjecala na mnoge druge serije koje su slijedile. Sve je već bilo spremno za trijumfalni povratak — Lynch i Frost trebali su režirati i pisati epizode, a Kyle MacLauchlan se trebao vratiti kao agent Dale Cooper.

Lynchevo objašnjenje da Showtime jednostavno nije htio dati dovoljno love zvuči čudno, kao i način na koji je objavio da diže ruke od svega. Čekamo nove vijesti, Mark Frost se još uvijek nije oglasio, i moguće je da će Showtime nastaviti rad na seriji, sa Lynchem ili bez njega. No, ima li smisla Twin Peaks bez njega?

4 komentara
 • Lynch je onaj film poslije serije radio bez Frosta, pa neka Frost napravi sad ovu seriju bez njega. U ovoj situaciji poznavajući Lyncha rekao bih da je on tu teret i kugla oko vrata. Sve skupa su svi neozbiljni, nisu trebali ni objavljivati neki povratak ako se nisu dogovorili glavne stvari, a očito je da nisu.

  Šteta, i dalje bih volio da kako god ispadne da bude prema dogovorenom, da se vidimo za 25 godina ;)

  • Ovo je prilično neozbiljno od njega, ići išta objavljivati na Twitteru kad druga strana smatra da su pregovori još u tijeku. Možda/vjerojatno se krije još nešto iza Showtimeove objave, možda ih Lynch putem fanova hoće arm-twistati da udovolje zahtjevima, možda se jednostavno predomislio i više ne misli da je sve ovo dobra ideja? Prilično bizarno sve skupa.
   Uostalom, od svih mreža, da Showtime nema love?

   • Baš i to, ali ljudi u Showtimeu su isto znali s kim imaju posla, zato sam rekao da su se očito trebali svi skupa prije dogovoriti.

    I ovo je sigurno neka vrsta pritiska, al ja bi ga odjebao, očito je i ove to iznenadilo, a sad jedino ne znam što će biti s glumcima. Doduše, ako su oni potpisali ugovor sa Showtimeom, a ne Lynchom, onda problema ne bi smjelo bit.

    Doduše, Frost se još nije oglasio, ako on nema takvih problema…

 • Showtime nema nikakvu podršku. Zašto odjebati Lyncha? Najbolje epizode iz originalne serije su upravo njegove. I to je razlika koja se vidi i osjeti. Ono što znam je da Lynch ima ogromnu podršku i Showtime je taj koji se sjebao. Oni se žele umješati u sve to, ali čisto sumnjam da će im uspjeti jer se već polagano javljaju i popularne osobe iz svijeta zabave dajući podršku Lynchu.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861