Cowboy Bebop: Odabrana je glumačka postava Netflixove nadolazeće adaptacije – serijala.com
Trenutno čitaš
Cowboy Bebop: Odabrana je glumačka postava Netflixove nadolazeće adaptacije

Cowboy Bebop: Odabrana je glumačka postava Netflixove nadolazeće adaptacije

Ideja o adaptiranju Cowboya Bebopa započela je kad je američka publika prvi put imala priliku gledati jedan od najpopularnijih animea u povijesti. No, stvar se konačno ozbiljno počela pokretati u ljeto 2017., a u studenom prošle godine dobili smo i službenu potvrdu s Netflixa o narudžbi live-action adaptacije ovog popularnog animea iz devedesetih. Sunset Inc., studio koji je radio originalnu stvar, nadgledat će i adaptaciju, a u igru su uključeni još i Midnight Radio, Marty Adelstein, Becky Clements i Matthew Weinberg. Midnight Radio sastoji se od Josha Appelbauma, Andrea Nemeca, Jeffa Pinknera i Scotta Rosenberga. Chris Yost je napisao scenarij za prve epizode.

Cowboy Bebop ostvario je veliki uspjeh, ne samo u Japanu, već i u cijelom svijetu, a njegova kvaliteta i popularnost pomogla su približiti anime cijeloj generaciji zapadnjaka.

Anime prati bounty huntere na svemirskom brodu, Bebop. Posadu Bebopa čine Spike Spiegel kojeg će odigrati John Cho (Star Trek), prognani bivši plaćeni ubojica zločinačkog sindikata Red Dragon i njegov partner Jet Black kojeg utjelovljuje Mustafa Shakir (Marvel’s Luke Cage), bivši časnik ISSP-a. Njima se kasnije pridružuje prevarantica Faye Valentine koju će na malim ekranima odigrati Daniella Pineda (Jurrasic World: Fallen Kingdom) i ekscentrična hakerica, Edward Wong. Spikeovog bivšeg partnera, a sadašnjeg neprijatelja i plaćenog ubojicu Viciousa utjelovit će Alex Hassell.

John Cho kao Spike, Mustafa Shakir kao Jet, Daniella Pineda kao Faye i Alex Hasell kao Vicious

“Temeljen na svjetskom fenomenu Sunrise Inc.-a, Cowboy Bebop je jazz-priča o Spikeu Spiegelu, Jetu Blacku, Faye Valentine i Radikalnoj Ed: ekipi lovaca na nagrade u bijegu od od svoje prošlosti, a u lovu na najopasnije kriminalce Sunčevog sustava. Čak će spasiti svijet… za pravu cijenu.”, kaže Netflix koji je naručio deset epizoda za prvu sezonu.

Cowboy Bebop je imao 26 epizoda i jedan film, a live-action ekranizaciju je doživio još 2002. kroz seriju koja se zvala Firefly i koja je bila otkazana nakon nekoliko epizoda. Kasnije je svih 14 epizoda dospjelo na DVD izdanje.

Komentari (1)
  • ” a live-action ekranizaciju je doživio još 2002. kroz seriju koja se zvala Firefly i koja je bila otkazana nakon nekoliko epizoda. Kasnije je svih 14 epizoda dospjelo na DVD izdanje.” Je li ovo neka provokacija, ha?

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861