Utopia: Jessica Rothe dobila ulogu u Amazonovoj adaptaciji – serijala.com

Utopia: Jessica Rothe dobila ulogu u Amazonovoj adaptaciji

Prije više od pet godina C4 je odlučio ugasiti Kellyjev sjajan britanski triler, Utopiju. HBO i David Fincher već su tad bili zainteresirani za amerikanizaciju projekta, a izvorna britanska serija oduševljavala nas je samo dvije sezone. Što nije tako loše, obzirom da je priča manje-više došla svome kraju.

Samo pola godine nakon premijere, pojavile su se već spomenute informacije o mogućnosti snimanja remakea, no sa poprilično relevantnim akterima — Davidom Fincherom i HBO-om.
Nažalost, iako je HBO naručio seriju i počeo bukirati glumce, Fincher i kabelski div rastali su se zbog neslaganja oko budžeta. Rooney Mara, Eric McCormack, Jason Ritter i još nekoliko poznatih glumaca bilo je angažirano, no sve je navodno propalo zbog pišljivih devet milijuna dolara.

Utopia je britanska dramska serija autora Dennisa Kelleyja koja u središtu zbivanja ima istoimeni strip iz 1985. godine, oko kojeg se prepliću brojni geekovski mitovi. Autor stripa je preminuo u umobolnici pod nerazjašnjenim okolnostima, a postoje teorije kako radnja stripa predviđa neke poprilično dramatične buduće događaje te kako postoji mitski drugi dio koji skriva odgovore na mnoga neodgovorena pitanja.

Pročitaj još

Fincher je trebao režirati projekt, a scenarij je razvijala Gillian Flynn, s kojom je surađivao na svom posljednjem filmu, Gone GirlCollider je javio da je Amazon uskočio i naručio devet epizoda, a Gillian Flynn zaposlena je kao showrunnerica, izvršna producentica i jedina potpisana autorica. Deadline sada pak javlja da se na projektu radi punom parom i da je Jessica Rothe (“Happy Death Day”) dobila ulogu u Amazonovom remakeu i da će se pojavljivati u prvoj sezoni uz već najavljene Johna Cusacka, Rainna Wilsona i Sashu Lane.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2021 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861