Utopia: Jessica Rothe dobila ulogu u Amazonovoj adaptaciji – serijala.com
Trenutno čitaš
Utopia: Jessica Rothe dobila ulogu u Amazonovoj adaptaciji

Utopia: Jessica Rothe dobila ulogu u Amazonovoj adaptaciji

Prije više od pet godina C4 je odlučio ugasiti Kellyjev sjajan britanski triler, Utopiju. HBO i David Fincher već su tad bili zainteresirani za amerikanizaciju projekta, a izvorna britanska serija oduševljavala nas je samo dvije sezone. Što nije tako loše, obzirom da je priča manje-više došla svome kraju.

Samo pola godine nakon premijere, pojavile su se već spomenute informacije o mogućnosti snimanja remakea, no sa poprilično relevantnim akterima — Davidom Fincherom i HBO-om.
Nažalost, iako je HBO naručio seriju i počeo bukirati glumce, Fincher i kabelski div rastali su se zbog neslaganja oko budžeta. Rooney Mara, Eric McCormack, Jason Ritter i još nekoliko poznatih glumaca bilo je angažirano, no sve je navodno propalo zbog pišljivih devet milijuna dolara.

Utopia je britanska dramska serija autora Dennisa Kelleyja koja u središtu zbivanja ima istoimeni strip iz 1985. godine, oko kojeg se prepliću brojni geekovski mitovi. Autor stripa je preminuo u umobolnici pod nerazjašnjenim okolnostima, a postoje teorije kako radnja stripa predviđa neke poprilično dramatične buduće događaje te kako postoji mitski drugi dio koji skriva odgovore na mnoga neodgovorena pitanja.

Fincher je trebao režirati projekt, a scenarij je razvijala Gillian Flynn, s kojom je surađivao na svom posljednjem filmu, Gone GirlCollider je javio da je Amazon uskočio i naručio devet epizoda, a Gillian Flynn zaposlena je kao showrunnerica, izvršna producentica i jedina potpisana autorica. Deadline sada pak javlja da se na projektu radi punom parom i da je Jessica Rothe (“Happy Death Day”) dobila ulogu u Amazonovom remakeu i da će se pojavljivati u prvoj sezoni uz već najavljene Johna Cusacka, Rainna Wilsona i Sashu Lane.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861