The 100 završava sa sedmom sezonom iduće godine – serijala.com
Trenutno čitaš
The 100 završava sa sedmom sezonom iduće godine

The 100 završava sa sedmom sezonom iduće godine

Nekoliko dana uoči finala trenutne šeste sezone, autor The 100 Jason Rothenberg je na Twitteru najavio kako će već naručena sedma sezona biti ujedno i zadnja za seriju. Ovo će biti treća CW-ova serija čiji je kraj najavljen za 2020. godinu pridružujući se veteranu Arrowu i još starijem Supernaturalu.

The 100 je u prethodnih šest sezona otišao na pravo putovanje i dostavio neke od najzanimljivijih (ali i najambicioznijih) priča dosad na mreži poput CW-a. Od premijere 2014. imao je mnoštvo uspona i padova, a nakon odgledane šeste sezone mogu čak reći da im je svaka parna sezona bila među boljima (zamislite krivulju kvalitete ove serije kao sinusoidu). U trenutnoj sezoni, ova tinejdžerska postapokaliptična drama je otišla dalje nego što smo to mogli zamisliti prije pet godina te napravila blagi reboot napustivši Zemlju i Sunčev sustav.

Sanctum je sličan Zemlji u onolikoj mjeri koliko je i drastično različit, a mitologija razvijena među dosadašnjim kolonizatorima planeta se pokazala kao blago osvježenje od dosadašnjih zemaljskih afera. Nema više Groundera, ni Skikru, ni nuklearnih elektrana, a zločesta AI u glavi zadnjeg Commandera je možda i jedina poveznica sa prethodnih pet sezona. No, u nekoj mjeri se možda čini pretrpano te gledatelje opterećuje s mnoštvom novih informacija od kojih se neke ne pokazuju ni pretjerano bitnima.

Šesta sezona je u svakom pogledu bolja od užasne pete, ali i dalje ne dostiže vrhunce druge sezone, niti uspijeva izgraditi dovoljno snažnu priču s dovoljno kvalitetnih zapleta. Uzimajući u obzir da je autor serije planirao već neko vrijeme završiti sa sedmom sezonom, finale zakazano za 6. kolovoza će sigurno biti profitabilno za naše omiljene heroje, a finalne epizode iduće godine će nadajmo se dovesti cijelu priču do zadovoljavajućeg i lijepo zaokruženog kraja nakon 100 epizoda (čime su neslužbeno potvrdili da će zadnja sezona imati 16 epizoda).

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861