Spartacus: Prve informacije o prequelu – serijala.com
Trenutno čitaš
Spartacus: Prve informacije o prequelu

Spartacus: Prve informacije o prequelu

Spartacus: Blood and Sand je bilo jedno od zanimljivijih iznenađenja protekle sezone. Nesvakidašnja serija koja je na Starzu oborila gotovo sve rekorde po pitanju gledanosti, a kako i ne bi, kad ima svega, od akcije, efekata, prekomjerne količine krvi, pa sve do golišavosti. Tako nema sumnje da će biti druge sezone, međutim, prije nje slijedi prequel naziva Spartacus: Gods of the Arena s o kojem ćemo vam iznijeti sve što trebate znati u nastavku teksta.

Budući da je Andy Whitfield morao na liječenje zbog karcinoma, ekipa iz Starza je morala improvizirati, tako su došli na ideju snimiti prequel. U njemu, Batiatus (John Hannah) nije glava obitelji, niti vođa gladijatorske škole za treniranje, a čak ni njegova “kuća” nije dobila poštovanja kako bi se u njoj mogle održavati borbe. Međutim, glavni lik prequela, Gannicus (kojeg će tumačiti Dustin Clare), koji je vođa gladijatora u Ludusu, namjerava promijeniti stanje što se toga tiče. Kako? Naravno – borbom. Treba još dodati da je on tada bio prvak u borbi gladijatora, pa mu borbena opcija nije strana, međutim, dakako, dolaskom Spartacusa, on gubi titulu.

Ukoliko vam nije poznato, riječ prequel označava kako je Spartacus: Gods of the Arena radnjom smješten prije prve sezone Spartacusa, tako ne morate strahovati o spoilerima čitajući ovaj tekst. Snimanje počinje već sljedeći mjesec, a kad se snimi 6 epizoda koliko će ih prequel imati, bez puno odmaranja, prelazi se na snimanje druge sezone. Gods of the Arena će se početi emitirati u siječnju sljedeće godine, a druga sezona (za koju se trenutno ne zna koliko će epizoda imati) nešto kasnije.

Prelazimo na glumačku stranu priče. Kako su doktori rekli da je Andy Whitfield spreman za povratak na posao, ipak ćemo ga imati prilike vidjeti u prequelu, ali tek u dvije epizode, u maloj ulozi. Bolje išta nego ništa. Od ostale ekipa koja je glumila u prvoj sezoni, vidjet ćemo Lucy Lawless, Johna Hannaha, Petera Mensaha i Manu Bennett.

Od novih uloga, osim već spomenutog Dustina Clarea, stižu i dvije ženske osobe. Marisa Ramirez (General Hospital) kojoj će pripasti uloga ropkinje, te Jaime Murray (Dexter). Što se njezinog lika tiče, poznato je da će težiti za napretkom u višu društevnu klasu. Ako ste pratili drugu sezonu Dextera u kojoj je ona gostovala, nije vam strano kako smo je se mogli nagledati u prilično golišavom izdanju, pa je za očekivati da nas nešto slično čeka i ovdje.

3 komentara
  • zaniljivo, gannicus je jedan od vođa pobunjenika (uz spartaka, crixusa i doctorea/Oenomausa) koji kasnije ratuju protiv rimljana, tako da se ja i ne bi začudio kada bi gannicusa vidjeli i u drugoj sezoni, a ne samo u prequelu, no ipak druga sezona je još uvijek daleko.

  • moćan je, sinoć sam gledao prvi nastavak, ekipa je tu samo fali Andy no doće i on nadamo se. epična serija.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861